McLaren intenţionează să-l păstreze pe Button în 2016

de Daniel Popescu
Sambata, 05.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat că intenţionează să-i prelungească contractul lui Jenson Button pentru sezonul 2016, însă speră ca piloţii de rezervă Stoffel Vandoorne şi Kevin Magnussen să concureze de asemenea în Formula 1.

Avem doi campioni mondiali şi până acum intenţionăm să-i păstrăm.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Contractul lui Jenson Button expiră la sfârşitul acestui sezon, iar McLaren are opţiune de prelungire pe care nu a activat-o încă.

Directorul de curse Eric Boullier a anunţat însă că echipa britanică intenţionează să-l păstreze pe Button în perspectiva sezonului 2016, fără însă ca acest lucru să fie oficializat în viitorul foarte apropiat.

"În ceea ce ne priveşte, McLaren are numai două monoposturi, numai două locuri pentru curse. Avem doi campioni mondiali şi până acum intenţionăm să-i păstrăm", a declarat el, referindu-se inclusiv la Fernando Alonso, care are contract până în 2017.

Ne aşteptăm ca toţi cei patru să concureze în 2016.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
McLaren are însă şi doi piloţi de rezervă: Stoffel Vandoorne este actualul lider din competiţia GP2, în timp ce Kevin Magnussen a concurat pentru echipă în 2014.
McLaren speră să reuşească să-i plaseze pe amândoi la alte echipe în sezonul următor.

"Ne aşteptăm ca toţi cei patru să concureze în 2016. Este o problemă de lux să avem patru piloţi buni. Magnussen şi Vandoorne sunt foarte buni. Ne aşteptăm ca amândoi să concureze în Formula 1 şi, dacă nu le putem găsi loc la noi, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că vor concura anul viitor", a adăugat Boullier.

Cea mai simplă metodă pentru îndeplinirea acestui obiectiv este ca McLaren să iniţieze un parteneriat cu o altă echipă care să folosească motoare Honda, iar Manor reprezintă în prezent cea mai simplă soluţie. McLaren se teme însă că ar putea fi afectată dacă Honda ar furniza motoare şi pentru o altă echipă.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • serban
    Ori la McLaren, ori la Marussia, cam același lucru, cei doi n-ar pierde aproape nimic. Mi-e teamă însă că, dacă Marussia vor lua în 2016 motoare Mercedes, problema locurilor 19 și 20 nu se mai pune, vor fi rezervate fără probleme celor care preferă locul 20 locului 2 ... ghici cine ar fi tipii ...
    14 7
  • bine ca nu renunta la *ingamfatul galactic* .... mari prosti, isi merita soarta !!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru