Cursele de Formula 1 ar putea fi transmise în direct pe internet

de Daniel Popescu
Marti, 28.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursele de Formula 1 ar putea fi transmise în direct şi contra-cost la nivel global prin intermediul site-ul oficial al competiţiei, cel mai probabil începând din sezonul 2016.

Esential 2016 este sezonul in care fanii ar putea vedea cursele de Formula 1 contra-cost pe site-ul oficial al competitiei
Fanii Formulei 1 ar putea avea posibilitatea de a urmări cursele din campionat în direct pe internet fără să mai depindă de anumiţi operatori de televiziune din ţările în care locuiesc.

În prezent, deţinătorii drepturilor TV ale Formulei 1 au posibilitatea de a transmite cursele în direct şi pe internet, însă numai pe teritoriul ţării respective, pentru a nu afecta audienţele posturilor TV din alte state.

Acţionarii Formulei 1 analizează însă posibilitatea de a transmite cursele în direct pe site-ul oficial al competiţiei pentru o taxă care nu a fost încă stabilită, iar transmisiunea ar urma să fie accesibilă din orice colţ al globului, fără niciun fel de restricţii de ţară. În acest fel, nu ar mai exista niciun intermediar, întrucât fanii Formulei 1 ar plăti taxa de vizionare direct pe site-ul Formulei 1 către acţionarii competiţiei.

Ca deţinător exclusiv a drepturilor, avem avantajul de a controla platofrma online care ne oferă oportunitatea de a monetiza drepturile.

Document oficial
CVC Capital Partners
Informaţia apare în documentul de 498 de pagini redactat de CVC Capital Partners, acţionarul principal al competiţiei, pentru listarea Formulei 1 pe bursa din Singapore.

"Suntem în fazele incipiente ale dezvoltării bunurilor noastre media digitale.

Drepturile pentru transmisiunile online aparţin de regula operatorilor TV, dar putem considera o schimbare a modelului pentru a le exploata independent în viitor. Ca deţinător exclusiv a drepturilor, avem avantajul de a controla platofrma online care ne oferă oportunitatea de a monetiza drepturile", se arată la pagina 144 a documentului transmis de CVC Capital Partners bursei din Singapore.

În prezent, Formula 1 are 63 de operatori TV în întreaga lume, însă 56 de contracte expiră cel târziu la sfârşitul sezonului 2015. Astfel, CVC şi-ar putea pune în aplicare planurile cel mai devreme în 2016. Până acum, televiziuni precum BBC, SkySports (ambele Marea Britanie) şi La Sexta (Spania) au transmis cursele de Formula 1 în direct şi pe internet, însă numai pe teritoriul ţărilor respective.

Via Pitpass

Comentarii (1)

  • apacheF!
    inseamna ca eu stau in MB de vad cursele pe Skysports F1 :)
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru