Alonso revine la McLaren şi va fi coechipierul lui Button în sezonul 2015!

de Daniel Popescu
Joi, 11.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat oficial că Fernando Alonso şi Jenson Button vor alcătui linia de piloţi a echipei pentru sezonul 2015 al Formulei 1, în timp ce Kevin Magnussen va fi pilot de rezervă.

Esential 2 ani este durata vehiculata a contractului lui Alonso cu McLaren
1 an este durata contractului lui Jenson Button cu McLaren
McLaren a dezvăluit joi în cadrul unui eveniment de presă organizat la sediul de la Woking linia completă de piloţi pentru sezonul 2015.

Informaţiile vehiculate în presa britanică încă din noaptea de miercuri spre joi au devenit realitate după ce echipa britanică a dezvăluit revenirea lui Fernando Alonso şi continuarea parteneriatului cu Jenson Button, în timp ce Kevin Magnussen va rămâne în cadrul echipei în calitate de pilot de teste şi de rezervă.

Alonso va reveni la echipa pentru care a concurat în sezonul 2007 şi admite că McLaren va avea nevoie de timp pentru a lupta pentru titlurile mondiale în cadrul noului parteneriat tehnic cu Honda, noul furnizor de motoare al team-ului. In plus, dublul campion mondial a dezvăluit că a fost contactat în premieră cu mai mult de un an în urmă si a a refuzat numeroase alte oferte.

Mă alătur acestui proiect cu entuziasm şi determinare şi ştiu că am putea avea nevoie de ceva timp pentru a obţine rezultatele pe care le vrem, ceea ce nu reprezintă o problemă pentru mine.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
"Mă alătur acestui proiect cu entuziasm şi determinare şi ştiu că am putea avea nevoie de ceva timp pentru a obţine rezultatele pe care le vrem, ceea ce nu reprezintă o problemă pentru mine.
În ultimul an am primit mai multe oferte tentante, dar cu mai mult de un an în urma McLaren Honda m-a contactat şi mi-a cerut să fac parte din revenirea parteneriatului lor"
, a declarat spaniolul. 

McLaren nu a menţionat durata contractului lui Alonso, însă presa internaţională a relatat anterior că înţelegerea este valabilă pentru două sezoane cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Totuşi, spaniolul beneficiază de o clauză prin care va putea rezilia unilateral înţelegerea chiar la sfârşitul anului viitor, în cazul în care McLaren nu va obţinute anumite performante menţionate în acord. În plus, se vehiculează că Alonso va deveni cel mai bine plătit pilot din istoria Formulei 1, cu un contract estimat la 38 de milioane de euro pe sezon.

Button, entuziasmat să lucreze din nou cu Honda

La fel ca Alonso, sunt sigur că McLaren şi Honda vor obţine lucruri minunate împreună şi simt că împreună vom munci pentru a crea o echipă învingătoare.

Jenson Button
Pilot McLaren
La rândul său, Button este încântat că a primit oportunitatea de a rămâne în Formula 1 pentru încă un sezon. Britanicul sugerează că alegerea s-a datorat într-o bună măsură şi faptului că ştie modul în care lucrează Honda, întrucât a concurat pentru echipa de uzină a constructorului japonez în perioada 2003-2008, interval de timp în care a obţinut şi o victorie pe ploaie în Marele Premiu al Ungariei din 2006.

"Sunt extrem de entuziasmat să mă îmbarc în cel de-al 16-lea meu sezon în Formula 1 şi în al şaselea sezon pentru McLaren.

La fel ca Alonso, sunt sigur că McLaren şi Honda vor obţine lucruri minunate împreună şi simt că împreună vom munci pentru a crea o echipă învingătoare. Îi cunosc foarte bine pe băieţii de la Honda, întrucât am concurat cu monoposturi de Formula 1 propulsate de motoarele lor din 2003 până în 2008. Am un respect uriaş pentru ei şi promit să dau 100% pentru a avea succes în parteneriatul cu McLaren", a precizat britanicul. 

Conform aşteptărilor, contractul lui Button este valabil doar pentru sezonul 2015, astfel că nu este exclus ca britanicul să fie înlocuit în 2016 chiar de Magnussen. În 2014, Button a avut un salariu de circa 15 milioane de euro, însă presa britanica susţine că a acceptat reducerea acestuia la jumătate pentru a rămâne în cadrul echipei. 

Via McLaren

Comentarii (69)

  • Ferrari
    http://www.mclaren.com/formula1/team/mclaren-honda-announces-fernando-alonso-and-jenson-button-for-2015/
    5 2
  • Brasoveanu
    Asa, deci toata lumea e fericita, asteptarea a meritat pentru Button, chiar si pentru Magnusen. Alonso, cel mai mare contract F1 din istorie, macar cu asta se va alege daca masina nu va da satisfactie. Dar si daca da satisfactie....
    21 0
  • si dam cuvantul lui Mircea ...

    ... Mircea ... ? unde esti?
    18 2
  • ovidiu15081982
    Bine ca s-au hotarat si ei...au jucat alba neagra....Alonso a jucat un teatru...ma bucur pentru Button sincer..chiar merita sa ramana in Formula 1
    Pana la urma Alonso ce salariu are ?? 40 -50 mil euro ?? Ce inseamna la unii cel mai mare contract din istorie ??
    8 4
  • Ferrari
    Undeva la 33 sau 35.000.000 Euro sezon......
    5 0
  • salar alonso
    Fernando Alonso is reportedly set to sign with McLaren-Honda on the 'biggest contract in Formula One history'.

    According to Spanish newspaper AS, Alonso will earn an estimated salary of AU$46 million per season on a binding two-year contract with an option for a third.

    Championship leader Nico Rosberg earns ‘just’ AU$26.3m per year in the new deal he signed with Mercedes in July, while Lewis Hamilton is reportedly trying to earn a pay rise to AU$42.8m per year.
    11 1
  • ovidiu15081982
    O caruta de bani...sper totusi sa nu se care dupa 1 an....stie si el ca e nevoie de 3-4 ani ..daca lucrurile merg bine pt a avea o masina competitiva capabila sa se bata la titlu ! Ar fi rusinos pt ambele parti !
    8 3
  • In sfarsit au anuntat linia de piloti, lui Alonso ii urez mult succes desi cred ca se va chinui ca si la Ferrari si mai mult ca sigur ca renunta si la Mclaren conform clauzei din contract si spera la un loc la Mercedes. Mercedes nu isi bate joc in halul asta si sa renunte fie le Rosberg, fie la Ham pentru ca nici nu este normal. Asti-a s-au chinuit anul trecut iar acum culeg roadele muncii. Vine nichipercea si vrea si el titlul cu Merc.
    10 1
  • "Astia
    2 1
  • In orice caz mi se pare foarte mare diferenta de salariu dintre Alonso si Button
    4 0
  • Era mai mult decat clar ca salariul lui Jenson e o problema. Dar omu' a acceptat reducerea la jumatate si are verde inainte. Sa-i vad in 2015 in lupta pentru podium macar, inaintea Ferrari si sunt multumit.
    14 0
  • mic si barbos
    4 9
  • Il asteptam pe Mircea sa comenteze!
    6 1
  • Interesant, știam că Schumacher avea cel mai mare contract din istoria Formulei 1, vreo 50 de mil. de dolari pe an de la Ferrari. Și gândiți-vă că ăsta e numai salariu lui Alonso, dacă e adevărată suma de 46 mil $, la care se mai adaugă bonusuri, unde primește bani pentru fiecare punct, plus bani dacă va câștiga titlul, plus alte bonusuri.

    Cred că în momentul ăsta Alonso e cel mai bine plătit sportiv din lume, ca salariu, că de ex. Mayweather sau Federer nu au salariu, ci primesc banii în funcție de rezultate, publicitate etc.
    7 2
  • ovidiu15081982
    Salariul lui Alonso mi se pare exagerat avand in vedere ca a cucerit ultimul titlu acum 8 ani... e adevarat...nu din vina lui dar oricat de bun ar fi totusi...Inteleg ca Button a acceptat reducerea salariului !
    8 7
  • Ferrari
    @ferr1 , stai linistit ca vine imediat stronzo tri puncte de jeg, acest geniul al formulei 1 si ne demonstreaza ca el are dreptate si atat cei de la McL cat si cei de la Honda sunt niste dobitocii notorii ca l-au angajat pe Alonso........ doar niste prosti pot sa aleaga un sofer al bancii si sa ii ofere cel mai mare salar din instoria F1!!

    P.S. Sunt ironic la adresa acestui imberb copchil care se semneaza cum se semneaza si care tot incearca sa ne demonstreze diverse ineptii uitand de fiecare data sa isi conecteze adidasii (cei care au trait inainte de 89 stiu despre ce vorbesc) la neuronul in stare de ebrietate, in coma alcolica!
    4 5
  • Frumos ca l-au pastrat si pe Button, eu personal le urez amandorura si echipei multa bafta :P De titluri si victorii o sa vedeti singurei cum sta treaba in 2015 si dupa dar sincer cred ca o sa fie o pereche cat de cat decenta. Ma gandesc ca Alonso o sa fie totusi mai bun decat Button sa vedem cu va "rezolva" lucrurile Dennis :P. In rest multa bafta baieti, de titluri nu cred ca va veti apropia dar sper ca motorul Honda sa fie decent, altfel o sa fie monoton sa va batem. Spor la treaba :P
    6 2
  • preafericitul Daniel
    don Fernando, ce inseamna ca ai primit mai multe oferte tentante? te a ofertat Red B.? Williams? Lotus? pt ca Mercedes nu cred...
    acum, Slava Domnului, ai determinare garla numai sa nu se inece motor. Honda...in fine, suntem alaturi de tine!
    ce ar fi ca masinile McL sa revina la culorile solare din poza si nu la argintiul acela mohorat britanic!
    astept testele!
    8 1
  • ma ie cu lesin ce salar baban hare halonso si cata desteptaciune s-a revarsat peste capetele mclaren. Nu demult ferrari era fericita cu asa har. E drept ca nu facura nicio branza dar ce mai conteaza iete la iel minunatul ce platibil ieste

    e clar ca s-a tacanit unu' de la honda ca mclaren nu era asa tampita. Nu conteaza o echipa cat conteaza un boss care da banii si care poate sa nu aibe nicio treaba cu F1 ci doar cu industria de masini de serie. Asa se parlira si cu Villeneuve, cica si ala avu un mare fan cu bani. Mclaran depinde de Honda cu motorul si daca ea este mana lunga nu are decat
    6 13
  • si Raikkonen avand salar mare la Ferrari fanii lui Alonso nu se mai grabeau sa argumenteze ca asta da nivelul valorii ci dimpotriva. Deocamdata pe Alonso sa-l vedem cum sta pe langa Button
    6 2
  • Mircea întârzie pentru că în acest moment își dă jos de pe perete posterele cu Hamilton și pe lipește pe cele cu Alonso. Pardon, își face o icoană cu Alonso și spune rugăciunea de la prânz, ca musulmanii :))

    @Ferrari(cât și ceilalți membri) Ignoră-l! El caută atenție. Probabil e vreun copil care stă singur și închis în casă și simte nevoia să se bage în seamă. Atât poate el. La un moment dat se va plictisi. Dacă stai sa-l contrazici/înjuri va găsi o satisfacție și nu se va opri.
    13 5
  • Ferrari
    @ferr1 :D gura pacatosului adevar graieste! in realitate ii asa cum spui tu legat de...........
    5 2
  • @Soxy @ferr1

    Mircea nu spune nimic pt ca ii suparat, ca o fost marginalizat Magnussenul lui :) Kevin putea sa creasca sa fie un nou Vettel/Hamilton. Pacat... Sau Vandoorne.

    Tocmai i-am dat "follow" la Alonso pe twitter. Pe Hamilton l-am sters in decembrie 2012.

    Ii voi sustine si pe Button si pe Alonso pt binele lui Mclaren.
    18 4
  • Gicu de la scularie
    Reikanan e cu Fetel si asa minuni vor sti face in rosu de-o sa se mire si bietu Schumacher cand s-o trezi. Fetel e urmasu lui asa ca va manca jar, bine, acuma nu asa cat a mancat din pumnii lui Ricci, ceva o sa manance aia-i clar. Asta ca sa raspund inaintasului cu punctele, acum la subiect, Alonsito cu Button cel prea britanic sunt o linie comica, pe langa ca is si buni ca ce-i drept. Daca hondistii nimeresc retetaru motorului cat de cat by by Ferraristi, iar stau pe tusa la matusha si-or sa schimbe Dealeru', de la masini de lux la tigarete, cine stie unde-or sa ajunga pana la urma cu dezvoltarile revolutionare. Propun sa-l aduca pe Iohannis ca face lucruri bune, pana si in romanica darmite la Ferrari. Hai pa!
    4 9
  • Gicu de la scularie
    @Mclaren_Mircea_1984 Sopon si franghie sa ai la indemana. In rest ai de toate.Ura!
    4 11
  • @ Dragi ferraristi (aia spurcati si carcotitori) (Soxy si ferr1, nu sunt inclusi in categoria ferraristilor spurcati, ei sunt de treaba, ii consider doi gentlemani ai acestui forum chiar si atunci cand discutam in contradictoriu, ma refer la poporul acela mizer alcatuit din alde (89), Grosjan, Mda, IXI, . si altii.)

    Ahhhh.... ahh.... cum va simtiti acuma gusterilor???? Imi tot impuiati capul ca Alonso nu va alege Mclaren in fata lui Ferrari pentru ca Mclaren este vai si amar fara nici o perspectiva, deci o solutie mult mai rea decat sa stea la Ferrari... ce mai spuneti acuma sobolanilor??? ahhh... :))))) câr... câr... câr.... câr....
    12 6
  • Marius
    Why, you might wonder, would McLaren want Alonso back, after all that?
    The first and most important reason is obvious - because they believe he is about the best driver out there.
    The second is that McLaren need to make a statement of intent at the start of their relationship with Honda, and signing Alonso is a big one.
    The third is that Honda badly wanted him - the Japanese company have long been huge fans of the Spaniard.
    In tempting him away from Ferrari, McLaren-Honda have secured a magnificent driver, as his former colleague Rob Smedley can attest.
    Before joining Williams this year as head of performance, Smedley spent 10 years at Ferrari, gaining three years of first-hand experience of Schumacher and spending his final four years as Felipe Massa's race engineer, with Alonso on the other side of the garage.
    "Fernando is the very best driver of his generation," Smedley says. "I would go so far as to say if not the best ever. He is that good. He brings that much performance to the team. I am a massive fan of his.
    "To have Fernando as your team-mate, as most people have found out - Kimi Raikkonen has certainly found out this year - is not easy. You are talking about very good drivers who sit beside him on the other side of the garage. I don't think there is anyone in this paddock who could live with him."
    10 1
  • Ati fost umiliti... Ron Dennis v-a violat echipa luandu-va giuvaierul din casa. Vi-a aratat Ron Dennis
    9 10
  • Doar pentru ca sunt mai destept si talentant la F1 decat tine, nu ma vad nevoit sa recurg la jigniri ca tine, plus nu ma laud ca stiu nu stiu ce doar ca sa rada lumea de mine cand postez rahaturi ca tine. Nu am spus niciodata ca nu va alege McLaren in fata Ferrariului, am spus intotdeauna ca este treaba lui ce alege. Eu nu am avut ocazia sa lucrez cu el, l-am intalnit doar la sesiunea de autografe asa ca nu-s nici prietenul lui si nici un cunoscut, asa ca nu am de unde sa stiu ce va alege el si de ce lol. Dar, nici nu simt nevoia sa-l jignesc asa cum o faci tu doar pentru ca esti frustrat ca-i mai bun decat favoritul tau. Faptul ca il jigneai nu arata decat ca iti este greu sa accepti ca alti piloti sunt mai buni decat favoritul tau, ceea ce nu arata decat cat de limitat este caracterul tau in relatia cu alti colegi sau alti fani.

    Din pacate in acest moment, nu pot sa spun decat ca pentru el ca pilot, a fost o alegere nu neaparat proasta cat discutabila, pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla. In acest moment Ferrari are o echipa tehnica mai sudata, as spune mai buna decat cea din 2014, pentru ca anumite persoane au placat, si cei care au venit in locul lor sunt ceva mai capabili plus s-au rezolvat cateva probleme din trecut, care au... dezavantajat echipa timp de cativa ani buni.

    Cat despre Alonso, sper din tot sufletul sa fie ok la McLaren, sper sa nu fie iarasi dezavantajat de Dennis, asa cum sper ca motorul Honda sa fie macar decent pentru ca este mai interesant sa-i batem atunci cand au motor decent decat cad au unul slab. In rest, ma astept sa se descurce bine cu echipa si evident, este un nou inceput :P In rest, nu simt nevoia sa-l jignesc, nici daca s-a dus la McLaren pentru ca nu-s genul. Si plus, imi este un pilot drag, asa ii doresc numai de bine.

    Personal imi doresc doar ca Ferrari sa revina pe primele pozitii pentru ca asta imi doresc eu. Ce se va intampla mai departe, vedem dupa testele din Februarie, dar eu as spune ca stau foarte bine si premizele pentru lunile viitoare sunt foarte interesante :P

    P.S. Nu-i rau ca l-au pastrat si pe Button, au nevoie de ceva teste, este un motor nou, plus au nevoie de constanta.

    Eh, aici ma opresc, va doresc sarbatori fericite si ne vedem inainte de testele din Februarie pentru ca deh sunt ocupat si sunt multe de munca :P Sarbatori fericite :P
    11 6
  • Gicu de la scularie
    @mircea=du-te mai cu astea, auzi la el giuvaer, da si ce dac-o plecat? Foarte bine, mare pilot, clasa mondiala tot tacamul da acuma Ferrari are altu. Sa vedem la anu ce-o fi. Pana una alta cam slab sta masina aia cu motor Honda. Nu va vad cu giuvaeru in echipa in 2016. Ce faci daca se intoarce la Ferrari? Aaii....vorba aia din popor, cand gura bate c..u ce bine ti s-a potrivi tie!
    0 11
  • ok, stirea buna e ca a ramas button in rest sper sa se inteleaga si sa lucreze impreuna, consider ca sunt doi piloti maturi si foarte buni care o sa faca o figura frumoasa anul viitor. vreu sa va spun ca Japonezii au testat un ECU diferit de ceilalti in cele 2 zile de teste si ca vor mai incerca , cel standard l-au incercat in ziua cand au facut 100 km pentru spot publicitar. o sa vedem la inceputul anului cine e mai aproape de adevar. in rest sarbatori fericite si nu va mai impungeti atat , fiti mai cuminti si vorbiti frumos, toate cele bune
    9 2
  • mai terminati ma cu prostia asta cu banii.tot duceti grija banilor castigati ,ba a lu kimi ,acum a lu alonso,lasatii ma ca au de unde sa plateasca ,ganditiva la masinile voastre ,inlocuiti diselul cu benzina daca e cazul si multe alte lucruri ,nu mai plangeti ca prostii echipele care platesc salarii
    2 2
  • eu l-as corecta pe Dennis un pic

    McLaren nu are cel mai bun doua la linia de piloti, are al doilea cel mai bun duo, cu totate ca au facut alegrea corecta pastrand-ul pe Button

    1. Ferrari (Seb+Kimi)
    2. McLaren (Alonso + Button)
    3. AMG MB (Ham+Ros)

    la nivel individual, prin Alonso intradevar, McLaren are cel mai bun pilot

    cum am mai spus-o ... mi-e dor de luptele Ferrari vs McLaren

    ar fi fain ca in 2015 Vettel vs Alonso sa fie batalia pt titlu, ne-am mai duela un pic cu @Mircea :)))) ... si ar castiga Ferrari bineinteles
    dar cred ca la sf zile ar fi "correct" ca titlul la constructori sa mearga la Ferrari si cel de piloti la Alonso :)
    fiecare ar obtine si si-au dorit atatia ani
    Alo merita ca macar o data sa I-o dea la Vettel (desi acuma pe il sustin)
    Forza Rossa 2015!!!
    12 2
  • Chiar daca a plecat de la Ferrari voi ramane fan, desigur tot cu Ferrari voi fi in primul rand. Dar nu ma voi supara daca voi vedea curse castigate de Fernando. Bafta multa Alonso, Forza Ferrari!
    16 1
  • @Daniel

    Contractul lui Button este pe 2 ani nu pe un an. Eu cel putin asa am inteles.
    Uite:
    "Dennis confirmed that Button’s contract is for two years. He said that part of the reason for the delay in signing Button was the possibility that McLaren may be required to supply a third car in the event that the F1 grid drops below 16 cars." Sursa: http://www.jamesallenonf1.com/2014/12/dennis-welcomes-alonso-back-and-talks-of-unfinished-business/

    James Galloway
    @JamesGallowayF1
    Ron Dennis says decision to offer Button two-year deal was his. JB says he wants to be around for long-term.

    James Galloway
    @JamesGallowayF1
    Dennis on lengths of Button and Alonso deals: "What I can say with both is they are plural not singular."
    6 3
  • @Soxy

    Ar fi fain sa ne duelam in 2015 :))
    Dar Alonso castigator nu Vettel :))
    7 3
  • @Soxy

    Ar fi fain sa ne duelam in 2015 :))
    Dar Alonso castigator nu Vettel :))
    6 3
  • @Soxy

    Si mi-e mie dor de lupta cu Ferrari. Dar sincer la piloti cred ca te inseli un pic. Alonso este acolo foarte aproape de cel mai bun, adica de Lewis. Daca Hamilton are o relatie linistita cu Nicole si nu are alte pasarici (muzica rap, avioane, croaziere, Rihanna) si nu are 4-5 abandonari, nimeni, dar absolut nimeni nu il poate invinge. Nici macar un Alonso cu un motor Honda perfect nu il pot bate pe Hamilton.

    Referitor la piloti, eu ma multumesc cu orice titlu, numai sa vina odata ca e prea lunga seceta deja. Mi-e dor sa beau sampanie toata noaptea la sfarsit de noiembrie si sa revad declaratiile si materialele despre o Mclaren victorioasa.
    4 13
  • * Referitor la titluri NU referitor la piloti.
    3 3
  • Eu zica ca urmatoarea linie de piloti in ordina valorica

    1. Hamilton-Rosberg (sunt constanti, sunt rapizi, sunt buni si sunt nascuti in 1985, ambii, pe cand Alonso in 1981, Button 1980 sau Kimi 1979)

    2. Alonso-Button si Kimi - Vettel cam la egalitate. Alonso un pic peste Vettel, Kimi un pic peste Button.
    6 5
  • @mclada mircea 19toamna
    Auzi bre, daca hamiltoanele is mai bune ca alonso de ce nu s-a batut cu Vettel cand avea masina buna la Mclada? E campion da cu ce masina? La 1.5 sec de toata lumea! Merci! Sa vad cand si altii or sa aiba masini bune.
    15 1
  • Nu te puteai lupta cu Newey pana in 2013.
    Chiar daca datorita abandonurilor si inconstantei a fost mai departe de titlu decat Alonso in perioada 2010-2012, cand unul era la Ferrari unul la Mclaren, Hamilton a avut mai multe victorii si mai multe pole-positionuri.
    Gandestete pana in la Monza, ghinioanele se tineau scai de el, si cu toate astea a invins destinul si a luat titlul in fata lui Rosberg.
    4 6
  • @Soxy Cum poți să spui că Vettel și Raikkonen sunt cea mai bună linie de piloți? De ce? Că sunt prieteni? Ambii au fost bătuți în 2014 de coechipieri. Raikkonen a făcut 50 de puncte în 20 de curse, adică 2 puncte/cursă. Cea mai bună linie de piloți rămâne cea Mercedes, cu Rosberg și Hamilton. Chiar dacă au avut ceva probleme, nu s-au sabotat unul pe altul, nu și-au ruinat curse. Bine, a făcut-o Rosberg o dată, dar aia e excepție.

    @Mircea A fost aproape Rosberg să-l bată pe Hamilton și mă iei cu Alonso. Prin 2010 când Hamilton avea mașina aia rapidă, își lua bătaie de la toți, abia mai făcea o cursă bună. Chiar dacă stă liniștit, are grijă Alonso să-l facă praf psihic. Nu se dulează nimeni în 2015. Tot Rosberg vs. Hamilton vor conta. Vettel și Alonso se vor duela pt locul 5.
    7 2
  • @mclada mircea 19toamna
    Iar de la Monza, foarte interesant, ghinioanele s-au tinut scai de Rosberg. Mai ales in cursa, masina lui dadea tot soiul de rateuri. Mai documenteaza-te cu victoriile lui Ham mai multe ca ale lui Alonso in 2010-2012. In 2011 l-a omorat Button. Tare.
    6 1
  • Laurentiu Mihut
    Alb si rosu ar fi superb! Un livery potrivit Mclaren-Honda!
    7 0
  • @ferr1

    Cate abandonuri, probleme tehnice, lovit de coechipier, blocat in calificari de coechipier in singura cursa care conta pole-ul a avut Hamilton? A avut si Rosberg, dar ale lui Hamilton au fost mai multe, clar. L-a dominat pe Rosberg per total. A fost mai bun decat Alonso in 2007

    In 2011 a avut 3 victorii si el si Button cu pole-urile de partea lui Hamilton.
    4 6
  • @Daniel

    Noi confirmari ca Button a semnat pe 2 ani.

    Adam Cooper @adamcooperF1 · 1h 1 hour ago
    So Ron Dennis has confirmed that @JensonButton is signed for two years, so in theory no race seat for MAG or VAN in 2016.
    0 replies 54 retweets 31 favorites
    Reply Retweet54 Favorite31
    More
    1 3
  • http://www1.skysports.com/f1/news/12433/9601377/jenson-button-in-for-the-long-term-with-mclaren-honda-after-signing-two-year-deal

    Jenson Button in for the long term with McLaren-Honda after signing two-year deal
    "We have both agreed that more than one year is a must," says Jenson
    Jenson Button has stressed that the new McLaren-Honda partnership will need time to fulfil its potential after signing a two-year deal to stay on with the team.

    While Button’s retention, announced on Thursday after an interminable delay, was not necessarily a surprise, the news that the veteran had put pen to paper on a multi-year contract was. At the ages of 34 and 33 respectively, Button and new team-mate Fernando Alonso will be far and away the most experienced on the grid.

    But ahead of McLaren’s reunion with Honda, and the inevitable complications of integrating their new power supply into a new car, Button believes that experience will be just as important as patience.

    “We have both agreed that more than one year is a must,” said the Englishman. “This is a new project and an exciting project. To be part of the legendary partnership between McLaren and Honda is not a one-year thing. I’m looking forward to more than one year. I’m here to compete and fight for the World Championship.”

    To the frustration of his supporters, confirmation that Button would be retained ahead of Kevin Magnussen was only delivered after protracted deliberations at Woking with no fewer than three summit meetings convened by the team’s hierarchy to determine their 2015 line-up ending without resolution.

    “It’s been a long few weeks but sometimes the best things in life are worth waiting for," said Button. "It will be my 16th year in F1 and, more importantly, my sixth year at McLaren."
    3 2
  • @Mircea

    Nu esti ceea ce vrei sa pari. Ce a facut Mclaren companiei Ferrari? Un bine pentru ca parerea mea Alonso nu a facut nimic la Ferrari. Nu a luat nici un titlu, doar le-a mancat bani.

    A... si nu Mclaren le-a traso. Gandeste-te ca pilotii de F1 sunt ca niste sportivi, ca niste actori. Pleaca la diferite echipe, chiar daca sunt rivale( caz Figo, Ronaldo, Danciulescu, Lampard) sau la diferite studiouri. Se duc dupa bani, nu dupa victorii. Daca era atat de bun de ce nu a zis : Nu imi dati nici un ban si daca in 2 iau campionatul vreau 100 mil euro. Pentru ca nu mai e capabil. Si nu sunt de acord cu aducerea intr-o singura echipa pe piloti de o varsta trecuta de 30 ani, avand in vedere ce piloti tineri si talentati ies anual. Uite ca ferraristii nu spun ca Ferrari i-a traso lui RBR ca l-a luat pe Vettel. Eu il admir pe Vettel de la cursa pe ploaie castigata cu ToroRosso. Si uite ce a iesit.... 4 campionate mondiale. Toti prietenii mei sunt fani Alonso. Zimi ce a facut in ultimii ani notabil? sau ce a facut Button in ultimii ani ( el cel putin nu e arogant si e un pilot bun). Pe cand Magnussen mereu a fost in fata dar lipsa experientei l-a dus la anumite greseli care l-au costat. Un tanar explodeaza (Vettel, Ricciardo) daca ii acorzi sanse.

    Si in plus te-am inteles. Esti fan Mclaren, dar cand nu sunteti in stare sa fiti in primele 3 echipe cum poti sa te certi cu toata lumea si sa ironizezi alte echipe mai bune ca a voastra. Cei care se lauda cu trecutul inseamna ca nu sunt capabili sa mai obtina ceva. In orice sport si joc e asta. Ca si Dinamo cu pregatitul pentru CL, ca si Romania pentru WC ( schimbam generatii cu aceeasi jucatori trecuti de 30 ani). Uite Mercedes AMG echipa. Au tacut atatia ani si uite ce a iesit.

    PS: Te respect pentru admiratia pe care o ai pentru echipa ta, dar bati campii prea mult. Esti fanatic, dar fi cu cap.Ce castigi daca Mclaren ii ia pe toti Ferraristi, RBR-isti: nimic, deoarece bani nu, nu o sa apari nicaieri in istoria F1. O sa ai o mica bucurie care ar trebui sa treaca repede pentru a putea repeta victoria. Nu te cunosc, dar asta reiese din spusele tale.
    4 10
  • @ferr1

    Pilotii Ferrari au 5 titluri impreuna
    Pilotii McLaren 3 titluri
    Pilotii MB 2 titluri

    pe langa statistica sa nu uitam ca desi Vettel a avut masina superioara a trebuit sa extraga cineva acea performanta ... iar la Kimi (pe care stiu k nu-l suporti) vb cariera de la sine

    poate Alonso in acel RBR inchidea campioantele mult mai repede ... cine stie

    oricum eu consider k Alonso e cel mai bun pilot de pe grila, dp el Vettel si Kimi ... Ham e f bun dar inconsistenta il paleste, Button nu-I la fel de rapid dar e f destept, stie sa culeaga punctele la momentul oportun
    Rosberg a dezamagit in acest sezon ... s-a lasat il credeam mai bun
    de aceea am pus duo-ul MB pe locul 3

    dar repet ... e parerea mea,
    nu ii nevoie sa o impartasiti :)

    Forza Rossa!
    11 2
  • Mircea, Ferrari l-a violat pe Ron, pentru ca lui i-a patruns ... giuvaierul in echipa
    7 2
  • Hamilton cu Rosberg sunt cei mai buni. Poate si Ricciardo. Dar Rosberg cu Hamilton au facut o diferenta mare intre Mercedes si restul sa fie mult mai mare.
    4 6
  • @Vettel_rain

    Superba expunere. Palaria jos. Ai dreptate pe undeva. Sunt prea orbit de iubirea pt Mclaren. Dar pt mine Mclaren nu inseamna ca trebuie sa apar undeva sau sa castig ceva. Ma hranesc luni in sir dintr-o victorie Mclaren. Exact ca si crocodilii, incetinesc metabolismul si mentin proaspete amintirile si victoriile. Pt mine Mclaren este ca si cherosenul pt avion. Imi da flacara imi da cea mai frumoase bucurie. Nici o realizare profesionala sau o implinire persoanala nu pot depasi in inima mea acele minunte din 2 noiembrie 2008 cand eram daramat, plangeam, nici nu mi-am dat seama ca a trecut de Glock, doar am vazut pe televizor ca e pe 5 si ca e campion mondial. Am plans, am luat televizorul in brate, ai mei s-au temut ca o sa fac ceva infarct sau atac cerebral, si am baut sampanie toata noaptea uitanduma la poze cu Bruce cu Senna cu Mika cu Lewis. Astfel de momente sunt nepretuite, jur ca daca cineva imi da un geamantan plin cu bani prefer nici sa nu ma uit catre ei si sa aleg sa traiesc odata pe an, in fiecare an astfel de momente.
    5 5
  • Bv Mclaren. Let the party begin! Stay tuned for 2015.. :D
    4 1
  • @ Mircea

    Repet, e parerea mea. Nu trebuie sa o iei in serios. O accepti sau nu, important e ca ai inteles ce am vrut sa zic.

    Multa bafta in sezonul urmator. Si eu am prins microbul de ani buni. Am de anul asta 2 abonamente la TV pentru a vedea F1, mi-am luat acum 1 an PS3 doar pentru F1. Microbul exista in toti dar fiecare il expune cum crede.

    @Cei cu minus.

    Puteti sa imi dati cate minusuri puteti, E doar o parere de-a mea pe care am vrut sa o impartasesc lui Mircea. Nu postez pentru a ma certa cu cineva sau a crea polemici si mai mult de atat nu postez pentru LIKE/Unlike. Oricum nu stiu cati dintre voi cititi absolut tot comentariul si apoi votati. E tipic romanesc. De aceea nu dau LIKE/UNLIKE la toate spusele voastre pentru ca unele sunt doar comentarii fara o expunere clara asupra parerilor voastre ci doar pentru a mai crea o cearta sa aratati cat de tari sunteti in spatele tastaturii. Daca ne-am intalni toti de aici fata-n fata pentru a ne spune parerile bat pariu ca sub 50% vorbesc, ceilalti nestiind sa se faca intelesi, deoarece nu pot sa se integreze in viata reala ca nu mai au puterea si stiinta pe care o au din fata tastaturii.
    6 5
  • mai lasa-ne cu iubirea asta netarmurita pentru mclaren ca nu da nimeni o ceapa degerata pe ea
    4 4
  • cum adik PS3 pentru F1?
    1 2
  • Lol! Ce puerili si infantili sunt unii! Grow up Kids. .......
    3 1
  • O linie buna de piloti(campioni).O sa le fie greu in primul an,in 2016 o sa emita pretentii la victorii si ma astept la dueluri cu Ferrari pt. podium in 2015.Bafta multa si o sa vedem niste dueluri interesante.Go Button!
    7 0
  • Bogdan
    Vai, doamne, ce telenovela citi-i. Din cate vad, sunt unii pe aici care daca nu se balacaresc nu se simt bine.

    La subiect:
    1. Alonso este un pilot cu o prestatie solida, ale carui talent si experienta sunt cu mult peste rezultatele obtinute la Ferrari.
    2. Nu il suport pe Alonso. Nu il suport si pace. Ma calca pe nervi
    3. Omul s-a vandut extraordinar de bine, daca a ajuns sa ia de la echipa asta "plapanda" atata banet, in timp ce aceeasi echipa ii injumatateste salariul celuilalt pilor.
    4. Dupa faza asta cu banii il detest, efectiv, pe Alonso. Adica ... nu mai pot cu Alonso. Ma calca pe nervi :)
    5. Desi acest lucru nu se va intampla, mi-ar placea enorm (aproape ca m-as gandi sa dau baieram pentru asta) ca Button sa il surclaseze la sfarsitul sezonului pe Alonso.
    6. Imi place mult de Button asa cum apare le la televizor.

    Le doresc bafta celor de la McLaren/Honda si lui Button. Alonso ma calca pe nervi :)).

    PS: cu toate ca eu ii port sambetele astuia de ma calca pe nervi, indiferent ce va face anul viitor (la fel cum a facut si ultimii cinci la Ferrari) si indiferent cati il vor injura, omul isi va incasa banii. Va recomand tuturor astora de muriti cu idolii vostri de gat si va spintecati pe unde apucati sa nu uitati asta: pasiunile voastre nu ii ating pe astia nici cat adierea partului de furnica.
    11 3
  • Ferrari
    Bogdan, pentru ultimul tau post imi cer scuze pentru ce ti-am adresat zilele trecute! Este de apreciat cum pui problema si ca ii accepti valoarea chiar daca, asa cum tu zici, nu il suporti si gata! Asta face diferenta intre un suporter adevarat si un obsedat de fantasmagorii! Felicitari!
    4 1
  • Bogdan
    :)))
    La fel cum nici lupul nu isi schimba parul, nici eu nu sunt acel Bogdan.
    7 0
  • S-a facut lumina in nebuloasa Mclaren. Succes!
    1 0
  • Ferrari
    @Bogdan :))))) foarte tare acuma vad, tu esti Bogdan cu B mare :D Seara faina si oricum ii de apreciat!
    3 1
  • dau si eu cu presupunerea in vitejie
    1 1
  • @cel mai tare fan McLaren
    "...Nici o realizare profesionala sau o implinire persoanala nu pot depasi in inima mea acele minunte din 2 noiembrie 2008 cand eram daramat, plangeam..."
    Nu o lua cu titlu personal, dar imi permit un sfat: traieste-ti viata, aia reala!
    In rest, felicitari pentru capacitatea de a te dedica acestui sport.
    2 1
  • Aceasta stire a generat mai multe comentarii decat o cursa obisnuita. Revenind la subiect, imi permit si eu o parere personala: cred ca Alonso nu va mai pupa vreun titlu mondial tinand cont de Singapore 2008.In alta ordine de idei, sunt curios ce-o fi in capul lui Button cand se gandeste ca-n 2003 a fost inlocuit de Alonso la Renault, iar acum i-a trecut glontul pe la ureche,fiind la un pas sa fie trimis la plimbare de acelasi Alonso? Probabil ca Honda si l-a dorit mai mult pe Button decat pe Magnussen, daca ne uitam la colaborarea dintre ei.
    3 4
  • @91Schumi06
    Poate ca Schumacher va ramane o leguma, apropo de politele de platit altora, daca tot suntem superstitiosi.
    6 3
  • piquet
    @schumi06,sportul asta e o nebuloasa pt tine
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru