Michelin a părăsit piața din Rusia, unde aveau o fabrică din 2004

de Alexandru Monenciu
Luni, 29.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, gigantul francez Michelin a părăsit piața din Rusia. Cele două companii locale au fost vândute celui mai mare distribuitor de anvelope din această țară.

Francezii de la Michelin au intrat pe piața din Rusia în 1997 și au înființat uzina locală în 2004. Această piață reprezenta 1% din producția anuală de anvelope a companiei și 2% din totalul vânzărilor.

În perioadele de vârf, uzina din Rusia avea 750 de angajați și producea anual până la 2 milioane de anvelope pentru piața locală și pentru diverse țări din Europa de Nord.

La mijlocul lunii martie, Michelin și-a suspendat activitatea după ce Rusia a invadat Ucraina.

Acum, gigantul francez a confirmat ieșirea de pe piața rusă. Cele două companii pe care le deținea, Michelin Russia Tyre Manufacturing Company și Camso CIS au fost vândute celui mai mare distribuitor de anvelope din această țară: Power International Tires.

În urma vânzării vor fi păstrați 250 de angajați, noul proprietar susținând că se află în imposibilitatea de a nu face concedieri.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Timisoara si Oradea deja sunt poluate de anvelopari... oare care e urmatorul oras in care o sa ajunga fabrica?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru