Michelin, interesată să revină în Formula 1 în 2020: francezii vor să furnizeze pneuri cu jante de 18 inch

de Daniel Popescu
Marti, 24.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin a confirmat interesul pentru revenirea în Formula 1 după ce FIA a anunțat trecerea la pneuri cu jante de 18 inch începând din sezonul 2021.

FIA a lansat săptămâna trecută o licitație pentru stabilirea furnizorului de pneuri pentru perioada 2020-2023, întrucât actualul acord cu Pirelli expiră la sfârșitul anului viitor. Principala provocare a caietului de sarcini este că pneurile trebuie să păstreze actualele jante de 13 inch în 2020, înainte de trecerea la cauciucuri cu jante de 18 inch începând din sezonul 2021.

Michelin a confirmat interesul pentru participarea la licitație, după ce în anii trecuți a insistat că ar reveni în Formula 1 doar dacă jantele ar urma să fie de 18 inch, întrucât această dimensiune oferă mai multe posibilități de a transfera tehnologii către pneurile pentru mașini de serie.

"Studiem textul. Trebuie să ne asigurăm că specificațiile sunt conforme cu modul în care Michelin abordează tehnologia. Putem face pneuri cu jante de 13 inch, dar nu am vrea să facem asta. Implică un nivel suplimentar de complexitate și nu am vrea ca asta să se întâmple", a declarat un purtător de cuvânt al Michelin pentru publicația RaceFans.

Cererea ca jantele să crească la 18 inch după primul an de contract ar putea reprezenta însă un obstacol pentru producătorii interesați din cauza costurilor suplimentare de a dezvolta pneuri cu jante de 13 inch pentru un singur sezon.

Din acest punct de vedere, Pirelli ar urma să fie cea mai avantajată, întrucât este deja prezentă în Formula 1 și nu ar trebui să investească sume mari în continuarea furnizării actualelor specificații pentru încă un sezon.

Via RaceFans

Comentarii (8)

  • E clar ca Pirelli va ramane in F1 si dupa 2020.Nimeni nu va investi asa multi bani si atat de multe resurse pentru crearea unor pneuri pentru un singur an ca mai apoi sa faca altele complet diferite.
    3 2
  • A murit Sergio Marchionne
    https://f1grandprix.motorionline.com/f1-e-morto-sergio-marchionne/
    Dumnezeu sa l ierte
    4 0
  • fan Ferrari
    R.I.P.

    Sergio!

    Forza Ferrari!
    4 0
  • Mclaren_Mircea_1984, desfa sampania si imbata-te de fericire, ti-ai vazut visul cu ochii creatura tenebroasa, a murit Marchionne !
    5 2
  • Cele mai sincere condoleante familiei lui Marchionne, Odihneasca-se in Pace! Sper ca acele persoane care s-ar bucura cand citesc aceasta stire sa ia o pauza de lunga durata... Desi unii s-au bucurat si cand a murit Bianchi...
    5 0
  • Despre morți numai de bine... A fost o personalitate marcanta a motorsportului , care a reușit să aducă pe linia de plutire compania Fiat. Sa se odihnească în pace si Dumnezeu să îi ierte greșelile pe care le-a făcut în această lume. Pe de altă parte moartea lui Marchionne , ii redeschide drumul lui Alonso spre Ferrari. Eu cel puțin așa sper...
    5 0
  • mobius
    Daca si anul acesta Vettel va pierde titlul la constructori, atunci cu siguranta, chiar si Marchionne (Dumnezeu sa-l odihneasca), s-ar fi gandit la Alonso.
    1 3
  • Intelegeti o data ca Alonso chiar si la Ferrari sau Mercedes nu va mai putea lua un titul. Performanta precara datorita masinii dar si varsta nu il mai ajuta. Este prea plafonat pt un nou campionat. In plus nicio echipa pretendenta nu va risca cu vreoun "batran"
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru