Voteaza:
2 voturi | 9 comentarii

Cum va arăta parbrizul anului 2020?

În 2020, parbrizul nu va fi doar stratul din sticlă care ne apără de vânt, ci va lua locul monitoarelor şi ceasurilor de bord. Autoglass ne prezintă o posibilă idee a parbrizului viitorului.

Comentarii (9)

  • la 25.05.2011, 14:11
    de bun ce este s-a si stricat :P ?

    serios vorbind acum.. treaba asta este posibila AZI, ACUM - siprobabil costa mai putin decat un "navi" de audi/bemve/mertzan ... doar ca.. cine sa le faca si cui sa foloseasca masinile astea... doar nu noua, ca noi iubim sa lovim pietoni si sa nu stim pe ce strada ne aflam :)
    +19
  • Geo
    la 25.05.2011, 14:38
    Bun. Asta in primul rand este o reclama ca ruleaza acum in anglia pentru o firma (cea mai mare din GB) ce se ocupa cu reparatii si schimbari de parbrize.
    In al doilea rand nu cred ca ar fi sigur pentru trafic din moment ce afiseaza atatea informatii (pub, benzinarie etc) pentru simplul fapt ca iti distrage atentia de la drum. Ochiul uman este cea mai buna camera de luat vederi deoarece face focus pe un anumit obiect intro fractiune de secunda dar in schimb nu mai observam nimic altceva in afara de obiectul luat in vizor.
    Este o idee buna in ceea ce priveste avertizarile.
    Oricum mai este mult pana acolo...
    Bafta!
    +5
  • la 25.05.2011, 15:35
    Masina viitorului=masina pentru oameni incapabili de condus

    Park asist,brake asist,lane asist,soft close,parbrizul asta,camera pentru marsarier si imi inchipui ce mai urmeaza...Pe scurt masini pentru "handicapati".Decat sa mearga cu o astfel de masina cu atatea sisteme,mai bine ar lua un autobuz.Sincer,asta nu se mai numeste condus!Tehnologia o sa ne prosteasca si o sa ne lase fara aptitudinile elementare.
    +9
  • tomita
    la 25.05.2011, 17:05
    @pesso, interpretezi gresit, desi spui esentialul
    acele sisteme de asistenta nu fac altceva decat sa preia controlul vehicolului din bratele soferului uman (sub pretextul safety-ului)
    dar un cpu nu are capacitatea de a analiza gandurile si situatiile concrete cu toti sensorii existenti. poate un server cat o camera ar putea extrapola real-time zecile sau sutele de pontetiale rezultante din urma multor corectii. si nici ala nu cred, caci ar insemna ca este A.I.
    deci, sub pretextul unui calculator care iti ia din mana controlul se va tehnologiza totul care sa fie la indemana altuia, care controleaza sistemul.
    si ca o aplicatie non-paranoica este cea a politiei care opreste hotul de masini si nu il vaneaza pt 3 ore si zeci de masini distruse. eventual chiar il blocheaza in masina si il dirieaza la sectia de politiei direct.
    dar altfel e viitorul unde masele vor fi precum turma de oite.

    @geo. distrage atentia? mai mult decat toate gadgeturile respective care sunt montate acum in masina in nustu cate locatii???????
    vorbesti povesti. toata atentia e directionata spre spatiul vitrat si chiar daca te uiti la navigatie tot percepi cu vederea periferica un obstacol fata de cazul cand cobori privirea in bord (la navigatiile stock) sau la AC, sa ii resetezi valorile, sau muzica (chiar si cu comenzi pe volan, tre sa vezi ce selectezi, cand vrei nu stiu ce recventa sau melodia "x")
    +1
  • la 25.05.2011, 18:20
    Daca vom trei vom vedea!
    +1
  • marius
    la 25.05.2011, 19:26
    a trecut p galben la un semafor :))
    ideea este frumoasa, chiar ar fi interesant un asa parbriz
    +2
  • johanes
    la 26.05.2011, 04:04
    pesso...ce ai atatea de reprosat ca a evoluat tehnologia,....nu te obliga nimeni!!!! sa-ti pui pe masina toate sistemele....si daca intr-adevar nu vrei sa te prosteasca tehnologia ati cumperi o msinade epoca....dau daka nu preferi masina....o caleasca, e la moda oricum orice aduci nou....
    -2
  • DAN_GRC
    la 26.05.2011, 11:54
    Da, interesant, dar la noi nu cred ca va avea succes nici in 2020 ca la cate pietre sunt pe drum trebuie sa-l schimbi cam des:)
    -
  • LUCCI
    la 27.05.2011, 00:20
    LA NOI PE PARBRIZ VA SCRIE NON STOP:,,ATENTIE!GROAPA,GOPI,TIGANI LA SEMAFOR,PARBRIZARI IN FATA,HOTI IN DREAPTA.BOC PREMIER ....''SAMD.
    +3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru