McLaren remarcă progrese neaşteptat de bune pentru noua versiune de motor Honda

de Daniel Popescu
Joi, 15.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren susţine că update-ul introdus de Honda la motor oferă performanţe mai bune decât cele anticipate iniţial.

Acest update a avut performanţe mai bune decât ne aşteptam.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Fernando Alonso a utilizat în antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al Rusiei un update pentru motor introdus de Honda.

Ulterior, spaniolul a revenit la o specificaţie anterioară pentru cursă, pentru ca noua unitate să poată fi utilizată fără penalizări în Marele Premiu al Statelor Unite de la sfârşitul săptămânii viitoare, întrucât circuitul de la Austin este mai bine configurat pentru monopost.

Chiar dacă spaniolul nu a avut prea mult timp la dispoziţie în antrenamente, Eric Boullier, directorul de curse al celor de la McLaren, afirmă că progresele înregistrate de Honda la motor sunt mai mari decât cele anticipate. "Acest update a avut performanţe mai bune decât ne aşteptam. A fost un test pozitiv, peste ceea ce ne aşteptam. Aşa că motivul pentru care nu l-am folosit în cursa este că am considerat că designul circuitului de la Soci nu se potriveşte pachetului nostru", a declarat francezul.

Noul motor a răspuns mai bine decât ne aşteptam, chiar dacă performanţa totală nu este încă suficient de mare.

Yasuhisa Arai
Director motorsport Honda
Informaţiile au fost confirmate şi de reprezentanţii celor de la Honda, care au admis însă că producătorul japonez mai are de muncă pentru a ajunge la un nivel satisfăcător de performanţă.
"Noul motor a răspuns mai bine decât ne aşteptam, chiar dacă performanţa totală nu este încă suficient de mare", a explicat Yasuhisa Arai, directorul departamentului de motorsport al Honda, pentru publicaţia spaniolă El Mundo Deportivo.

Totuşi, doar Alonso va concura în Statele Unite cu noul motor. Din cauza timpului necesar pentru producerea motorului, coechipierul său Jenson Button îl va primi însă abia cu ocazia Marelui Premiu al Mexicului din 1 noiembrie.

Via GrandPrix247, Autosport

Comentarii (6)

  • a primit alonso ce ravnea odata .... favorizare de la mclaren (cititi articolul)
    11 9
  • .... e o vorba din batrani: "Nu spune HOP pana nu sari gardu'".... vom trai si vom vedea daca e asa de performant. Eu unul am retineri din cauza evolutiei motorului Honda pe tot parcursul anului curent. Pt calitatea competitiei mi-as dori din tot sufletul sa fi ajuns din urma macar pe Ferrari daca nu pe Merc.
    15 1
  • Astia mereu trebuie sa bata tobele!!!!!!!!!! Sunt incredibili, dau cu capul in perete, se ridica si dau din nou, apoi mai dau o data si tot asa. Zici ca-s shaolini!
    10 4
  • E vorba doar de ICE nu si MGU-H&MGU-K, de asta spun ca pachetul este inca slab. Cu siguranta noul update le va oferi arhitectura necesara pentru update-ul MGU-H de la anul.
    7 1
  • Hakkinen
    Daca isi negociaza bine povestea cu dezvoltarea motorului in timpul sezonului in 2016 vor reveni in top. Altfel nu ii vad decat calificati in Q3.
    4 0
  • iulius
    Ce titlu de cosmar! Exista si progrese nesteptat de rele?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru