Voteaza:
4 voturi | 5 comentarii

Ce avarii suferă motorul tău dacă nu schimbi uleiul la timp

Indiferent ce vehicul conduci, acesta trebuie întreţinut respectând indicaţiile constructorului. Uleiul, probabil cel mai important consumabil al oricărui motor cu ardere internă, trebuie schimbat la intervale regulate. Iată ce se întâmplă dacă nu respect

Comentarii (5)

  • Alex Radoi
    la 04.06.2013, 10:33
    Un film util pentru a trage invataminte despre ce inseamna intretinerea neglijata. Insa "reparatia" pe care o prezinta mecanicul este un fel de "frectie la picior de lemn", o carpeala. Cred ca in mod normal motorul ar fi trebuit dezasamblat complet si toate piesele scufundate (probabil vreo cateva zile) intr-un solvent care sa dizolve complet namolul ala.
    +8
  • Lache
    la 04.06.2013, 21:45
    Probabil ca ai dreptate.Dar cine plateste manopera pt ce ai spus tu? Spui ca e carpeala,dar tu poti sa faci asa ceva? Ce as face eu cu un asemenea motor?As folosi mult aditiv de motor adaugat in uleiul masinii.As face schimburi de ulei (3 sau 4) si filter intr-o singura zi.Daca este posibil as demonta si baia de ulei,ca sa vad ce-i acolo.Solutii exista.
    +2
  • bob
    la 04.06.2013, 22:45
    Clar are dreptate cu uleiu ce poate cauza dar vorba lui Alex ce face ala este o carpeala clara si mecanicul este un ne profesionist daca stai sa te uiti si prin atelier e praf tot ne ordonat .vedeti profesionisti http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fygoGMWgKxU#!
    -1
  • la 05.06.2013, 02:21
    e de bagat la cap !

    si cind ma gindesc la multi pe care-i stiu si au masini "ioropene" care trebuie lasate de izbeliste dupa recomandarea constructorului, adica schimba uleiul la 20 - 25 - 30 mii km !!!

    personal am vazut la unul un ulei care avea aspect de pilitura de fier amestecata cu smoala ... si era mirat ca i s-a aprins "check engine" pe bord !!!!!
    altul ... avea un "be-em" ... cind i s-a zis de catre unul ca face o magarie (ca nu schimba uleiul mai des) a sarit in sus ca ars ... cu invective, etc ... norocul lui a fost ca respectivul (cel ce l-a prevenit) s-a abtinut cumva sa nu-i traga vreo doua-n moaca pt injuriile aduse ca-l facea "abtibild" pe ""be-em-ul"" lui nedestructibil ... bineinteles ca masina era in "leasing" ... dupa 3 ani o returna si vinea apoi un fraier amarit si o cumpara ... cum poate si el ca sa se bucure de munca lui si ... surpriza ! dupa mai mult sau mai putin timp de la achizitie incep micile probleme, gen consum de ulei ... etc ... care premerg marile probleme ... si apoi ... cel napastuit ... e nemultumit, (normal, din moment ce cheltuie bani din cauza unui nesabuit, "dastept foc" care s-a tinut de recomandarile constructorilor) si nu va mai cumpara niciodata marca respectiva ... apoi constructorul va constata ca vinzarile scad ... si se intreaba (de o va face) de ce ?
    ei bine ... asta e un scenariu ... cit se poate de real ...

    ideal e sa va luati masina de noua, ca asa stiti istoricul ei complet ... de-o luati la mina a doua-treia-etc ... loterieeeee !

    personal ... am schimbat la una la 3.000 km si la cealalta la 2.000 km prima data dupa cumparare uleiul la motor ... abia apoi m-am tinut de recomandarea constructorului care zicea ca e corect 6.000 km ... dar sa treci de 10.000 km cu un ulei ... chiar si sintetic sa fie ... personal nu as trece si nu recomand nimanui. poa' sa fie mercedes, audi, bmw sau cadillac ori acura ...
    dar fiecare face cum i se pare corect, poate-s eu de moda veche si prefer sa suflu si in iaurt odata ce m-am fript ...

    drumuri bune tuturor !
    0
  • hai ma .sa moara el!!!
    la 06.06.2013, 13:38
    ba ,n-am vazut eu bine sau mecaniciosu ala curata suprafete metalice si lagare cu ....surubelnita???!! tare frate ,da are omu pe salopeta brandname si vb straineza..atunci inseamna ca-i un mecanic super!!!!apropo depuneri de genu ala(poate nu asa mari ca-n filmulet) gasesti si intr-un motor cu revizii facute la timp ,da cu multi km la bord...spre ex fosta mea masina(nu dau nume ca o sa sara de cur in sus vreun propietar de pe aci)
    -

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru