Michelin împlinește 20 de ani de la primele sale fabrici din România. Peste 80 de milioane de anvelope, produse în țara noastră

de Tiberiu Safta
Duminica, 28.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania franțuzească de anvelope împlinește 20 de ani de când a deschis primele fabrici din România. În total, au fost produse peste 80 de milioane de anvelope și 500.000 de tone de cord metalic la fabricile noastre.

Michelin a deschis primele sale fabrici din România în anul 2001, după ce a preluat vechile uzine Victoria din Florești, județul Prahova, respectiv Silvania din Zalău, județul Sălaj. În cei 20 de ani de când au stabilit aceste operațiuni în România, francezii au construit peste 80 de milioane de anvelope pentru autoturisme, camioane și utilaje.

Mai mult, au fost construite până în prezent și 500.000 de tone de cord metalic pentru uzina din Zalău. Fabrica de acolo a fost construită de la zero în anul 2004.

Alte realizări importante întreprinse de Michelin în România au fost: deschiderea unui departament de cartografie în 2007 (care se ocupă cu printarea hărților rutiere globale) și fondarea Michelin Corporate Business Services în 2012 (un centru de servicii partajate).

Recent, mai exact în 2018, subsidiara românească Michelin a devenit sediul central pentru Europa Centrală, o regiune care include 20 de țări.

În prezent, Michelin România dispune de 140 de dealeri, peste 400 de centre de vânzare în România și o rețea comercială în Voluntari, județul Ilfov.

Numărul angajaților este de 4500 de oameni, iar firma are trei fabrici în țara noastră: două dintre ele sunt la Zalău, iar a treia se află la Florești.

Michelin a organizat, în cei 20 de ani petrecuți în România, mai multe evenimente educative și informative despre siguranța rutieră, precum și un program de învățământ dual în județele Prahova și Sălaj. Mai mult, compania a demarat mai multe proiecte cu privire la protecția mediului și s-a alăturat spitalelor și asociațiilor locale prin intermediul donațiilor financiare.

via Economica

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Bravo Michelin
    12 27
  • Minciunica
    Saftele tata, 20 de ani de cand a cumparat. In 2001 Mișlin a cumparat fabricile Tofan, nu le-a "deschis". De abia in 2004 au terminat prima investitie "greenfield" la Zalau
    8 0
  • Minciunica
    Ideea este ca, fiind site auto, speram sa gasesc un articol despre decesul lui Sir FW.
    Btw, despre Gelu Tofan ati publicat macar stirea decesului, daca tot i-a deschis mișlin fabricile?!
    10 0
  • nu inteleg de ce i-ati dat rosu lui edik. Chiar ma bucur ca acest concern a ales sa faca fabricile in Romania si cativa romani si familiile lor mananca o paine aici si n-au plecat in lume. Anvelopele Michelin sunt chiar bune.
    10 8
  • @?
    Din obișnuință! (Ăsta e motivul pentru care i-au dat cititorii roșu lui eDick).
    10 3
  • Minciulin
    @ ?
    Nu au facut nicio fabrica, acum 20 de ani le-au cumparat de la Tofan si ulterior le-au mai modernizat. Florestiul are aproape 100 de ani.
    10 0
  • Edikkk
    Long story @?

    Dar e ok
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru