Bottas şi-a prelungit contractul cu Williams şi rămâne coechipierul lui Massa în 2015

de Daniel Popescu
Duminica, 07.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a anunţat că i-a prelungit contractul lui Valtteri Bottas pentru sezonul 2015, astfel că finlandezul va rămâne coechipierul lui Felipe Massa, a cărui înţelegere expiră în 2016.

Esential 4 podiumuri consecutive a obtinut Valtteri Bottas in sezonul 2014 (Austria, Marea Britanie, Germania, Belgia)
5 este locul ocupat de Valtteri Bottas in clasamentul general
110 puncte a acumulat Valtteri Bottas in sezonul 2014, de aproape trei ori mai multe decat coechipierul sau, Felipe Massa
Williams şi-a definitivat duminică linia de piloţi pentru sezonul următor cu numai câteva ore înainte de Marele Premiu al Italiei. Britanicii au anunţat prelungirea contractului lui Valtteri Bottas pentru sezonul 2015, în condiţiile în care acesta avea opţiune în acest sens şi anunţase deja că intenţionează să rămână la echipă.

Finlandezul a decis să continue alături de Williams întrucât este încrezător că echipa poate progresa şi mai mult în sezonul următor. "Sunt de cinci ani membru în familia Williams şi sunt încrezător că sunt la o echipă care merge în direcţia potrivită şi care poate continua să fie competitivă", a explicat el.

Williams nu a anunţat durata noului contract, însă cel mai probabil este vorba despre o înţelegere pentru un singur sezon, întrucât finlandezul ar putea fi curtat de echipe mai puternice în perspectiva sezonului 2016.

Bottas a avut evoluţii remarcabile în acest an, inclusiv patru podiumuri, dintre care trei consecutive, datorită cărora ocupă locul cinci în clasamentul general cu 110 puncte.

În schimb, coechipierul său Felipe Massa este pe poziţia a noua şi a strâns doar 40 de puncte în acelaşi interval de timp.

Brazilianul va concura la rândul său pentru Williams în sezonul 2015, întrucât contractul său urmează să expire abia la sfârşitul anului 2016. "Mă bucur de timpul petrecut la Williams, un nume legendar pentru care sunt mândru să concurez. În acest sezon am început să ne arătăm adevăratul potenţial şi pilotez un monopost puternic mult îmbunătăţit faţă de sezonul precedent, ceea ce este foarte încurajator pentru viitor", a explicat el.

Via Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru