McLaren: "Mercedes va accepta dezvoltarea motoarelor în timpul sezonului şi în 2016

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren susţine că Mercedes va accepta schimbarea regulamentului pentru ca motoarele să fie utilizate şi în timpul sezonului 2016, după sugestiile potrivit cărora în caz contrar Renault se va retrage din competiţie.

Sunt sigur că există loc pentru o schimbare.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Regulamentul tehnic actual prevede că dezvoltarea motoarelor va fi interzisă pe parcursul sezonului 2016, după ce FIA a acoperit o lacună care a permis îmbunatăţirea unităţilor de propulsie pe parcursul acestui campionat.

Decizia a nemulţumit profund Renault, Ferrari şi Honda, întrucât într-o astfel de situaţie nu vor avea şanse să micşoreze diferenţa faţă de Mercedes, motiv pentru care cei trei constructori au făcut presiuni pentru ca regulamentul de anul viitor să fie schimbat.

Iniţial, Mercedes s-a opus planului tocmai din cauza avantajului de care beneficiază în prezent, ceea ce i-a determinat pe cei de la Red Bull să avertizeze că Renault se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2016. Oficialii echipei McLaren susţin însă că rivalii de la Mercedes sunt pe punctul de a accepta solicitarea pentru a evita ca Formula 1 să intre într-o criză a constructorilor.

"Da, cred că ascultă deja apelurile pentru schimbare.

Şi ei sunt îngrijoraţi. Am vorbit cu Toto Wolff (n.r - directorul de motorsport Mercedes) şi Niki Lauda (n.r - preşedintele Mercedes), sunt îngrijoraţi în privinţa Formulei 1. Aşa că sunt sigur că există loc pentru o schimbare", a precizat Eric Boullier, directorul de curse al McLaren.

În opinia lui Boullier, posibilitatea de a dezvolta motorul în timpul sezonului este esenţială pentru ca Honda să poată înregistra progrese.

"Poziţia noastră este clară, vrem să avem cât mai mult loc pentru dezvoltare. Priviţi situaţia noastră. Şasiul îl poţi dezvolta cum vrei, dar cu motorul eşti blocat într-o situaţie în care producătorii de motoare nu pot recupera şi nu pot concura corect", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • Daca vor sa fie jucatori de echipa ar ameninta si ei cu retragerea. Doar Renault ameninta cu retrageri si toti mizeaza pe acest lucru, daca ar fi toti uniti si ar ameninta toti poate ar ajunge la o concluzie mai repede.
    Nu imi plac amenintarile cu retragerea dar daca asta fac atunci s-o faca cum trebuie, nu unu ameninta si restu se ascund in spatele lui.
    13 2
  • serban
    Asta da cea mai mare imbecilitate din istorie F1, înghețarea dezvoltării motoarelor ! Ce-or fi avut in cap motoriștii când au acceptat asta ? Toți au crezut că vor avea cel mai bun motor ? Și dacă mai adaugi și lipsa testelor în timpul sezonului, cred că vom ajunge curând la F1 Trabant !
    15 2
  • sa le mareasca rezervorul! sa poata da blana toata cursa!
    daca nu, sa-i zica "f1 maraton".
    4 1
  • Nu e nevoie sa mai ameninte si altcineva, Mercedes va ceda si se va conforma. E Formula 1 nu Formula Mercedes.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru