Voteaza:
3 voturi | 6 comentarii

Volvo testează intens modelul C30 electric

Volvo testează modelul C30 E în condiții de iarnă la -25 grade Celsius. Pentru a pune a încercare bateriile ce vor alimenta acest model electric, Volvo a mers în nordul Suediei.

Comentarii (6)

  • Carlos
    la 24.03.2012, 19:25
    Volvo nu e clar cum etanolul genereaza caldura (ardere? reactie catalitica?) si cred ca este intentionat. Vor sa induca in eroare pentru ca o rezistenta electrica ar incalzi habitaclul de cateva ori mai repede.In fine, foloseste etanol, deci combustibil fosil... Si ce usor e de procurat etanolul... Parerea mea ca volvo cauta solutii in directii gresite... De exemplu Renault a gasit o solutie inovatoare de incalzire la Zoe ce conserva capacitatea bateriei fara sa faca alte compromisuri la autonomie.
    +7
  • rares
    la 25.03.2012, 14:57
    Salut Carlos.
    Foarte interesat comentariul tau. Ce solutie inovatoare a gasit Renault pentru baterii. Eu credeam ca cel mai bun mod de a pastra o caldura optima este o izolare perfecta.
    0
  • Carlos
    la 26.03.2012, 08:07
    Nu exista o izolare "perfecta" la autovehicule (intotdeauna va fi transfer termic) si nu se rezuma numai la asta. Renault Zoe are o autonomie imbunatatita de 210 km, deci cu 50-60 km peste electricele normale (vezi vw e-golf 150 km autonomie) cu ajutorul unui sistem in componenta caruia intra o pompa de caldura moderna ce consuma foarte putin. Inovatie Renault.
    +5
  • @carlos
    la 26.03.2012, 08:08
    etanolul este considerat BIOcombustibil...e produs din porumb, trestie de zahar, hidrogen, etc....

    ma surprinde totusi informatia eronata din comentariul tau....un click distanta de wiki
    +2
  • Carlos
    la 26.03.2012, 08:28
    Imi recunosc greseala. Ma gandeam la fluturasi... ok, poate gaze naturale :) Se anunta perspective bune pentru bioetanol, dar deocamdata e destul de rar.
    +2
  • AndreiRN
    la 26.03.2012, 22:01
    @carlos - "foloseste etanol, deci combustibil fosil... "

    In zelul tau iti pierzi gandirea rationala.

    Oricum eforturile Volvo vor da rezultate curand si vor aduce ceva profituri proprietarilor chinezi.

    Acuma e mai clar de ce chinezi/japonezi vor sa transforme Saab in 100%.
    0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru