Lappi a câştigat titlul în ERC după ce rivalul său a suferit un accident la teste înaintea ultimei etape

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esapekka Lappi a cucerit matematic titlul în Campionatul European de Raliuri după ce unicul său rival în lupta pentru trofeu, Sepp Wiegand, şi-a distrus maşina într-un test efectuat înaintea ultimei etape.

Esential 162 de puncte a acumulat Esapekka Lappi in sezonul 2014 al ERC inainte de ultima etapa
3 este numarul victoriilor obtinute de Esapekka Lappi in acest sezon
34 de puncte este avansul lui Esapekka Lappi in clasamentul general inaintea ultimei runde
Raliul Corsicii de la sfârşitul acestei săptămâni ar fi trebuit să decidă numele noului campion din Campionatul European de Raliuri, întrucât diferenţa dintre primii doi clasaţi, Esapekka Lappi şi Sepp Wigand, era de 34 de puncte, cu 39 maxim disponibile în joc.

Wiegand a fost însă nevoit să renunţe la participarea în Raliul Corsicii după ce a suferit un accident în teste cu Skoda Fabia. Maşina pilotului a fost avariată uşor în partea dreapta-spate, însă evacuarea încinsă a generat un incendiu pe iarba de la locul accidentului care a distrus complet maşina, în ciuda intervenţiei prompte a pompierilor şi a altor opt piloţi.

Întrucât nu are la dispoziţie nicio maşină de rezervă, Wiegand nu poate concura în Corsica, astfel că Lappi nu mai poate pierde titlul european. Finlandezul în vârstă de 23 de ani susţine că este dezamăgit de tranşarea titlului fără o luptă directă cu coechipierul său de la Skoda pe probele speciale din Corsica.

"Îmi pare foarte rău pentru Wiegand şi pentru copilotul său Frank Christian, pentru că aşteptam cu nerăbdare electrizantă lupta Skoda pentru titlu cu cei mai importanţi rivali ai noştri. Acum trebuie să ne descurcăm pentru a încheia cu succes sezonul pentru Skoda în Corsica. După cea de-a treia victorie obţinută în Elveţia, în mod evident suntem foarte încrezători la deplasarea în Corsica", a declarat el.

Lappi a ajuns în ipostaza de a obţine titlul în ERC după ce a câştigat etapele din Letonia, Irlanda şi Elveţia, chiar dacă a absentat de la trei dintre cele 11 etape ale anului.

Via ERC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru