Pirelli dezvăluie specificaţiile pneurilor pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Marti, 28.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a oferit informaţii detaliate despre specificaţiile noilor pneuri pe care le va furniza în sezonul 2014 al Formulei 1.

Esential 4 este numarul specificatiilor de pneuri slick pentru sezonul 2014 al Formulei 1
2 tipuri de pneuri de ploaie vor exista in 2014: intermediare si de ploaie
Pirelli va rămâne unicul furnizor de pneuri în Formula 1 şi în sezonul 2014, pe baza unui nou contract semnat cu FIA pe o perioadă de trei ani.

Producătorul italian anunţase anterior că nu va introduce schimbări majore pentru cauciucurile din acest an, pentru a nu bulversa şi mai mult echipele după numeroasele modificări ale regulamentului tehnic.

Totuşi, noile pneuri pentru sezonul 2014 includ câteva schimbări importante care vor trebui luate în calcul de echipe:

▶ compoziţiile pneurilor sunt uşor mai dure pentru a optimiza nivelul aderenţei; pneurile faţă au un nou profil şi cântăresc cu 200 de grame mai mult decât în 2013;

▶ pneurile spate au acelaşi profil, dar sunt mai grele cu 250 de grame;

▶ pneurile de ploaie au o configuraţie nouă pentru şanţuri pentru a reduce acvaplanarea şi pot dispersa 65 de litri de apă pe secundă, cu cinci litri mai mult decât anul trecut;

▶ compoziţia pneurilor de ploaie a fost schimbată.

Gama completa de pneuri Pirelli pentru sezonul 2014

Testul de la Jerez va fi foarte interesant pentru că vedem pentru prima oară cum interacţionează monoposturile şi motoarele din 2014 cu pneurile noastre.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
În plus, Pirelli a oferit informaţii şi despre pneurile pe care le va furniza echipelor în cele trei sesiuni de teste din această iarnă:

▶ fiecare echipă va avea la dispoziţie 25 de seturi de pneuri la Jerez şi câte 30 de seturi în cele două sesiuni din Bahrain;

▶ întrucât temperaturile de la Jerez sunt relativ scăzute comparativ cu cele înregistrate în sezonul regulat, producătorul italian oferă şi o compoziţie de iarnă, adaptată pentru temperaturi scăzute, care va fi utilizată exclusiv în această săptămână;

▶ fiecare pilot poate folos la Jerez două seturi de pneuri medium, patru seturi de pneuri hard, şase seturi de cauciucuri de iarnă şi câte trei seturi de pneuri intermediare şi de ploaie;

▶ fiecare pilot poate alege încă şapte seturi de pneuri pe lângă cele stabilite de Pirelli.

Nu în ultimul rând, Pirelli a decis să ude circuitul de la Jerez din proprie iniţiativă în cursul zilei de vineri cu scopul de a evalua caracteristicile pneurilor intermediare şi de ploaie.

Decizia a venit după ce mai multe sesiuni de calificări şi curse au fost întrerupte anul trecut pe motiv că pneurile producătorului italian nu au fost testate suficient pentru a garanta securitatea piloţilor pe circuit.

Totuşi, dacă într-una dintre primele trei zile de teste va ploua, testele pentru pneurile de ploaie vor fi efectuate în ziua respectivă.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru