McLaren vrea să ofere sprijin software şi IT pentru Honda

de Daniel Popescu
Luni, 08.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren este dispusă să ofere sprijin de natură software şi IT pentru Honda cu scopul ca producătorul japonez să îmbunătăţească mai rapid motorul.

Avem ceva software, IT şi altele asemenea, avem această experienţă acasă, aşa că McLaren poate oferi celor de la Honda sprijin în acest domeniu.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
McLaren a avut parte de un weekend de coşmar în Marele Premiu al Canadei, după ce Honda a introdus câteva modificări la motor.

Fernando Alonso şi Jenson Button au abandonat din cauza unor defecţiuni tehnice la unităţile de propulsie, iar McLaren este pregătită să sară în ajutor pentru a-şi ajuta partenerii.

"Când vrei să prinzi pe cineva din urmă trebuie să aloci mai multe resurse programului. Dacă vrei să reuşeşti pe termen scurt, trebuie să aduci mai multe resurse experimentate. Avem ceva software, IT şi altele asemenea, avem această experienţă acasă, aşa că McLaren poate oferi celor de la Honda sprijin în acest domeniu", a declarat Eric Boullier, şeful McLaren.

Nu vrem să luptăm în presă ca Renault şi Red Bull. Nu are niciun sens.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
În ciuda numeroaselor probleme înregistrate la motor în debutul sezonului, oficialii MLaren au evitat să lanseze acuzaţii publice la adresa celor de la Honda.
Boullier dă asigurări că relaţia dintre cei doi parteneri nu va ajunge niciodată ca cea a rivalilor de la Red Bull şi Renault, care s-au acuzat de mai multe ori în public că poartă răspunderea pentru eşecurile înregistrate cu motoarele.

"Este greu să nu dai vina. Este un exerciţiu de management şi nu vrem să luptăm în presă ca Renault şi Red Bull. Nu are niciun sens. Exista un motiv bun pentru care ne-am mutat cu Honda şi suntem mulţumiţi cu mutarea, chiar dacă acum este frustrant. Trebuie să ţii oamenii informaţi. Da, este dureros, da, este frustrant, dar asta este Formula 1, unde tehnologia este uriaşă şi complexă", a adăugat el. 

Comentarii (10)

  • deocamdata. Urmatoarea stire este: "McLaren vrea sa-si construiasca propriul motor"
    16 4
  • serban
    Și ce naiba au făcut până acum, în ce fel au colaborat, în ce fel și-au împletit experiențele și competențele ? Adică asta este jucăria mea, cealaltă este a ta, ne întâlnim la două săptămâni și vedem dacă se pupă ? Ciudată declarația lui Boullier ...
    20 3
  • apoi urmeza ca *pilotul intergalactic * sa ruleze cu spatele si sa castige .... vise noctunrne sau polutii !!!
    11 16
  • SENNA ALONSO HAMILTON
    BOMBA ANUL VIITOR!!! REVENIREA LUI ALONSO LA FERRARI SI PUNEREA PE LIBER A LUI KIMI....SA VEZI ATUNCI BATAIE PE QURU' VITELULUI!
    4 7
  • @Gigelus , ai mintea unui plus , frustrat mic si timp
    5 4
  • Gigele, ca fan Ferrari de peste 20 de ani, fara sa fiu fanul unui pilot anume, iti spun cu sinceritate ca in 2010 Alonso mi-a oferit emotie incomparabil mai multa decat o face Vettel acum. Asta dupa era Schumacher evident. Vettel e bun dar nu de nivelul lui Schumacher si Alonso.
    8 3
  • In doi ani Honda pleaca din F1
    Mare curaj au avut sa vina in F1 stiind ca Ferrari Renault sunt atat de departe de Mercedes. Imi pare rau pt F Alonso ... Dar aici si-a incheiat cariera ...
    5 0
  • Presedintele celor de la Honda, a anuntat ca va urmarii cursa din Austria direct din paddock. Conform declaratiei de presa "vrea sa vada "nightmare-ul" direct de la fata locului".
    7 0
  • Tataia
    @ F1_Red_Fury

    Japonezii sunt mari amatori de horror in general.... Asa le e neamu'
    :))
    6 1
  • Mamaia
    Japonezii sunt invidiosi pe felul in care Ferrari au copiat metoda "seppuku". Cica prea le iese de ceva vreme si nu vor sa se lase mai prejos ca macaronarii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru