Alonso riscă o penalizare de 20 de poziţii pe grila din Austria

de Daniel Popescu
Joi, 18.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso ar putea fi penalizat cu 20 de poziţii pe grila Marelui Premiu al Austriei, întrucât Honda va înlocui două sau trei componente majore ale motorului.

Esential 20 de pozitii de penalizare ar putea primi Fernando Alonso pentru Marele Premiu al Austriei
Honda a anunţat că Fernando Alonso va utiliza în Marele Premiu al Austriei al cincilea motor din acest sezon, la care se adaugă două sau trei alte componente majore ale unităţii de propulsie.

Decizia a fost luată cu scopul ca Alonso să aibă parte de un monopost cât mai fiabil, întrucât McLaren va introduce un update aerodinamic major, inclusiv un nou nas scurt, care nu va fi disponibil şi pe monopostul lui Jenson Button.

"Honda face update-uri la unitatea de propulsie a lui Alonso, care urmează să fie confirmate vineri dimineaţă. Prin urmare, ne aşteptăm la penalizări pe grila de start", a declarat un purtător de cuvânt al echipei.

Honda face update-uri la unitatea de propulsie a lui Alonso, care urmează să fie confirmate vineri dimineaţă. Prin urmare, ne aşteptăm la penalizări pe grila de start.

Purtator de cuvant
Honda
Întrucât utilizarea unui al cincilea motor este penalizată cu 10 poziţii, iar fiecare dintre următoarele componente cu alte cinci locuri, Alonso riscă să primească până la 20 de poziţii de penalizare pe grila de start.

În cazul foarte probabil în care Alonso nu va putea suporta toate poziţiile de penalizare, el va primi o penalizare suplimentară şi în timpul cursei, în funcţie de numărul de poziţii pe care trebuie să le mai suporte, care variază de la 5 secunde până la 10 secunde de stop and go.

Alonso va avea oportunitatea să testeze noile update-uri inclusiv în prima zi din cadrul sesiunii de teste din Austria, care va începe marţi pe circuitul Red Bull Ring.

Este foarte posibil ca şi Daniel Ricciardo şi Daniil Kvyat să folosească un al cincilea motor în Austria şi să fie penalizaţi cu câte 10 poziţii pe grila de start.

Via BBC Sport

Comentarii (10)

  • Va pleca de pe pozitia 40. :)))))
    21 2
  • mai bine l-ar trimite acasa ....
    17 8
  • Astia nu isi mai revin.
    13 3
  • Mi se pare o prostie sa mai adaugi si secunde penalizare in timpul cursei in momentul cand deja va pleca ultimul
    18 5
  • Alonso nu risca nimic, stie deja ca va primi o penalizare atata timp cat asa este planul celor de la McLaren Honda. Au venit cu un pachet aerodinamic si pentru Alonso care a avut deja trei amandonuri consecutive, au lucrat la motorul lui si se spera ca este mai bun decat in cursele trecute, cel putin mai fiabil. Pentru ca cursa din Austria oricum nu le convine, mai bine sa primeasca aici penalizarea decat in Anglia sau Ungaria, curse care le convin mai bine (asa zic ei). Button a primit pana acum noutatile, este randul lui Alonso sa le incerce, ce-o sa fie vedem in cursa.
    23 1
  • Sunt destul de convins ca, cu toate modificarile si update-urile lor, monoposturile vor face o contraperformanta in continuare.
    4 9
  • @gigica,,,vesnic frustrat , telespectator de antena 3 , revinoti ,
    8 3
  • Sa inteleg ca tu esti telespectator de posturi in insolventa platite din furaciuni?Se vede...
    2 5
  • foarte bine
    Asta trebuiau s-o faca de la inceputul sezonului. Chiar nu mai conteaza pe ce loc termina cursa.
    4 0
  • Este inadmisibil unde s-a ajuns. O echipa de top si de renume precum McLaren sa fie nevoita sa testeze in timpul cursei. Pai asta e competitie?
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru