E oficial: Bottas a semnat cu Mercedes, Massa revine la Williams

de Daniel Popescu
Luni, 16.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a semnat un contract cu Mercedes pentru sezonul următor, în timp ce Felipe Massa va reveni în Formula 1 la Williams.

Grila de start a Formulei 1 pentru sezonul 2017 a fost completată luni cu ultimele 3 locuri. Conform tuturor așteptărilor, Mercedes l-a înlocuit pe Nico Rosberg cu Valtteri Bottas, care până în prezent a concurat doar pentru Williams.

"Este un moment special. Voi avea nevoie de ceva timp pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat. Este un alt vis devenit realitate, să concurez pentru o echipă cu atât de multă istorie, în special în ultimii ani", a declarat finlandezul.

Locul său la Williams va fi luat de Felipe Massa, care anterior anunțase că se va retrage din Formula 1 pentru a participa în alte competiții.

Urmareste Automarket
"Sunt foarte bucuros că am oportunitatea să mă întorc la Williams.
Am vrut să concurez undeva în 2017, dar Williams este o echipă apropiată de suflet și respect tot ceea ce încearcă să facă. Când mi s-a oferit șansa să ajut Williams în campania din 2017 mi se părut lucrul potrivit de făcut"
, a precizat el.

Nu în ultimul rând, Sauber a confirmat tot luni că Pascal Wehrlein va fi coechipierul lui Marcus Ericsson în sezonul 2017.

Pe de altă parte, McLaren a anunțat tot luni că va prezenta noul monopost pentru sezonul 2017 în 24 februarie, în aceeași zi cu Ferrari.

Via Mercedes, Williams, Sauber, McLaren

Comentarii (28)

  • razvan
    am sa tin cu el in duelul cu Ham
    32 4
  • Ma bucur sa vad ca un pilot foarte talentat are sansa unei masini de top. Merita si Hulk un tratament similar, dar....Bottas va fi o nuca foarte tare pentru Hamilton. Multi poate inca nu realizeaza asta.
    26 7
  • balatescu
    SE REFACE AL DOILEA CUPLUL FILANDEZ-BRITANIC DUPA MCLAREN ANII 2000 !!!
    6 4
  • Si acum veti vedea cat de bun a fost Rosberg fata de Bottas, nu a aratat nimic Bottas asta la Williams chiar si Maldonado a castigat o cursa!
    16 24
  • teoretic stirea e deja consumata fiind de actualitate de dimineata si nu in ultimul rand, tot teoretic, nu sunt ultimele 3 locuri, inca asteptam sa vedem daca Manor revine sau nu...stiri incomplete...
    10 1
  • Despre Manor am citit ca este un cumparator interesat de echipa si ca spera la un raspuns pana vineri, daca se aproba sau accepta aceasta vanzare.
    8 0
  • cum dom'le, sa nu vrea Alonso cea mai buna masina ....
    el vrea sa fie geniu neinteles in caruta
    10 21
  • Il bate Hamilton rau,Hulkenberg,Perez,Magnussen si alti sunt peste Bottas,cred ca inclusiv Raikonnen asa pe final de cariera e mai bun ca el.
    9 5
  • Tilul este putin gresit, corect ers: "E oficial, Hamhamilton s-a lins pe bot, Mercedes a decis ca nu ii mai face cadou nici un titlu mondial aducand un pilot cu 10 clase peste"
    18 24
  • ii scoate cercelusii din urechi lu hamu.
    14 11
  • TITI F1
    Gata, BOTTAS campion deja? Ce mari realizari are Valerica? Sa tineti minte ca talentul este ceva nativ, nu-l poti dobandi ulterior orice ai face, Hamilton are cursa in sangele lui de negru, cioroi, manelist, arogant, cercelat sau cum vreti voi sa-l alintati, traieste pentru asta. Nu s-a lins pe niciun bot de titlu, stati linistiti. Cum bine spunea cineva mai sus, vom vedea repede in 2-3 curse ce valoros era Nicusor.
    15 10
  • Directly comparing the data suggests Bottas is as much as 0.2-0.3 seconds per lap slower than Alonso and considerably less effective in races.

    Neither Massa nor Bottas have been team-mates to Hamilton. But Alonso has - at McLaren in 2007. They finished tied on points, with four wins each, and Hamilton edged qualifying by the tiniest of margins. By any measure, it was - and is - very difficult to separate Hamilton and Alonso.

    If 2017 follows the trend of those results, Hamilton can be expected to be comfortably quicker than Bottas.

    Perhaps more surprising is that those comparisons suggest that not only is Bottas not a match for Alonso and Hamilton, but he might not equal Rosberg either.

    However, drivers' form does not always directly translate across teams and rivals in as linear a fashion as might be expected.

    http://www.bbc.com/sport/formula1/38640410

    Sa vedem daca se ridica la nivelul macar al lui Rosberg desi prin prisma faptului ca este la inceput cu Mercedes sper macar sa fie in spatele lui Hamilton.
    7 0
  • fan formula1
    totul depinde de contract,poate fii pe picior de egalitate cu hamilton sau cum face ferrari pilot unu si doi,ceea ce este penibil.La ferrari de cate ori la lasat Raikkonen pe vettel deoarece asa cere contractul!
    7 2
  • o sa va convingeti rapid ca Bottas e un fel de Kovalainen pentru Hamilton, departe de valoarea lui Rosberg
    pai ii punea probleme si Massa uneori, Massa fiind iesit din forma definitiv dupa accidentul suferit
    stati p'aproape, nu mai e mult
    9 8
  • Hamilton e poate singurul pilot de pe grila caruia nu ii este frica de nimeni, accepta pe oricine coechipier si are increderea ca prin valoare il va invinge. Ok, mai e unul Verstappen care are de asemenea nivel ridicat de incredere in fortele proprii, dar e o diferenta fata de Hamilton. In cazul lui Hamilton increderea vine tocmai din faptul ca a fost verificat si a dat cu + in urma multor lupte cu multi piloti de calibru. Increderea lui Verstappen e deocamdata ca a oricarui alt tanar care e plin de speranta. Nu a pierdut dar nici nu a fost testat indeajuns.
    10 6
  • @lol22:47
    pune virgule mai omule, altfel iese altceva decat doreai sa iasa
    4 1
  • balatescu
    rozbergi la plins cu voi nu la criticat pe hamilton ! sa retras copilul-batrin dupa ce i sa facut cadou titlul mondial !!! bottas nu a fost in stare sa-l bata pe massa un pilot in pragul pensionarii !!!
    3 6
  • fan formula1
    penibil era pe timpu' lui Alonso, atunci pleca Massa drept pilot nr. 2 din prima cursa. Era sacrificat peste tot, ceda pozitia, testa piese noi in cursa, oferea aspiratie pentru Alonso in calificari. Ala da contract ... E fara precedent in F1
    Bine, mai fu unul care a cedat masina in cursa de bunavoie dar acum ar fi ineficient oricum si e si nepermis altfel o facea si p'asta Massa
    2 8
  • kimishor
    maaa...de kimishor nimic...mai este la FERRARI...il mai tin aia????...mari fraieri FERRARI ca nu au scapat de el -cel mai in "forma " pilot :)))
    5 9
  • fan formula1
    Alonso avea 3 clase peste Massa, strangea dublul punctelor lui Massa, asta a recunoscut-o si brazilianul. Ca Massa a fost nr.2...era invatat cu asta de la Schumacher, a continuat cu Raikkonen cand i-a cedat victoria la Interlagos in 2007 ca sa ajunga campion mondial...Sigur ca in 2008 cand bautorul de vodca n-a mai avut chef de sport trebuia cineva sa concureze si pentru Ferrari.
    7 2
  • @lol22:47, eu as zice ca am toate virgulele care erau necesar in textul meu, daca vrei mai multe te rog sa le adaugi la textul tau!
    0 3
  • fan formula1
    pai d'aia, ca facea toate trebusoarele astea, altfel pe ici pe colo Massa i-ar fi facut probleme (chiar asa iesit din forma) si adio lupta pentru titlu. Cu Schumacher nici nu era nevoie cu adevarat de asa ceva, o cursa cedata de Barichello (si cedata inapoi de Schumacher) nici nu a contat in campionat, Schumacher defila oricum. Nu compara situatia cu 2007 cand Massa si Raiko au fost dusmani pe pista pana cand Massa a iesit din carti. Nu degeaba am spus FARA PRECDENT.
    3 2
  • "Mercedes a decis ca nu ii mai face cadou nici un titlu mondial aducand un pilot cu 10 clase peste"

    deci asa, ii face cadou titluri aducand coechipier mai bun
    dap, are logica
    2 4
  • daniel
    Bottas sa fie peste Hamilton?
    Ati mancat de pe jos? Ati baut antigel sau votca contrafacuta din maica Rasia?
    Valteri e un pilot talentat, aici nu e nimic de discutat dar nu are stofa de campion. De ce? Pentru ca nu are constanta. Nu stie sa scoata maxim din fierul de sub el. Lewis stie si poate. Evident, daca e lasat de echipa sa concureze.
    Ramane insa sa vedem daca Merc va ramane in frunte sau se va duce in jos. Daca nu vor lupta la campionat nici nu mai conteaza cine sunt cei doi piloti Merc.
    Ar fi frumos un duel Merc, RBR, Ferrari si ... McLeren? Sau inca o alta echipa. Ar fi spectacol! Spectacol care lipseste de multi ani!
    Vom trai si vom vedea.
    4 0
  • @fan formula1
    Daca Massa nu voia Kimishor nu iesea campion mondial in 2007. La un punct diferenta de adversari. Ca sa fie clara treaba. Oricata vodca ai bea. La Interlagos Massa i-a dat clasa soferului coleg de la Ferrari. Cap -coada. Calificari , start si cursa.
    4 1
  • Rosberg a distrus tot... de fapt știa ca va fi o umbra in F1 toată viata asa ca a preferat un titlu pus pe masa si go!!!!
    4 4
  • "E oficial: Bottas a semnat cu Mercedes, Massa revine la Williams"

    E oficial: Bottas e neinsemnat pentru Mercedes ...

    acum e corect
    3 2
  • @daniel & co
    (userul daniel nu adminul!)

    bai sunteti dusi cu pluta toti astia care credeti ca "echipa nu lasa pilotul sa concureze"
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru