Încă o femeie în Formula 1: Susie Wolff, pilot de încercare la Williams

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.04.2012
Britanica Susie Wolff a devenit pilot de încercare la Williams la câteva luni după ce Maria de Villota a semnat un contract de pilot de rezervă cu Marussia.

Susie Wolff, soţia lui Toto Wolff, unul dintre acţionarii Williams, a semnat miercuri un contract de pilot de încercare cu echipa britanică.

Cunoscută drept Susie Stoddard până la căsătoria cu Wolff, britanica şi-a câştigat reputaţia în Campionatul German de Turisme (DTM), acolo unde va continua să concureze şi în acest an.

Susie Wolff va lucra în simulatorul celor de la Williams şi va avea ocazia să efectueze un test la volanul monopostului de Formula 1 în următoarele luni, cel mai probabil într-un test aerodinamic în linie dreaptă sau chiar în testele de la Abu Dhabi dedicate tinerilor piloţi.

"Formula 1 este ultima provocare pentru orice pilot de curse şi îmi oferă oportunitatea de a-mi aplica şi îmbunătăţi calităţile pe care le-am dezvoltat în DTM. În schimb, îmi voi oferi expertiza tehnică şi experienţa. De asemenea, sper să demonstrez că femeile pot juca un rol la cel mai înalt nivel în sporturile cu motor şi voi lucra îndeaproape cu echipa în progamele de responsabilitate socială", a declarat ea.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, speră că Susie Wolff să ajungă în cele din urmă să concureze în Formula 1.

"Dacă Susie este la fel de rapidă în monopost pe cât de bine arată în afara monopostului atunci va reprezenta un lucru de preţ pentru orice echipă şi, în plus, este foarte inteligentă. Aştept cu nerăbdare să o văd în Formula 1", a precizat britanicul.

Susie Wolff a devenit astfel al doilea pilot de sex feminin din Formula 1 în acest sezon, după ce Maria de Villota a semnat luna trecută un contract de pilot de rezervă cu Marussia.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru