Mercedes exclude furnizarea de motoare pentru Red Bull printr-un parteneriat cu Aston Martin

de Daniel Popescu
Duminica, 05.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a negat zvonurile potrivit cărora Aston Martin negociază un parteneriat cu Red Bull Racing prin care cvadrupla campioană mondială să folosească motoarele echipei germane.

Esential 2016 este anul in care Red Bull ar fi urmat sa foloseasca motoare Mercedes, conform Autocar
5% este procentul de actiuni detinut de Mercedes la Aston Martin
Publicaţia britanică Autocar a relatat sâmbătă că producătorul britanic de maşini de lux Aston Martin negociază semnarea unui acord cu Red Bull Racing prin care să devină partenerul tehnic al echipei austriece şi să-şi expună brandul proeminent pe monopost. În schimb, Red Bull Racing ar urma să utilizeze motoare Mercedes începând din sezonul 2016, ca urmare a faptului că producătorul german deţine 5% din acţiunile Aston Martin.

Un astfel de parteneriat ar fi surprinzător în contextul în care Mercedes a anunţat anterior că nu intenţionează să furnizeze motoare pentru Red Bull, întrucât ar însemna să-şi întărească o rivală în lupta pentru titlurile mondiale, dar şi pentru că oferă unităţi de propulsie pentru patru echipe: cea de uzină, Williams, Lotus şi Force India.

Nici măcar nu există o discuţie.

Niciun fel de discuţie. Nu am auzit nimic de la ei şi nu am vorbit niciodată despre asta.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
De altfel, informaţiile au fost negate duminică de Niki Lauda, preşedintele Mercedes, care afirmă că oficialii constructorului german nu ştiu nimic despre eventualele negocieri derulate de Aston Martin cu Red Bull.

"Nici măcar nu există o discuţie. Niciun fel de discuţie. Nu am auzit nimic de la ei şi nu am vorbit niciodată despre asta. Nu ne-am gândit niciodată la asta pentru că avem patru echipe care utilizează motoarele noastre, aşa că nici măcar nu am avea capacitatea de producţie necesară", a declarat el pentru publicaţia Motorsport.

Anterior, Red Bull a ameninţat că analizează posibilitatea de a se retrage din Formula 1 din cauza performanţelor modeste ale motoarelor Renault. La rândul său, constructorul francez intenţionează să cumpere o echipă de pe grila de start, posibil Lotus, sau să se retragă din competiţie la sfârşitul lui 2016.

Via Autocar, Motorsport

Comentarii (6)

  • Situatia din F1 devine din ce in ce mai rea... riscam sa ajungem cu doar doi producatori de motoare (Ferrari si Merc) si vreo 6-8 echipe... parca vad situatia de acum cativa ani din MotoGP unde erau la un moment dat doar vreo 16 motociclete. Am mai spus ca ar trebui luat de acolo ce e bun si adus in F1 (in mare: dezvoltarea motorului libera pt echipele din spate pana la 1 victorie, sau doua locuri doi, sau trei locuri trei). Dar cu emineta sa cenusie nu se poate discuta... si uite asa va aduna mondialul de anduranta mai multi spectatori si telespectatori decat F1.
    4 1
  • ...si inca un lucru: nu am nimic cu AMG Merc, dar decat sa vedem ca nu fac absolut nimic decat sa blocheze ori ce fel de discutie privind dezvoltarea motoarelor pt ca ei sunt in fata (e normal - orcine ar fi facut la fel) poate ar fi mai bine sa li se forteze mana putin si daca nu le convine: la revedere, Sunt convins ca fara merc si cu un alt regulament ar veni si alti producatori in F1, dar in conditiile date cine sa vina? si de ce? sa pateasca ce pateste Honda care cu noua "jetoane" trebuie sa faca din "" un bici care sa si pocneasca?
    3 2
  • este incredibil ma uit la cursa turul 9 si Ferrari e la mai mult de 9 sec de Mercedes atat Wiliams cat si echipa de uzina e rusinos nu imi vine sa cred .....
    7 0
  • asta in turul 7 incredibil,cred ca Mercedes are 100 de cai peste restul in ritmul asta renunt la f1 si ma uit de cand eram mic de prin 92 cand era pe tvr 1
    6 0
  • 5% din Aston Martin nu e nimic. Acum depinde și cât au ceilalți acționari. Dar nu văd legătura dintre Aston Martin și Mercedes. Dacă au 5% nu înseamnă că se afla la conducerea Aston Martin.
    Dacă Aston Martin colaborează cu RBR nu înseamnă că RBR va avea motoare Mercedes, ci Aston Martin. Altă mâncare de pește.
    toți acționarii aston:
    Investindustrial (37.5%)[3]
    Investment Dar (24%)[4]
    ADEEM Investment
    David Richards
    Ford Motor Company (8%)
    Daimler AG (5%)[5]

    Ce să facă Daimler cu 5%? N-are putere de decizie, dacă primii 2 acționari și-au propus asta.
    Deși n-are Aston cine știe ce experiență în F1, ar fi interesant să-i vedem în competiție. Sper să-i convingă RBR.
    4 1
  • @ ferr1

    cu un profit net in 2010 de 7-8 milioane lire sterline Aston Martin nu poate veni in F1... doar prin intermediul Mercedes pe modelul Infiniti cu Renault la Red Bull

    daca Infiniti sponsorizeaza Red Bull, Aston Martin nu isi va permite nici macar asta... ei au un parteneriat tehnic pt masinile de strada cu AMG si spera ca Marcedes sa fie de acord ca ei sa isi promoveze brandul gratis prin intermediul unei echipe motorizate de nemti

    intrebarea este intr-adevar de ce ar face-o Mercedes in conditiile in care detin doar o unghie din brabdul britanic? poate intentionaeza sa ii cumpere integral? poate spera ca Aston Martin sa vand mai multe masini de strada in urma promovarii si in acest fel sa isi mareasca si ei profitul furnizand unitati de propulsie pt aceste masini? daca cineva stie asta poate ne spune si noua...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru