Noul contract al Formulei 1 cu Pirelli va fi valabil până în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următorul contract semnat de Pirelli pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 va avea o durată de cinci ani, urmând să expire la sfârşitul sezonului 2018.

Esential 5 ani va fi durata noului contract semnat de Pirelli cu Formula 1
Pirelli este pe punctul de a-şi prelungi contractul pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 scadent la sfârşitul acestui sezon, după ce preşedintele FIA Jean Todt a anunţat că va accepta acest lucru dacă toate echipele doresc să continue colaborarea cu producătorul italian.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică Daily Telegraph, noul contract va avea o valabilitate de cinci ani, astfel că Pirelli va rămâne unicul furnizor de pneuri în Formula 1 în perioada 2014-2018.

Pirelli a anunţat anterior ca a ajuns la un acord cu toate echipele pentru a continua parteneriatul, iar Paul Hembery, directorul de motorsport al companiei, a admis că mai sunt de negociat doar unele aspecte legale.

Urmareste Automarket
"Am avut un dialog permanent cu FIA.
Am avut o întâlnire duminică dimineaţă şi lucrurile merg în direcţia potrivită. Asta este tot ce pot să spun. Există multe aspecte legale, aşa că nu pot anunţa un termen, pentru că se pare că avocaţii au nevoie de un interval de timp tot mai mare pentru a finaliza lucrurile. Este vorba doar despre detalii acum"
, a precizat el.

Noul contract Pirelli cu FIA va avea o durată similară cu cea pe care producătorul italian o are cu Ecclestone pentru publicitate pe circuite.

Via Daily Telegraph

Comentarii (3)

  • Bine ca nu il fac pana in 2030! :)
    4 23
  • Stirea asta nu zice nimic de clenciul al mai important. E contract de exclusivitate pe 5 ani? e exclusivitate doar pe primul an? Daca traducerea e corecta, eu inteleg ca Pirelli va ramane in F1 inca 5 ani, nu zice nimic de limitele de intrare pe piata - adica, spre exemplu contractul interzice , sa zicem in 2015, sa dea buluc si Michelin, si Hankook, si Danubiana, sau in fine, cine-o vrea, sa le faca concurenta? ar fi extrem de dubios din partea lui Bernie sa se lege la cap pe o perioada totusi destul de lunga cu o astfel de exclusivitate.
    Probabil ca "aspectele legale" de care zicea Hembrey ating si aspectul asta.
    1 15
  • JugaruGabi
    O mizerie de pneu in F1, o mizerie de firma... distruge spectacolul in F1.
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru