Massa solicită schimbarea furnizorului de frâne

de Daniel Popescu
Marti, 02.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa susţine că Williams trebuie să schimbe furnizorul de frâne pentru a evita problemele apărute în calificări, când discurile şi plăcuţele de frâne se uzează mai repede şi împiedică piloţii să obţină rezultate bune.

Williams este una dintre revelaţiile sezonului 2014, însă echipa a ratat obţinerea unor performanţe majore atunci când ploaia şi-a făcut apariţia pe circuite.

Este şi cazul Marelui Premiu al Belgiei, când Felipe Massa a ocupat doar locul nouă pe grila de start, iar brazilianul a identificat cauza problemelor. El susţine că discurile şi plăcuţele de frâne Carbone Industrie se uzează mai repede pe timp de ploaie şi solicită ca Williams să utilizeze şi frâne furnizate de Brembo.

"Nu este prima oară când frânele se uzează. În mod normal, frânele pe care le-am folosit în astfel de condiţii se uzau de câteva ori pe an. Sincer să fiu, nu este ceva grozav şi lucrăm la asta. Este imposibil să încălzim frânele pe timp de ploaie", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pentru a putea folosi şi frânele Brembo, Williams va fi nevoită să schimbe designul monopostului, un lucru pe care echipa îl ia în considerare, potrivit directorului de performanţă Rob Smedley.

"Schimbarea de la un furnizor la altul nu este chiar atât de simplă.

Cu o anumită cantitate de resurse trebuie să ne gândim la ce le vom folosi cel mai bine. Nu putem aloca toată compania pentru schimbarea către frânele Brembo. Luăm în considerare designul, dar şi ce vom face în viitor. Pentru anul viitor, o schimbare de design este foarte probabilă", a declarat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • mobius
    Cred ca Massa se baga singur in seama. Nu am vazut si nu am auzit ca Bottas sa reclame ceva si Slava Domnului are ceva puncte mai mult decat coechipierul sau.
    7 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru