McLaren: "Cauza accidentului lui Alonso a fost vântul imprevizibil". Spaniolul, incert pentru ultima sesiune de teste

de Daniel Popescu
Luni, 23.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a exclus orice defecţiune tehnică la monopost în cazul accidentului lui Fernando Alonso şi susţine că acesta a fost provocat de vântul puternic. Spaniolul este incert pentru a doua sesiune de teste de la Barcelona.

Cercetările noastre indică faptul că acciddentul a fost cauzat de rafale de vânt imprevizibile.

Comunicat McLaren
McLaren a oferit luni seară primele informaţii oficiale cu privire la circumstanţele în care s-a produs accidentul suferit de Fernando Alonso în ultima zi de teste din cadrul sesiunii de la Barcelona.

Echipa britanică a explicat accidentul prin faptul că în zona respectivă vântul a suflat foarte puternic şi a dezechilibrat monopostul pilotului spaniol.

"Monopostul a ieşit de pe traiectorie în virajul trei şi a rulat pe gazonul artificial din exteriorul circuitului. O scădere de tracţiune a cauzat o anumită instabilitate, monopostul a ajuns în interiorul circuitului, acolo a recăpătat tracţiune şi a lovit zidul. Cercetările noastre indică faptul că acciddentul a fost cauzat de rafale de vânt imprevizibile care au lovit acea porţiune a circuitului în acel moment", precizează McLaren într-un comunicat de presă.

▶ Accidentul lui Fernando Alonso în imagini

McLaren exclude orice defecţiune a monopostului

Putem afirma categoric că nu există nicio dovadă care să indice că monopostul lui Alonso a suferit vreo defecţiune mecanică de orice fel.

Comunicat McLaren
În plus, McLaren a anunţat că monopostul MP4-30 nu a suferit nicio defecţiune de natură tehnică înaintea accidentului, în ciuda speculaţiilor cu privire la o descărcare electrică a sistemului ERS.

"Putem afirma categoric că nu există nicio dovadă care să indice că monopostul lui Alonso a suferit vreo defecţiune mecanică de orice fel.

De asemenea, putem confirma că nu s-a înregistrat nicio pierdere a presiunii aerodinamice, ceea ce indică faptul că monopostul nu a suferit nicio pierdere aerodinamică. Nu în ultimul rând, putem confirma că nu s-a petrecut nicio descărcare electrică în sistemul ERS, nici înainte, nici în timpul şi nici după accident", mai precizează echipa în comunicat.

Alonso, incert pentru ultima sesiune de teste

Vom evalua în timp util dacă Alonso va participa la următoarele teste de la Barcelona.

Comunicat McLaren
McLaren a confirmat că analizele medicale au evidenţiat că Alonso nu a suferit niciun fel de leziuni, însă spaniolul va rămâne în spital pentru recuperare, iar prezenţa sa în ultima sesiune de teste, programată între 26 februarie şi 1 martie, este incertă.

"Pentru intimitate şi pentru a-i asigura liniştea necesară pentru recuperare, Alonso rămâne în spital pentru observaţii suplimentare şi pentru a se recupera după efectele medicamentelor administrate pentru sedarea de duminică.

Intenţionăm să-i oferim oportunitatea de a se recupera rapid şi complet şi vom evalua în timp util dacă va participa la următoarele teste de la Barcelona", mai precizează echipa în comunicat.

Via McLaren

Comentarii (6)

  • La cum justifică McLaren accidentul, sigur s-a stricat ceva la monopost și e vina echipei, dar de ce să recunoască? Deja sunt în rahat, dacă mai intervin și discuțiile despre siguranță...
    Ce vânt ar putea influența traiectoria monopostului? O tornadă?
    34 9
  • http://formula.hu/parc-ferme/2235 -o simulare a accidentului
    2 0
  • daniel
    Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) a avut accident in acelasi viraj.
    Anul trecut in virajul 3 a lipit monopostul pe parapeti Maldonado.
    Se mia intimpla accidente dar e ciudat ca acum pilotul pare sa aiba probleme de sanatate.
    Sper sa ma insel in aceast privinta.
    6 0
  • Florin
    Din simulare pare ca si-a pierdut cunostinta...Astia cred ca au gresit ceva pe acolo si l-au zapacit pe omul ala din masina. Ascund ceva. Ala nu e accident normal.
    9 1
  • Ron Dennis spunea ceva de niste tehnologii noi pe care vor sa le introduca, n-as vrea sa cred ca din cauza lor a intrat Alonso in zid. Ceva nu e kosher acolo.
    7 0
  • StefanF1
    Parerea mea este ca in momentul accidentului impactul asupra pilotului a fost destul de dur de sia pierdut cunostinta.Si totusi monopostul a rezistat destul de bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru