Honda neagă îmbunătăţirea motorului: "Motorul este la fel ca la Monaco"

de Daniel Popescu
Vineri, 05.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi Jenson Button susţin că Honda a utilizat două jetoane pentru a îmbunătăţi fiabilitatea şi eficienţa motorului, nu performanţele brute ale acestuia.

Esential 2 este numarul jetoanelor folosite de Honda inaintea Marelui Premiu al Canadei
FIA a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că Honda a utilizat înaintea Marelui Premiu al Canadei două dintre cele nouă jetoane pe care le are la dispoziţie pentru îmbunătăţirea motorului în timpul sezonului.

Presa internaţională a relatat ulterior că îmbunătăţirile vizează motorul cu combustie internă şi turbocompresorul, însă cei doi piloţi ai echipei McLaren au negat aceste informaţii.

Fernando Alonso susţine că jetoanele au fost folosite cu unicul scop de a îmbunătăţi fiabilitatea şi că specificaţiile motorului sunt aceleaşi ca şi cele din etapa precedentă.

Motorul din acest weekend este la fel ca cel de la Monaco. Am folosit două jetoane, dar mai mult din motive de fiabilitate.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
"Nu s-au schimbat prea multe. De fapt, motorul din acest weekend este la fel ca cel de la Monaco.
Am folosit două jetoane, dar mai mult din motive de fiabilitate pentru unele probleme cu care ne-am confruntat recent"
, a declarat spaniolul.

De altfel, Alonso a abandonat în trei dintre cele cinci curse în care a luat startul în acest sezon. Afirmaţiile sale au fost confirmate şi de coechipierul său, Jenson Button, care a refuzat însă să intre în amănunte. "Este vorba despre eficienţă şi sper ca asta să ne ajute mai mult aici. Nu vă pot spune mai mult de atât", a precizat el.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, McLaren anticipează o creştere a puterii motorului Honda la Marele Premiu al Austriei de peste două săptămâni, acolo unde va introduce şi un update aerodinamic major care ar putea include şi o versiune scurtă a nasului.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • sper ca mclaren honda sa ramana acolo unde este..forever.. sub ferrari!
    6 9
  • gheorghe
    @ionule, stai linistit ca asta e singura consolare a macaronarilor. Daca titluri nu capata macar capra vecinului sa fie.....romaneasca.
    3 2
  • @ionica ,,,tu chiar nu intelegi f1 . LOCUL 2-3 NU CONTEAZA
    1 2
  • locul 2 la ferrari nu conteaza. L-a luat alonso de cateva ori si tot l-au dat afara
    3 2
  • sunt f relaxat, va atacati degeaba..mclaren nu a mai facut nimic de nu stiu cati ani..din era schumi...ultimul titlu e cu hamilton in ce an...?
    mai bine sa fie neica nimeni alonso, ultimul cu mclaren, decat sa fie in fata ,langa mercedes?? dar el a ales asa..de suparare si frustrare incepe cu criticile..daca avea caracter ramanea aici...
    si inca ceva...daca mercedes a investit un munte de bani acum 3 ani ca sa ajunga aici, cum crede alonso ca face treaba acolo si e f increzator ca la anu se bate pt titlu??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru