Button va fi coechipierul lui Alonso la McLaren, potrivit presei britanice

de Daniel Popescu
Joi, 11.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren l-a ales pe Jenson Button drept coechipier pentru Fernando Alonso, în timp ce Kevin Magnussen va rămâne pilot de rezervă al echipei, potrivit presei britanice.

Esential 1 sezon a concurat Kevin Magnussen in Formula 1 inainte de a-si pierde locul in cadrul echipei
2 ani va fi durata contractului lui Fernando Alonso cu McLaren
2015 este anul in care Fernando Alonso va putea pleca de la McLaren daca echipa nu obtine anumite performante
McLaren va anunţa joi la ora 12:00, ora României, linia de piloţi pentru sezonul 2015 al Formulei 1, în cadrul unui eveniment care va avea loc la sediul din localitatea britanică Woking.

Numeroase publicaţii din Marea Britanie, printre care se numără BBC, Sky Sports şi The Guardian, au anunţat însă deja că McLaren l-a ales pe Jenson Button în detrimentul lui Kevin Magnussen.

Postul de televiziune BBC susţine că Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, intenţiona să-l păstreze pe Magnussen, însă în cele din urmă consiliul de administraţie l-a ales pe pilotul britanic.

Cel mai probabil, Magnussen va fi păstrat în cadrul echipei drept pilot de rezervă, în ciuda faptului că acest rol este ocupat în prezent şi de Stoffel Vandoorne şi că oportunităţile de a testa monopostul sunt foarte limitate. Toate celelalte echipe şi-au anunţat deja liniile complete de piloţi, astfel că danezul nu are nicio altă alternativă în Formula 1.

Alonso a declarat anterior că se va alătura pentru mai mulţi ani unui nou proiect, iar informaţiile publicate miercuri de Auto Motor und Sport, potrivit cărora spaniolul ar putea renunţa la Formula 1 pentru Le Mans, se dovedesc a nu fi reale.

Potrivit speculaţiilor, contractul lui Alonso cu McLaren va avea o durată de doi ani cu drept de prelungire pentru încă un sezon, însă va include şi o clauză prin care Alonso va putea rezilia unilateral înţelegerea la sfârşitul anului 2015 dacă McLaren nu obţine anumite performanţe.

Via BBC Sport, SkySports, The Guardian

Comentarii (10)

  • pablo256r
    Mult s-au mai scremut ca sa ia decizia cea mai evidenta.
    Ai doua monoposturi pe grila in care pui doi piloti exeprimentati. De rezerva tii unul care e tanar si poate oricand sa aduca ceva nou.
    Pacat ca i-au tinut atat pe jar.
    Nu avea sens!
    17 0
  • ovidiu15081982
    Frate cat s-au chinuit sa ia o decizie....asa ceva.....Ma uimeste Ron Dennis cu decizia care vroia s-o ia....ar trebui sa se retraga definitiv....e depasit...2015 nu e 1985.....
    Alonso va pleca la anul de la McLaren..iar se vor chinui..locul 5-6 la constructori...va fi iar frusrat ca nu va castiga nimic si va pleca la LeMans sau alta serie ! Nu va mai avea nicio alternativa !
    4 9
  • @ovidiu15081982
    Ma da destept esti tu, cum le vezi tu pe toate inainte...
    9 1
  • Daca anuntau in sezon e banal, asa au facut o superstire. A dat de mancare la toata presa timp de 2 luni! Marketing si-atat.
    11 1
  • bogdan
    Button, Magnussen, alonso pilot de rezerva.
    3 5
  • Button e mai bun decat Magnussen, dar nu mai e tanar. La varsta asta poti avea oricand o cadere de forma evidenta. Magnussen putea sa creasca, dar probabil de asta l-au pastrat totusi ca rezerva nu i-au dat complet valea
    6 0
  • ovidiu15081982
    va dau in scris..la finalul lui 2015 Alonso va pleca de la McLaren nemultumit de performantele masinii si se va retrage din F1 !!!
    3 9
  • ovidiu15783467
    Da, pleaca inapoi la Ferrari in locul campionului din plastic si ala crapat care va fi batut mar de Raikonen.
    12 3
  • "... Alonso va putea rezilia unilateral înţelegerea la sfârşitul anului 2015 dacă McLaren nu obţine anumite performanţe"

    asa aveau unii manageri clauza sa incaseze 1 000 000 $ in caz ca firma stralucit condusa de ei da faliment ... prin america, inainte de criza
    1 4
  • Alonso inca spera sa se certe Ham cu Rosberg macar la finalul lui 2015 si sa prinda si el un loc caldut. Ar fi rasul sa plece la Mercedes in 2016 si McLaren Honda sa castige
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru