Button nu are locul asigurat la McLaren în 2016

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button nu are nicio garanţie că va concura pentru McLaren în sezonul 2016, întrucât McLaren trebuie să activeze o opţiune de prelungire a acordului, potrivit presei britanice.

Esential 3 variante de piloti are McLaren pentru stabilirea coechipierului lui Fernando Alonso in 2016
McLaren a afirmat în această săptămână prin vocea CEO-ului Ron Dennis că Jenson Button va concura pentru echipă şi în sezonul următor, întrucât în decembrie a semnat un contract valabil pentru două sezoane.

Cu toate acestea, la anunţul oficial din luna decembrie, McLaren preciza că acordul este valabil doar pentru sezonul 2015, iar postul de televiziune BBC susţine că McLaren are doar opţiune de prelungire pentru sezonul 2016. Cu alte cuvinte, locul lui Button nu este încă garantat pentru sezonul 2016, iar decizia finală aparţine celor de la McLaren.

Hotărârea va fi una dificilă, întrucât McLaren îl are ca pilot de rezervă pe Kevin Magnussen, care a concurat pentru echipă în sezonul precedent, şi sprijină cariera lui Stoffel Vandoorne, care domină autoritar sezonul în GP2.

În plus, sursa citată afirmă că Button a rămas la McLaren în 2015 doar datorită dorinţei lui Mansour Ojjeh, care deţine 25% din acţiunile echipei.

Dennis dorea să-l păstreze ca pilot titular pe Magnussen, însă l-a acceptat pe Button pentru a evita un conflict cu partenerul său în cadrul grupului McLaren.

Via BBC Sport

Comentarii (10)

  • Hakkinen
    De revazut cursa din China, 2011. Cand l-a umilit pe Ham si l-a ridiculizat pe Vettel care avea o masina superioara. Cum naiba sa nu ramana la Mclaren!
    17 1
  • qwerty
    Daca este baiat destept, pleaca de bunavoie la o echipa mai buna care-l apreciaza. McLaren de azi este o epava a unui trecut glorios.
    13 1
  • @Hakkinen Cred ca vroiai sa spui in Canada din 2011.
    In China Hamilton l-a umilit pe Button si pe RB, Button la un moment dat intra si la RB pe linia boxelor ;)
    Oricum in 2011 era peste Hamilton, dar cum ziceam, in 2011..
    6 0
  • Hakkinen
    @Jolerto-da, Canada, ai dreptate
    8 0
  • sa speram ca mai ramine macar un an , omuletul asta chiar merita
    12 0
  • in 2011 in canada Button a castigat trimitandu-l in parapet pe hamilton (nu inseamna ca l-a umilit) si depasindu-l in finalul cursei pe Vettel (pe pista uda). daca ne uitam strict statistic obs ca diferenta mare de puncte intre cei doi coechipieri McLaren a fost data mai mult de abandonurile lui Hamilton. Totusi, cand cei doi au terminat impreuna etapele situatia sta in favoarea lui Button. acesta l-a invins pe Hamilton de 9 ori si a pierdut in fata lui Lewis de 7 ori... e greu de spus ce s-a intamplat in acel an insa analistii cam pleaca de la ideea ca Hamilton nu se intelegea cu pneurile pe care le uza prematur si isi strica strategia de cursa. in acest fel Button venea adesea din spate si se impunea in fata lui Ham... oricum ca idee generala chiar si in acel sezon analistii F1 il considerau in continuare pe Hamilton pilotul mai bun...
    2 4
  • @dany
    Dupa calculele mele, scorul este de 24-16 in favoarea lui Hamilton. Calculele sunt facute in perioada 2010-2012 si nu contine cursele in care unul dintre ei a abandonat.
    0 0
  • Daca in curse Button se lupta de multe ori de la egal la egal cu Hamilton, in calificari era mult sub Lewis. Button are doar 1 pole din 2010 pana astazi la McLaren, asta spune multe.
    0 0
  • *nu contin in loc de nu contine, scuze
    0 0
  • ba ce masini au McLada...eu nu inteleg cum se simt pilotii McLada cind dau interviuri....sunt mortali...:)))))))))))))))))))))))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru