Cursele de Formula 1, transmise în direct pe internet inclusiv în România: serviciul va costa minim 30 de lei pe lună

de Daniel Popescu
Joi, 01.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 va transmite toate cursele în direct pe internet începând din acest sezon prin intermediul unui serviciu care va fi disponibil inclusiv în România și care va costa cel puțin 8 dolari (30 lei) pe lună.

Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1, a confirmat oficial în această săptămână că pregătește lansarea unui serviciu prin care va transmite în direct pe internet toate cursele unui sezon competițional.

Compania speră să lanseze serviciul la timp pentru cursa de debut din Australia, care va avea loc în 25 martie, iar în faza inițială acesta va fi disponibil doar în versiune desktop înainte de lansarea versiunilor pentru platformele mobile oferite de Android și Apple.

Noul serviciu se va numi F1 TV Pro și va include transmisiuni în direct de la cele 3 sesiuni de antrenamente, calificări și curse, dar și conferințele de presă. În plus, feed-ul va include acces la imagini care nu sunt disponibile în cadrul transmisiunilor TV, inclusiv acces permanent la camerele onboard ale tuturor celor 20 de piloți, iar comentariul va fi preluat de la postul de televiziune Sky Sports din Marea Britanie. De asemenea, abonații vor putea vedea toate cursele suport din Formula 2, GP3 și Porsche Supercup.

La lansare, F1 TV Pro va putea fi accesat doar din țările în care drepturile pentru internet ale curselor nu au fost deja achiziționate de televiziunile clasice.

Liberty Media nu a anunțat oficial lista țărilor, însă jurnaliștii de specialitate au intrat în posesia unui document în acest sens, iar România se află pe lista în care serviciul va fi disponibil.

F1 TV Pro va avea un tarif lunar cuprins între 8 și 12 dolari, care va varia cel mai probabil în funcție de puterea de cumpărare a locuitorilor din țara respectivă. Prin urmare, pentru clienții din România, F1 TV Pro va costa cel puțin echivalentul a 30 de lei pe lună, în cazul în care pentru țara noastră se va aplica cel mai mic tarif la un curs de 3.8 lei pentru un dolar.

Până în prezent, nicio televiziune din România nu a achiziționat drepturile TV ale Formulei 1 pentru sezonul 2018.

Între timp, echipele continuă sesiunea de teste de pe circuitul de la Barcelona. Ziua de miercuri a fost ratată complet de toate echipele ca urmare a unei ninsori, iar singurul pilot care a efectuat tururi cronometrate a fost Fernando Alonso.

Via Formula1

Comentarii (29)

  • 15 lei cursa:)))
    8 4
  • nejustificat de scump
    10 5
  • Din orice,numai bani sa iasa!
    13 2
  • Mai bine ma uit pe RTL in caz ca nicio televiziune din Ro nu va transmite sezonul ....dehh ..fotbalul este la putere ...din nefericire
    21 3
  • Abia astept. Scap de comentariile de 3 lei de la Dolce sau Digi si vad ce pilot vreau eu, cand vreau. Am fost inspirat sa renunt de mult la cablu tv.
    13 10
  • e online, ce televeiziune visezi?
    6 3
  • GrosJan
    Decat o televiziune ce promite inclusiv antrenamente libere si apoi vezi cursa doar in reluare ca joaca nu stiu cine fotbal mai bine asa. Cata vreme va fi vorba doar de F1 si nu vad de ce nu ar fi. Oricum vedeam pe net mai mult. Onboard oricand cu cine vrei, super. Mancati mai putin ca e nesanatoasa mancarea excesiva si tadaa, aveti bani de F1. Va mai si ramane.
    13 9
  • "NO TIME SET" - singurul context in care Alonso mai poate fi pe primul loc :)))))))
    5 10
  • Ha,ha,ha...
    Poi nu suntem noi "de dreapta", nu de la americani luam noi lumina? Atunci ca americanii, vrei sa vezi, scoate banul ! ;)
    10 7
  • Arata bine chestia si cred ca merita banii. Posibilitatea selectarii camerei onboard la oricare dintre piloti e chiar super, mai ales optiunea split screen. Conexiune internet stabila mai trebuie.
    8 1
  • f1 fanatic
    Am platit aplicatia f1 de cand s-a lansat. 130 lei pe an. Doar pentru comentariul live. SACADEAZA! Cumva, nu se stie cum, nu au destula banda pe gigabit... Pai video-ul va merge oare? Ca daca-l transmit de pe acelasi server si sacadeaza si ala, pe 12 dolari pe luna, parca nu-ti pica bine
    2 4
  • RTL the best...si sky F1 se vede lejer pe net fara abonament...deci????...decit sa aud comentariile de cacaua a celor de la RDS...pro mercedes...mai bine stop
    9 7
  • Daca vrei comentarii pro Alonso, incearca ceva din Spania. Dar chiar si aia s-au cumintit in ultima vreme.
    5 10
  • Nu pot sa neg dar eu personal as recomanda oricui doreste sa vada cursele de F1 in cea mai buna calitate, atat 720p cat si 1080p, + antrenamentele si fara sa aiba reclame si comentatori... ----> F1 TV Pro. Despre calitate nu este o problema, transmisia se face prin cloud, sunt cel putin 15 servere diferite numai in EU, cred ca romanii (probabil) vor avea o transmisie foarte buna. Evident, sper sa termine munca si sa fie lansat proiectul un pic mai devreme, in jurul lui 15.03, pentru ca este nevoie de multa testare pana se verifica platfoma in sine cum trebuie.
    6 3
  • pentru fanii din f1 din R MOLDOVA le pot da o veste buna noi vom urmari cursele a postul rusesc MATCI TV
    8 3
  • Salut,

    In cazul in care as fi dispus sa platesc un serviciu pe net,

    Poate sa-mi explice cineva cu ce difera daca mi-as face abonament direct la Sky decat la F1 TV PRO?
    0 0
  • Final timesheet: 1) Hamilton, Mercedes, 69 laps, Medium tyres - 1:19.333; 2) Vandoorne, McLaren, 110 laps, Hypersoft tyres - 1:19.854; 3) Vettel, Ferrari, 120 laps, Soft tyres - 1:20.241; 4) Magnussen, Haas, 96 laps, Supersoft tyres - 1:20.317; 5) Alonso, McLaren, 51 laps, Supersoft tyre - 1:20.929; 6) Sainz, Renault, 60 laps, Soft tyre - 1:20.940; 7) Stroll, Williams, 54 laps, Soft tyre - 1:21.142; 8) Perez, Force India, 65 laps, Soft tyres - 1:21.973; 9) Verstappen, Red Bull, 35 laps, Soft tyres - 1:22.058; 10) Gasly, Toro Rosso, 147 laps, Supersoft tyres - 1:22.134; 11) Hulkenberg, Renault, 49 laps, Soft tyres - 1:22.507; 12) Bottas, Mercedes, 60 laps, Medium tyres - 1:22.769; 13) Leclerc, Sauber, 59 laps, Soft tyre - 1:22.808; 14) Ericsson, Sauber, 79 laps, Supersoft tyres - 1:24.093; 15) Sirotkin, Williams, 47 laps, Intermediate tyres - 1:31.979.
    5 4
  • este cineva din R MOLDOVA pe site
    5 2
  • ori se poate de urmarit pe setanta + tot canal rusesc
    4 2
  • grigore
    sau iti faci abonament la digi 5 euro si ai net nelimitat si transmit ei toate cursele.
    0 5
  • RTL sa traisca si sa mai dea multi ani cursele de F1 !
    5 2
  • Multa lume lauda RTL insa e enervant la cat de des dau reclame. Si eu m-am uitat la ei in 2015 cand RDS nu a transmis iar cand nu am mai rabdat m-am uitat online la Dolce sport. Macar de curiozitate voi vedea o cursa, doua la F1 TV PRO oricat ar costa, insa nu exclud posibilitatea sa ajung iar la RTL.
    3 1
  • Giani: Este mai ieftin, F1 TV Pro comparativ cu Sky. 10 dolari vs 40 de euro, este o diferenta... imensa?
    6 2
  • @Giani: Sau 35 de lire... depinde cum iti convine pretul...
    5 2
  • Bogdan
    De trei an urmaresc cursele online. Sky TV. Sunt foarte multumit de comentariile din timpul cursei si de sintezele de dupa cursa.
    Prin urmare sunt un potential client al formatului astuia.

    De curiozitate am incercat sa vad, uneori, si transmisiunile TV de pe canalele din romania. Transmisiunea alora de la Sky este la ani lumina distanta. Si un pic peste cea a celor de la BBC, dupa parerea mea :))
    6 0
  • Si cei de la Sky tv au scazut pretul.7 GBP / cursa
    0 2
  • @Bogdan: Eu nici n-as compara cursele transmise de Sky TV sau orice alt post cu ce transmitea DigiLOL. Nu transmiteau nici antrenamente corect, ba ratau inceputul, ba opreau transmisia mai devreme si asa mai departe. De comentatori nu zic nimic, erau disperati sa vorbeasca tot timpul... absolut tot timpul... si sincer nu-mi aduc macar odata aminte cand au zis ceva interesant....
    6 1
  • F1 Fan
    Pe sky comentariul este in romana ?
    0 0
  • nesimtitilor alergati numai dupa profituri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru