McLaren, afectată de probleme electrice şi de înregistrare a datelor în prima zi de teste cu Honda

de Daniel Popescu
Marti, 25.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a rămas în urmă cu programul de teste cu noul motor Honda după ce a înregistrat o serie de defecţiuni electrice şi de înregistrare a datelor în prima zi de evaluare din Abu Dhabi.

Cred că am avut câteva probleme cu înregistrarea datelor, dar nu suntem 110% siguri.

Stoffel Vandoorne
Pilot de rezerva McLaren
McLaren nu a reuşit să parcurgă niciun tur cronometrat în prima zi de teste de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi. Primele probleme au apărut încă de la pregătirile din noaptea precedentă, iar echipa nu a reuşit să trimită deloc monopostul pe circuit în cursul dimineţii din cauza unor defecţiuni la sistemul electric.

În cursul după-amiezii, pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne a ieşit de trei ori pe circuit, însă de fiecare dată a înregistrat probleme încă din primul tur. Belgianul în vârstă de 22 de ani susţine că cel mai probabil a existat o defecţiune la înregistrarea datelor.

"Cred că am avut câteva probleme cu înregistrarea datelor, dar nu suntem 110% siguri. Echipa încă analizează totul. În al doilea tur a fost aceeaşi problemă. Ultimul tur a fost mai bun, dar tot am avut probleme, iar echipa analizează.

Sper să vină cu o soluţie pentru mâine. Este mai bine să facem asta aici în noiembrie decât anul viitor la Jerez. Orice tur parcurs în aceste două zile va fi valoros. Apoi vom avea două luni pentru a rezolva problemele", a declarat el.

Scopul testului este să înţelegem colaborarea dintre McLaren şi Honda.

Stoffel Vandoorne
Pilot de rezerva McLaren
În urma problemelor întâmpinate pe parcursul zilei, McLaren este deja în urmă cu programul de dezvoltare pentru noul monopost cu motor Honda, însă Vandoorne insistă că sesiunea de teste era dedicată doar evaluării fiabilităţii motorului şi verificării diverselor sisteme.

"Scopul testului este să înţelegem colaborarea dintre McLaren şi Honda. Este pentru prima oară când suntem împreună pe circuit, aşa că partea de operaţiuni este diferită. Pe parcursul celor trei tururi am putut deja să ofer feedback, dar evident că abia mărim puterea, aşa că nu am rulat motorul la capacitate maximă.

Ne aşteptăm să facem asta pe parcursul celor două zile, dar este dificil să obţinem un feedback în acest stadiu, pentru că abia am parcurs tururi de încălzire cu cele două probleme pe care le-am avut", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (13)

  • E normal să aibă astfel de probleme. Au schimbat motorul. Și în iarna lui 2014 echipele aveau astfel de probleme. Rămâne de văzut dacă le vor rezolva până mâine și ne vor arăta ce poate motorul Honda. Cred că toată lumea așteaptă să vadă ce e de capul motorului, mai ales Mercedes.
    20 1
  • Eh a fost doar prima zi de teste, ar putea sa vina "expertul" si sa explice cum sta treaba, dar saracul n-are nici o idee despre ce fac astia (echipa lui favorita, cica) in testele astea. Saracul nu stie nici ce viteza a vantului au astia voie in tunelul de vant... de unde sa stie chestii mai complicate ca astea?
    11 9
  • Soferu bancii e altu acuma, e ala de n-a stiut cum s-o taie de la Red Bull ca-l casapea Ricciardo.
    11 12
  • Uite asta nu inteleg eu. Au avut atat timp sa se pregateasca pentru teste si cand colo, au probleme elecrice si stau in garaj. Nu spun ca nu pot aparea probleme cand faci de la 0 un motor dar totusi pierd zile de teste. Asta ma face sa cred ca dincolo de tam-tamul facut pentru includerea mai multor zile de teste, de fapt nu prea se streseaza pentru aceste teste. Si asta imi este greu de inteles.
    4 3
  • Am inteles ca sperau sa-l angajeze pe @McLaren_Mircea sa le impinga masina pe pista, dar nu i-a placut sa lucreze gratis... chiar daca este echipa lui de suflet. Speram totusi...
    9 1
  • @Tri puncte


    Ba da pentru Mcaren acceptm sa lucrez gratis. Sunt trup si suflet pentru Mclaren. Pana la ultima picatura de sange si de sudoare, ma lupt acolo pe viata si pe moarte pentru Mclaren. Fac orice pentru Mclaren.
    4 7
  • *Mclaren
    2 5
  • ayrton4ever
    Chiar orice? Te ai opri chiar si sa comentezi aici? :))
    6 1
  • Aici vedeți toate cele trei ieșiri pe pistă ale monopostului McLaren și ascultați sunetul motorului Honda - zici că e mașină pe baterii făcută în China :)) Groaznic sunetul motorului.

    https://www.youtube.com/watch?v=NGa_VfT7En4
    2 0
  • @ayrton4ever: Ah daca s-ar opri din a posta gunoaiele alea pe care numai el le numeste comentarii, comunitatea de pe aici ar mai avea o sansa la a revenii la discutiie de dinainte de a "ajunge" tipul asta pe aici. Si sincer, era mai bine inainte, fara el.
    3 0
  • eu m-am asteptat la mai mult de la Honda
    aveau la dispozitie si unitati MB de la McLaren ...

    oricum ... cu Alonso si Button ar fi o echipa chiar simpatica
    vedem ce a iesi ...
    dupa un Ferrari 1-2 la Melbourne, le tin pumnii pentru locul 3 :))))))
    ar fi fain ... pacat k nu se va intampla :(

    oricum Forza Rossa 2015!
    3 0
  • A doua zi de teste aceiasi problema :)
    "The chequered flag is out and Wehrlein ends the morning fastest as McLaren again fails to run"
    3 0
  • vreau un abur
    simplu...te uiti la F1 cind trece un monopost Mclaren HONDA si inspiri adinc in piept.....emana aburi cu aroma de hibrid :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru