OFICIAL: BMW se retrage din Formula 1!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Constructorul german BMW a anuntat miercuri ca se retrage din Formula 1 la sfarsitul sezonului 2009.

Lumea Formulei 1 este in stare de soc dupa ce BMW a confirmat miercuri dimineata in cadrul unei conferinte de presa ca se va retrage din competitie la finalul actualului sezon competitional.

BMW nu a facut niciun anunt referitor la viitorul echipei si nu a specificat daca exista sanse ca aceasta sa ii fie incredintata fostului proprietar Peter Sauber, care detine si in prezent actiuni la BMW-Sauber si este consultantul team-ului.

De asemenea, BMW nu a specificat nimic despre posibilitatea de a oferi doar motoare in Formula 1, ceea ce inseamna ca germanii nu intentioneaza sa faca acest lucru.

Constructorul german isi justifica decizia prin intentia de a aloca resurse financiare pentru dezvoltarea unor noi tehnologii pentru industria auto.

"BMW nu va continua campania din Formula 1 dupa finalul sezonului 2009. Resursele eliberate prin aceasta decizie vor fi dedicate dezvoltarii unor noi tehnologii si proiecte", se arata in comunicatul de presa al BMW.

In schimb, germanii isi vor continua prezenta in celelalte competitii din sporturile cu motor in care sunt deja implicati, precum Campionatul Mondial de Turisme al FIA. "BMW va continua sa fie implicat activ in celelalte competiiale sporturilor cu motor. Decizia de a restructura activitatile departamentului de motorsport a fost luata marti de Consiliul de Administratie".

Mario Theissen, directorul departamentului de motorsport al BMW, regreta decizia luata de Consiliul de Administratie, insa sustine ca aceasta perfect justificata si isi exprima speranta ca germanii vor obtine rezultate bune in celelalte competitii ale sporturilor cu motor.

"Bineinteles, noi, ca angajati la Hinwil si Munchen, am fi dorit sacontinuam aceasta campanie ambitioasa si sa demonstram ca acest sezon a fost doar o sincopa dupa trei ani de succes.

Dar pot sa inteleg de ce a fost luata aceasta decizie din punctul de vedere al corporatiei. Ne vom concentra pe cursele ramase pentru a demonstra spiritul nostru de lupta pentru a obtine un rezultat bun", a declarat oficialul german.

Klaus Draeger, directorul de dezvoltare al grupului BMW, a lasat sa se inteleaga ca decizia de a renunta la Formula 1 se leaga de rezultatele dezamagitoare obtinute in acest ezon, in ciuda faptului ca BMW-Sauber a fost foarte aproape de tirlul mondial in sezonul precedent. "Am avut nevoie de numai trei ani pentru a deveni o echipa de top. Din pacate, nu am fost capabili sa obtinem rezultate asteptate in acest sezon. Cu toate acestea, cei 10 ani de experienta in Formula 1 au avut un impact major in dezvoltarea inginerilor nostri", a explicat Draeger.

Oficialul german spune ca este prea devreme sa vorbeasca despre ce se va intampla cu angajatii echipei de Formula 1, insa a dat asigurari ca BMW va face tot posibilul sa gaseasca o solutie convenabila pentru acestia.

"Intrucat am luat decizia doar marti, nu putem oferi nicio alta informatie precisa. Vom dezvolta numeroase scenarii si vom face tot ce putem pentru a gasi o solutie pentru angajatii din Hinwil si membrii implicati in proiectul de Formula 1 de la Munchen.

Suntem constienti de responsabilitatea care apasa pe umerii nostri si vom informa staff-ul cat mai curand posibil".

BMW este al doilea constructor care se retrage din Formula 1 in ultimele 8 luni, dupa ce Honda a luat o decizie similara in luna decembrie a anului trecut. Astfel, in sezonul 2009 Formula 1 se va baza pe numai patru constructori: Ferrari, Mercedes, Toyota si Renault.

Totusi, Renault si Toyota au fost in centrul a numeroase speculatii legate de viitorul in Formula 1 si nu este exclus ca anuntul facut astazi de BMW sa reprezinte doar inceputul exodului constructorilor din F1 ca urmare a crizei economice.

Via | BMW

Comentarii (5)

  • ...
    chiar ma enerva aceasta echipa in ultimul timp...
    0 0
  • ?
    acum sa vedem unde mai pleaca Rosberg dupa ce se specula in ultimul timp o rocada cu heidfeld
    0 0
  • Pacat
    Aceasta retragere este o pierdere clara pentru Formula 1. Sa speram ca se vor intoarce curand. Imi pare rau pentru Kubica, deoarece este un pilot foarte talentat. S-ar putea ca alte echipe gen McLaren si Ferrari sa-i propuna diferite contracte. Ramane de vazut ce se va intampla.
    0 0
  • scuderia
    si pe mine ma enerva massa
    0 0
  • NeoGalaxy
    Felipe si restul
    Singura smecherie cu Felipe este ca el a fost cel mai aproape de a castiga titlul mondial dintre grupul eternelor sperante. Fisi nu are sanse, Kubi momentan la fel desi a fost foarte aproape, Rosberg sa vedem pe viitor, Nick nu are sanse, Kova le-a avut 0 de la inceput si lista poate continuare cu Barri si inca cativa piloti. Probabil Felipe in 2010 si 2011 se va bate pentru titlul alaturi de Kimi, Felipe si Lewis. Noutatile ar fii Jenson (probabil nu, Brawn fiind in pragul falimentului), cu siguranta Vetter + Webber. Restul pilotilor nu cred ca au sanse la titlu si nici sansa de a incerca. Oricum sper sa fie niste ani interesanti cu ceva mai putine scandaluri gen Australia sau cursa trecuta cu Renault. Dar aceste scandalui sunt piperul Formulei 1 pana la urma :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru