Pirelli ameninţă că se retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului

de Daniel Popescu
Vineri, 24.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a avertizat că se va retrage din Formula 1 la finalul acestui an dacă echipele nu vor semna "în curând" prelungirea acordului pentru 2014.

Aparent, în 1 septembrie trebuie să le spunem echipelor tot ce vor să ştie despre pneurile pentru sezonul următor. Poate că nu vom mai fi aici.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Negocierile dintre Pirelli şi echipe pentru prelungirea contractului pentru furnizarea pneurilor care expiră la finalul acestui an au intrat în impas de câteva săptămâni.

Situaţia începe să devină dificilă pentru producătorul italian, în condiţiile în care, conform regulamentului tehnic, specificaţiile finale  ale cauciucurilor pentru 2014 trebuie anunţate până în 1 septembrie.

Întrucât dezvoltarea noilor pneuri necesită o muncă de cel puţin câteva luni, Pirelli este pe punctul de a-şi anunţa retragerea din competiţie dacă noul acord nu va fi finalizat în următoarea perioadă.

"Aparent, în 1 septembrie trebuie să le spunem echipelor tot ce vor să ştie despre pneurile pentru sezonul următor, dar noi suntem deja la jumătatea lunii mai.

Vă puteţi imagina cât de ridicolă este situaţia când nu avem un contract. Poate că nu vom mai fi aici", a precizat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Schimbările sunt atât de dramatice încât trebuie să refacem pneurile. Asta necesită timp şi munca noastră devină imposibilă.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Hembery a dezvăluit că oficialii Pirelli au stabilit deja un termen limită până la care aşteaptă semnarea noului contract, însă a refuzat să dezvăluie care este acesta.

"Este deja prea târziu. Lucrurile devin serioase, pentru că anul viitor schimbările sunt substanţiale. Sportul trebuie să ia o decizie rapidă pentru că, pe lângă resursele de afaceri, trebuie să facem o lucrare tehnică. Schimbările sunt atât de dramatice încât trebuie să refacem pneurile. Asta necesită timp şi munca noastră devină imposibilă. Vine o vreme când nu vom mai avea timp să ne facem treaba", a adăugat el.

Pirelli a ajuns deja la un acord cu Bernie Ecclestone cu privire la condiţiile noului contract pentru furnizarea pneurilor, însă unele echipe nu sunt încă de acord cu termenii impuşi de producătorul italian.

În plus, conform regulamentului sportiv, FIA ar trebui să lanseze o licitaţie pentru desemnarea unicului producător de pneuri, însă până în prezent nu a făcut niciun pas în această direcţie.

Via Autosport

Comentarii (16)

  • Ameninta sau implineste visul multora (constructori, piloti & fani F1)?
    17 0
  • bravo..sa vin bridgestone inaopi sau firestone..
    14 2
  • sa vina *
    5 0
  • michelin sa vina si cu bridgestone alaturi de firestone, o sa avem competitie adevarata.
    12 3
  • vyctor7
    Daca vin altii incep procesiunile
    7 3
  • M-au plictisit stirile despre Pirelli...Alte stiri nu apar?
    5 1
  • nu cred ca plange cineva dupa ei...
    6 0
  • JugaruGabi
    Plecati, dati-va-n spanac. Ati stricat F1 de atata tmp...
    5 1
  • apacheF!
    cei mai prosti comentatori s-au adunat aici si isi dau cu parerea?
    Cum sa zici ca vrei sa revina Bridgestone,cand ei nu stiu decat sa faca un singur fel de pneuri,care sa dureze toata cursa!Am avea aceeasi procesiune ca in ultimii ani ai lort in F1!
    Bine ca s-au dus si sa nu se mai intoarca!
    Pirelli,cei mai buni furnizori de pneuri de la Goodar incoace!
    7 3
  • Multi se plangeau prin 2005-2006 ca nu avem depasiri. A urmat 2007 si 2008, niste ani iarasi foarte urati.
    De cand e Pirelli in F1 si cu ajutorul DRS spectacolul a revenit. In 2006 stiam ca cine pleaca din pole la Barcelona, castiga cursa. In 2013 cum au stat lucrurile? Si mereu in cursa erau diferente astronomice intre piloti. Abia primii 5-6 reuseau sa fie in tur cu liderul. In 2006 stiam ca cine pleaca din pole la Monaco, castiga cursa. In 2013 oare cum vor sta lucrurile? Pirelli reuseste sa ofere surprize, sa aduca acel spectacol. Unii il numesc fals, mai ales in ceea ce priveste DRS. Dar pneurile si DRS nu fac parte din monopost?
    Eu imi doresc ca Pirelli sa ramana in F1 si cu siguranta sunt multi care isi doresc asta. Sau cel putin iti doresti sa nu adormi la curse, cum se intampla in era Bridgestone.
    4 4
  • iceman
    să facă pneuri care să țină cam 30% din cursă, dar la capacitate maximă
    4 1
  • @ferr

    Tie ti se pare normal ca un set de pneuri sa nu reziste nici macar un tur rapid? cam la asta se rezuma pneurile Pirelli. Nu mai stiu la ce cursa din 2011 sau 2012 Schumacher a pierdut mult timp in sectorul 3 deoarece nu mai avea pneuri.

    Iar orice pilot acum nu poate sa mearga aproape de potentialul masinii deoarece ar trebui sa intre la fiecare 2-3 ture la boxe. Pilotii nu se mai pot bate pentru a depasi, deoarece raman fara pneuri. Iar singurele depasiri dupa primul tur sunt numai intre masini cu performante diferite sau intre masini care au pneuri in in stari de degradare diferite.

    Spectacolul a venit cu DRS-ul, haosul curselor a venit cu Pirelli.
    0 5
  • amator de f1
    Deci unii chiar o dau cu mucii in fasole pe-aici! Habar n-aveti ce inseamna Pirelli. Sunt prezenti in toate competitiile, la cel mai inalt nivel, iar cand vorbim de pneul de strada este unul din cel mai perfomant. Ei nu fac altceva decat sa umeze directivele lui Bernie si FIA, care voiau sa schimbe ceva in F1 dupa interzicerea realimentarii. Indiferent cine va veni in locul lor vor trebui sa faca acelasi lucru! Pneuri care sa bage pilotii la boxe. Culmea e ca cei care critica acum strategia pneului erau cei mai vocali cand criticau procesiunile anilor 2000. Pe mine unul nu m-a deranjat "procesiunea" curselor, am acceptat spectacolul asa cum mi-a fost el oferit. Probabil ca unii trebuie sa invete ca F1 inseamna o dinamica continua, sa o respecte asa cum este ea in fiecare moment al ei, indiferent de pilotul sau echipa pe care o sustine. Sau, va faceti voi competitia voastra. Acasa.
    3 0
  • Te pup...pa,pa !
    @noname00...si acum,care e pilot depaseste!Ca ajunge sa fie depasit si el daca exagereaza...asta e,e valabil pt toti.Legat cu "speriatura" Pirelli...posibil,dar nu schimbi compozitia in timpul sezonului,doar pt ca unii nu mai pot fii primii!Si daca vor gasii o solutie,ce vor mai spune?!
    0 0
  • Se pare ca unora nu le plac decat cursele castigate de favoriti. Spectacolul e pentru nebuni. Am fost foarte surprins de faptul ca multi fani F1 sunt de acord cu ordinele de echipa. Baieti. Daca va place spectacolul aranjat duceti-va la opera! Daca aveti noroc, va pune si zgomot de motoare F1. Si, numai pt cunoscatori, la Scala, in scena finala, va fi premiat Alonso ca si CM.
    0 0
  • replica pt marian
    Formula 1 este sport de echipa. Prin excelenta. Orice echipa are un sef, un lider care decide cum "joaca" echipa in ansamblul ei ca sa castige curse si titluri. Daca nu vrei ordine de echipa te uiti la tenis mariane. Probabil esti fanul unui pilot anume si atunci nu prea intelegi de ce exista ordine de echipa. Trebuie sa faci un efort de intelegere sa pricepi ca exista si FANI DE ECHIPA in F1.
    ps. Opera nu este pentru oricine mariane:), iar glumita ta tocmai evidentiaza acest lucru. S-ar putea sa-ti placa golful.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru