Voteaza:
2 voturi | 7 comentarii

Verdictul Motor Trend pentru Chevrolet Camaro Z/28

Jurnaliştii americani de la Motor Trend au pus la încercare puternicul Camaro Z/28. Modelul Z/28 este propulsat de un motor V8 de 7.0 litri ce dezvoltă 505 CP.

Comentarii (7)

  • HECTOR
    la 26.03.2014, 16:42
    nu-i cam mare motorul ala pt. atatia cai?cand te gandesti ca un GTR scoate doar din 3,8L....chiar mai mult.
    -3
  • Sam@Hector
    la 26.03.2014, 19:10
    Iar incepem cu capacitatea cilindrica a motoarelor. GT-R are un 3.8 V6, TWIN-TURBO. Camaro are un V8 de 7.0 ASPIRAT NATURAL. Plus motorul LS7 de la GM ii OHC iar cel de la Nissan DOHC (cauta differenta).

    Motorul de pe Camaro este unul dintre cele mai bune motoare facute vreodata si mult superior celui de pe Nissan. Ii mai compact si mai usor decat cel de pe GT-R, obtinand un consum asemanator. Ii mult mai fiabil, multe motoare LS trecand de un million de mile lejer. Are o gramada de cuplu de asemenea, Jeremy Clarkson plecand cu un Corvette echipat cu acest motor de pe loc in viteza a sasea atingand 300 de km/h inainte sa se termine pista.

    Motorul de pe Nissan ii la limita cand vine vorba de puterea care poate fi obtinuta din el. Un motor mai mic nu garanteaza nici un avantaj, si ii stupid sa presupui ca doar pentru ca un motor obtine mai multi cai putere dintre cilindree mai mica este cu ceva superior celui de cilindree mare.
    +5
  • Yellowstone
    la 26.03.2014, 19:47
    Bine zis,Sam!
    Z/28 e o adevarata bestie pe circuit!
    +4
  • @sam
    la 26.03.2014, 21:49
    ok. tendinta e scaderea cilindreei si cresterea puteri ...ok scade fiabilitatea....dar ,totusi cine ajunge cu un bolid din asta sa faca un milion de mile????!!!hai sa-i crestem capacitaea la o masina F1 sa fie fiabila...nu cred ca exista in lume vreun bolid de peste 500cp cu peste 500mi km...masinile aste au alta intrebuintare si....trebuie sa aiba alta intrebuintare...
    0
  • @@sam
    la 27.03.2014, 12:42
    Te rog puneti un nume la comentariu ca ajugem pana la urma sa scriem @@@@@@sam. Eu nu am spus ca fiabilitatea este singurul avantaj. Motorul LS7 7.0 litri V8 de la GM este MAI COMPACT si MAI USOR decat un twin-turbo V6 precum al Nissan-ului sau a altor marci ( cu vreo 70 de kg mai usor. De asemenea este un cuplu si o elasticitate imensa. Motorul asta este unul dintre cele mai bune V8-uri facute vreodata, si e mult mai ieftin de produs in comparatie cu alte motore turbo de pe modelele japoneze sau europene.

    Deci, pur si simplu nu ar fi castigat nimic GM cu un motor mai mic. Daca vine vorba de ridicola discutie despre consum si poluare, trebuie sa stii ca Camaro Z28 are un consum extraurban oficial de 9.8 litri la suta si respecta normele Americane de emisii care sunt mult mai dure decat cele din Europa. Destul de bine zic eu pentru un motor de 7 litri. Cu modelul Z28, GM a incercat si reusit sa creeze cel mai usor si bine echilibrat Camaro posibil. Daca ai fi folosit un alt motor nu ar fi atins acest scop. DECI AVANTAJELE SUNT: GREUTATEA MICA, DIMENSIUNILE COMPACTE, PRETUL MIC, CUPLUL MARE SI INTINS PE PLAJA DE TURATII, CAPABIL SA LUCREZE LA FORTE DE PESTE 1.5 G, FIABILITATEA (nu neaparat sa faci un milion de mile dar sa reziste la abuzuri), CONSUMUL SI EMISIILE DECENTE,
    0
  • inexorabil
    la 28.03.2014, 11:47
    Foarte frumos. Chiar n-am ce sa mai adaug la observatiile pertinente ale antevorbitorilor mei. Doar ca...il vom admira de la distanta. In majoritate covarsitoare, tagma valaha se orienteaza spre cu totul altceva...Spre al patrulea Reich, desigur, care nu este militar, ci automobilistic.
    -2
  • Lache
    la 28.03.2014, 22:22
    La un salariu de nici 300 de euro pe luna si zeci de taxe adaugate in continuare de catre "iluminati",tagma valaha(din care tu nu faci parte) se va orienta spre un Chevrolet Camaro cu motor de 0.9 litri si 3 cilindri facut in noul reich?.De unde ziceai ca esti? Satu Mare ?
    +1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru