Voteaza:
0 voturi | 15 comentarii

Saab 9-5 primeşte aprecierile şi criticile Fifth Gear

Vicky Butler Henderson testează noua generaţie a modelului Saab 9-5 şi oferă bile albe şi bile negre suedezului care ţinteşte rivalii germani din curtea BMW, Audi şi Mercedes.

Comentarii (15)

  • la 16.08.2010, 13:42
    :)
    Deci nu e buna pentru ca nu-i place tipei schimbatorul de viteze. Excelent material!
    -
  • la 16.08.2010, 15:19
    :)
    SABB este o masina adevarata!
    -
  • ian
    la 16.08.2010, 15:58
    ati putea face un mic efort,sa traduceti astfel de ...reporaje ca doar nu engleza e lb. oficiala...DAR inteleg de ce nu se mai face asa ceva........primele demersuri(cica necesitatea si normalitatea sa cunosti engleza...motive total nejustificate)...in adoptarea ca a2a lb. oficiala...in curand...stiu ,,sunt nebun,,ar fi bine sa fie asa..globalizarea vizeaza si limba(engleza) si moneda(euro) si religia(ecumenismul)etc.etc.=guvernul mondial...(novus ordo seclorum)...desi e site de masini pe mine ca roman chestia asta cu engleza voastra ma enerveaza la culme ...
    -
  • G.
    la 16.08.2010, 17:21
    @ztele
    Tu nu ai inteles decat cuvantul SAAB din ce zicea fetisoara aia acolo nu? Esti rau intentionat sau doar... special??
    -
  • la 16.08.2010, 17:49
    @G
    De ce-as fi rau intentionat?
    Tipa asta a testat entry-level-ul de 160 CP, cu tractiune fata si, conform spuselor ei, nu se ridica la nivelul rivalilor germani pentru ca nu stiu cum se simte schimbatorul.
    Ce conteaza tinuta de drum, stabilitatea, confortul, antifonarea, consumul, emisiile de noxe, etc, important e ca e ciudat schimbatorul.
    Scuza-ma, daca o companie ca Saab, care anul trecut era in coma, a reusit sa faca o masina ca asta, inseamna ca rivalii germani nu-s cine stie ce.
    -
  • la 16.08.2010, 19:33
    @ztele
    si mie imi place SAAB, dar asculta mai atent.Nu e vb doar de schimbator, mai sunt multe "probleme"
    -
  • octavian
    la 16.08.2010, 19:45
    greu cu limbile straine pe la noi :))

    Ontopic - dragutza masina. Dar ca sa se bata cu Mercedes, BMW, Audi trebuie sa depaseasca mai intai Volvo care si el se chinuie sa rivalizeze cu nemtii.....si SAAB inca nu a ajuns nici macar la nivelul unui Volvo (ma refer strict la interior si calitate). Cel putin cand m-am dat jos din noul s80 am ramas cu un gust placut. Din SAAB, putin cam dezamagit de plasticele de la interior (desi nu m-a dezamagit asa tare cum m-a dezamagit nou C klasse la care ii zdrangane panoul de la usa ca la un golf 4)
    -
  • @ ztele
    la 16.08.2010, 23:04
    Acest Saab 9-5 a fost construit de GM, iar in momentul de fata este o ABERATIE sa compari Saab cu oricare din tripleta germana ce domina segmentul premium mondial
    Masina asta a fost construita de GM, GM care le-a oferit asistenta financiara si tehnica celor de la Spyker ca sa le ia de pe cap marca Saab, pentru ca falimentul foarte probabil al celor de la Saab sa nu fie atribuit GM ci olandezilor de la Spyker . Un caz similar a fost BMW-Rover, cand BMW a oferit peste 700 milioane lire sterline fondului de investitii care a preluat Rover, doar ca imaginea BMW in Marea Britanie sa nu aibe de suferit din cauza falimentului previzibil al celor de la Rover .
    -
  • gigi
    la 16.08.2010, 23:23
    Calmati-va
    Filmuletul este preluat de pe youtube, as is (adica asa cum e el). Nu s-a obosit nimeni sa traduca, dar asa e cam peste tot. Daca englezii de la fifth gear fac testele astea, asta e situatia. Nu pot sa le traduca ei in toate limbile...
    Asa ca mai calmati-va si daca nu va convine, cititi testele de pe automarket :-??
    -
  • ForeverSaab
    la 17.08.2010, 01:34
    ian este nebun precum zice,dar sa vedeti de ce....
    Prietene ian,n-ai inteles o chestie sau te faci ca n-o intelegi....aici,pe Terra,in lumea asta de balega spoita maiestuos cu miere europeana si lapte globalist,nu se permite legalmente si moralmente decat sa rostesti adevaruri conventional-caldute-corecte politic.....deci unde te trezesti sa pomenesti de catastrofa inegalabila istoric a sufletului uman postmodern pe un forum strict auto,unde troneaza imperturbabile,gaunoase si sardonice tocmai "adevarurile" de mai sus,care se traduc lin,duios si totodata obraznic prin patimile acestea navalnice,coplesitoare,inepuizabile,exclusiviste,prozelitiste si interlopizate la extrem numite AUUUDI,BEEEMWEEE si MEEERZANUUU...
    Lasand la o parte tonul acido-ironic imperios necesar ca un reflex de aparare al adevaratilor fani auto,este sigur si laudabil ca in anii 80-90 cele trei aristocrate germane chiar realizau masini in sensul cel mai prolific al cuvantului,plus ca atunci "consacratii" si "emblematicii" nostri "coca" si "piti" habaaar n-aaaveaaau ca exista barem aceste trei marci,daramite sa le mai si vada pe viu sau,Doamne fereste,se le mai si conduca.....Insa de cand specimenii cu pricina au scornit enormitatea pustiitoare,care face ravagii inspaimantatoare in cotloanele intime ale mintii lor zalude si complementare,cum ca brandul in sine si nu calitatea individuala a masinii edifica celorlalti caracterul tau definitoriu,dragutii de producatori in cauza s-au raliat fulger acestei mirobolante "tendinti",in numele sacrosanct al "bietului" profit cu nenumarate zerouri,si au inceput sa scoata la foc automat...branduri in loc de masini,c-asa-i in tenis,dar vine hodoronc tronc nechibzuita,neevoluata si neadaptata de Saab si ii roaga febril sa ramana strict fideli filosofiei esteticului,automat si ezotericului calitatii,dar ti-ai gasit cu cine,in sensul ca replica perfida a fostilor vizigoti,ostrogoti si vandali nu lasa loc de echivoc: "Masura Utilitatii Implica Emancipare".....cum s-o fi abreviind oare fraza asta?...No comment!
    -
  • la 17.08.2010, 14:44
    @foreversaab
    Foarte tare post-ul.La fel aleg si eu o masina din 80-90, pe vremea cand se faceau masini dupa alte filozofii dar astazi daca ai un BMW sau Audi clasic , bineinteles ca esti un sarac care poluezi planeta si mor panselutele din cauza ta, de aceea este corect moral sa-ti iei un Logan mai bine.Oricum, si intr-un BMW vechi tot sunt cocalarul societatii pentru simplul fapt ca sunt la volanul lui, desi nimeni nu stie si nimanui nu-i pasa ca BMW-ul ala exista dinaintea termenului de cocalar sau de pe vremea cand la moda era dacia cu emblema de Renault.In fine, e faina viata cand dormi si poti visa la alta.

    Eu n-am inteles-o pe asta cu interiorul SAAB e nu stiu cum.Majoritatea sunt complet obsedati de interior.SAAB are un interior mai spartan de cand e el SAAB, ce e rau in a-ti pastra traditia? Inteleg ca interiorul este important, dar pentru f multi vad ca e suficient de important incat sa cumpere o alta marca cu interior mai atragator chiar daca initial vroia alta dar cu un interior mai.... conservator.Inca un lucru greu de inteles este nevoia romanului de a detine o masina cu care se poate lauda de exemplu Audi A6 si evident ca romanul in cauza se crede foarte smecher si stie ca lumea il considera un om de succes, dar nu inteleg de ce ai vrea o masina identica cu a celorlalti.
    "oau frateeeeee, mi-am luat un passat TDI negru, sa vezi acuma ce fac cand apar la club". Bine prietene, bravo, e frumoasa masina, dar jumate din oras are una exact la fel.
    -
  • la 18.08.2010, 01:36
    si totusi
    trebuie sa ne adaptam la aceasta lume ... din pacate ,,ea'' nu se poate adapta dupa noi
    -
  • ForeverSaab
    la 18.08.2010, 01:41
    pentru mowgli
    mowgli,mersi de intelegere.Mesajul meu foarte lung este opera unei amaraciuni sacaitoare si anume ca GM a "reusit" sa "lichefieze" un producator atat de revolutionar,original si belicos ca SAAB in numai 10 ani (intre 1990-2000 hai sa consideram ca SAAB a functionat tot pe baza propriilor sale motorizari si principii aerodinamice,chit ca incapuse 50% in custodia americanilor) dar crede-ma ca as fi preferat de mii de ori sa fi ramas sub tutela nepriceputa administrativ a GM decat sa ajunga plocon gratuit (numai 74 de milioane de euro incasati real....nu tine traznaia cu presupusele 326 de milioane convertite in actiuni "preferentiale"....o petarda mediatica,nimic altceva) la niste mult mai diletanti intr-ale masinilor ca olandezii anonimi de la Spyker,o firma muribunda,fara nisa concreta de piata,tinuta in viata datorita unor interese obscure ale temutei mafii ruse!N-avem nevoie de dovezi,caci ne dam seama doar pe baza de rationamente....evidente:) Pe langa faptul infiorator ca nu reprezinta decat niste amarati cu de-abia 3-4 milioane de euro anual cifra de afaceri si maxim 20 de masini vandute si alea urate cu draci si de fapt niste Audi mai sportive camuflate stangaci,olandezii lu' peste,desi se bat cu pumnii in piept in vazul intregii lumi ca vor intreprinde si pe dracu' in patru ca sa "renasca" SAAB si s-o readuca la "faima de odinioara" din sec.XX,in loc sa se zbata sa investeasca in conceperea,dezvoltarea si statuarea unor platforme tehnice absolut independente fata de orice alta marca,atat pentru Spyker,cat mai ales pentru SAAB,ce crezi ca au de gand in realitate? Sa burduseasca Spyker-urile cu Audi engine si SAAB-urile cu BMW engine...Pur si simplu!Pai mai fratilor,in ce consta atunci mult trambitata concurenta cu cele doua germane de prim rang pe anumite segmente de modele daca tu vii la lupta inarmat pana-n dinti tocmai cu atuurile...adeversarilor?! Numai capul patrat al lui Victor Muller putea scorni o asemenea aberatie logica!Deci,repet cu maxima gravitate:MAI BINE sa fi ramas SAAB in ograda colosului american falimentar General Motors Co. si sa fi uzat o vesnicie de slabutele motoare Ecotec (in esenta initiate de inginerii SAAB in....1987,nu stiam asta,pare incredibil....dar Wikipedia nu minte!...iar GM le-a "perfectionat",ha,ha,ha!) decat sa devina prostituata jenanta a nemtilor ,asa cum a patit Scania,altadata imbatabila in Europa pe segmentul "grele",dar acum batuta mar de Daimler,MAN si Volvo.In concluzie,este clar: unde nu-i cap,vai de...volan.
    -
  • la 18.08.2010, 04:18
    @foreversaab
    din pacate asta e globalizarea.Prin 2030, daca vor mai fi legale motoarele cu combustie interna, o sa fie vreo 5 branduri, detinute de acelasi gigant, care vor scoate vreo 30 de modele pentru toata gasca umana si cu componente identice.Mai ales motoare.Fabulez, dar pe zi ce trece ne apropiem mai mult de scenariul asta.Nu sunt urate noile saab-uri, chiar deloc, dar cand se vor ridica la faima unui 900? 90% din automobilele din ziua de azi sunt corcituri si isi pierd identitatea.Pana si porsche, poate cel mai conservator dintre producatori, se sterge incet incet.Si acum iarasi primesc pct negative si or sa vina experti in marketing si o sa zica "da, dar cati bani a adus Cayenne si Panamera la Porsche?" raspunsul meu ar fi "asa, si?".Nimic nu mai e ce a fost.

    Primul si cel mai important lucru de care are SAAB nevoie este o platforma proprie, asa cum spuneai si tu.Apoi motorizari.Dar de ce sa ne batem noi capul cu astfel de "nimicuri"? de ce sa investim cand in depozit avem platforme vechi si motoare produse de altii? sa ne mai chinuim? nehhh, avem tot ce trebe, le punem impreuna si zicem ca am construi un model "brand new".Probabil asa gandesc cei din conducerea SAAB.
    -
  • ForeverSaab
    la 18.08.2010, 19:53
    mowgli
    putem sa sporovaim la infinit si sa deplangem soarta teribila de azi a lui SAAB ca iti dai seama ca nu vom rezolva niciodata nimica-nimicuta....doar sesizam,transam,sugeram,avertizam,dar painea si cutitul se afla in mainile tiranicilor stapanitori mondialisti,care,intr-adevar,in numele unui grandios si totodata putred imperativ politico-economic de factura poli-unionista,aduna de-a valma laolalta lucruri si mentalitati nativ eterogene,care nu ar trebui sa fie amestecate sau hibridizate in contra legilor imuabile ale firii,dar ti-ai gasit,dumnealor nu tin cont de nimeni si de nimic,in virtutea unei mai vechi si bine chibzuite zicale de pe la noi - "prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul" ! In privinta evolutiei pe termen lung a acestei nepieritoare poezii auto- SAAB- n-are rost sa ne agitam in van,va muri practic in maxim 15-20 de ani sau in cel mai bun caz va fi absorbita pana la cota maxima de dizolvare de catre unul dintre grupurile nemtesti - VWAG,BMW sau Daimler - ba inca,vorba ta,bag mana in foc ca nu-i exclus teoretic sa fuzioneze acele 3 holdinguri si SAAB sa nu mai fie pomenita decat ca amintire difuza,cel mult hazlie....Ca nu va pieri niciodata din inimile adevaratilor si fidelisimilor iubitori...vax albina,pe cine dracu' ar interesa dintre globalizatorii de frunte?!Toata sarada asta nevralgica (te doare capul,nu numai inima....) a rezultat din decizia bulversanta,neasteptata,din toamna trecuta,a celor de la Koenigsegg de a se retrage din cursa pentru preluarea 100% cu bani gheata a lui SAAB tocmai cand totul parea perfectat in acte....Ce Dumnezeu l-o fi deteminat pe dl.Christian von Koenigsegg sa renunte cu atata seninatate si fara o justificare limpede,nu vom putea sti nicicum...Probabil ca BEI n-a avut totusi de unde sa scoata lichiditati si pe ce garantii guvernamentale din partea statului suedez ca sa-i impulsioneze pe cei de la firma supersportiva suedeza din cauza..."prafului asta"! Nici macar Bill Gates nu ti-ar imprumuta 400 de milioane euro cash nici daca ai putea garanta cu jumatate din Romanica!A devenit "criza mondiala" o sperietoare cu chip de Fiara astfel ca nimeni n-ar mai risca nici un cent...Da' binemersi ca te numesti Vladimir Antonov,mafiot la numele caruia rusii dardaie ca piftia,azvarli nehalitilor americani un pesches de chelner de doar 74 de mil.euro si hasta la vista,te-ai si facut cu o jucarie stricata zisa SAAB si,fiindca nu stii ce sa mai strici la ea,o dai repede pe mainile unor ageamii cu cheile mecanice de gat de teapa lui Muller si Audi-band-ul lui....Eiii,ca sa nu se prinda fraierii ca de fapt n-ai urmarit decat niste secrete tehnologice vitale ale bietei SAAB pe care sa le aplici intr-o veselie pe ciurucurile de Spyker-uri poate-poate s-or vinde ca painea calda,balmajesti si tu "persuasiv" despre ceea ce crezi ca atrage "sigur" publicul fantezist - XWD,turbocharge leadership de 30 de ani,touch screen la bord,bio-etanol bla bla bla...Minunat,nu? Ah,de-as fi eu gigamiliardar,cum mi-as consuma toata averea numai ca sa strang in aceeasi palarie SAAB,Koenig si Scania,basca si SAAB-avioane si sisteme,si sa o pun de un grup industrial integrat si puternic,unde sa angajez cele mai ingenioase minti,dar eu chiar aiurez gratis....insa mai stii, daca i s-ar nazari vreunui petrolist arab super-nabab sa conceapa un asa plan cutezator,s-ar putea ca armata nemasurata de "coca" si "piti" sa-si schimbe optiunile....uh,ce vis de cosmar,mai bine sa lasam prezentul real sa curga cum "vrea" muschii lui si sa ne suim cu cea mai increzatoare amabilitate in noile si extraordinarele Saabudi si Saabmw...Sau poate preferati Saabenz.
    -

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru