Rusia

Vineri, 16 Februarie | Industrie

Rusia a început să producă Citroen C5 Aircross cu piese venite din China

Citroen C5 Aircross a început să fie produs în Rusia cu ajutorul pieselor venite din China. Uzina de la Kaluga, care aparține Grupului Stellantis, dar asupra căreia nu mai are niciun control, va produce acest model cu ajutorul celor de la Dongfeng prin importuri paralele.
Miercuri, 20 Decembrie 2023 | Industrie

Hyundai va vinde uzina sa din Rusia pentru suma de doar 70 de euro

Hyundai a anunțat oficial că va vinde uzina sa din Rusia, aflată în apropiere de Sankt Petersburg. Fabrica va fi vândută pentru suma de numai 70 de euro către o companie locală.
Luni, 29 Mai 2023 | Industrie

Michelin a părăsit piața din Rusia, unde aveau o fabrică din 2004

Potrivit celor mai recente informații, gigantul francez Michelin a părăsit piața din Rusia. Cele două companii locale au fost vândute celui mai mare distribuitor de anvelope din această țară.
Duminica, 21 Mai 2023 | Economic

Volkswagen a vândut uzina sa din Rusia pentru 125 de milioane de euro

Volkswagen a anunțat oficial că a vândut uzina sa din Rusia, situată în orașul Kaluga. Potrivit informațiilor din presă, grupul german a vândut această fabrică pentru suma de 125 de milioane de euro.
Vineri, 28 Aprilie 2023 | General

Hyundai va părăsi piața din Rusia. Uzinele, vândute unei firme din Kazahstan

Potrivit informațiilor oficiale, Hyundai se pregătește să părăsească piața auto din Rusia. Constructorul sud-coreean, unul dintre cei mai mari producători de mașini din această țară înainte de războiul din Ucraina, urmează să-și vândă uzinele către o firmă din Kazahstan.
Marti, 11 Aprilie 2023 | General

Volkswagen, dat în judecată de rușii de la GAZ pentru 319 milioane de euro

Constructorul german este dat în judecată de către grupul rusesc GAZ pentru suma de 319 milioane de euro. Compania din Rusia vrea să recupereze banii pierduți de pe urma ieșirii mărcii germane de pe această piață ca urmare a declanșării războiului din Ucraina.
Joi, 29 Decembrie 2022 | Industrie

Rușii de la AvtoVAZ anunță investiții de 551 milioane de euro în 2023

Consiliul de Administrație al producătorului de automobile AvtoVAZ a aprobat un plan de investiții, în valoare de circa 551 milioane de euro, pentru 2023.
Luni, 14 Noiembrie 2022 | Industrie

Mazda se retrage din joint venture-ul rusesc creat împreună cu Sollers

Mazda și-a vândut acțiunile pe care le deținea în joint venture-ul rusesc Mazda Sollers Manufacturing Rus pentru suma de 1 euro. Cele 50% vor putea fi răscumpărate de japonezi în următorii 3 ani.
Joi, 27 Octombrie 2022 | Industrie

Ford părăsește piața din Rusia

Constructorul american de automobile a părăsit piața auto din Rusia. Totodată, a vândut participația de 49% pe care o deținea la societatea Sollers Ford, cu opțiunea de a răscumpăra acțiunile în decurs de 5 ani.
Miercuri, 26 Octombrie 2022 | Economic

OFICIAL: Mercedes-Benz părăsește piața auto din Rusia

Mercedes-Benz și-a anunțat oficial retragerea de pe piața auto din Rusia, ca urmare a declanșării războiului din Ucraina. Acțiunile subsidiarelor deținute de constructorul german vor fi vândute unui dealer auto local.
Vineri, 21 Octombrie 2022 | Industrie

Renașterea mărcii Moskvich. Producția va fi reluată în decembrie la fosta uzină Renault

Producția mașinilor Moskvich va fi reluată în luna decembrie, la fosta uzină Renault din Rusia, susține chiar primarul Moscovei, Sergei Sobyanin.
Marti, 11 Octombrie 2022 | Industrie

Nissan părăsește oficial piața auto din Rusia. Fabrica a fost vândută

Nissan și-a anunțat oficial retragerea de pe piața auto din Rusia. Constructorul nipon și-a încetat activitatea în această țară la scurt timp după declanșarea războiului din Ucraina, iar acum fabrica sa a fost vândută către Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Automobile și Motoare din Rusia.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 25 Septembrie 2022 | Industrie

Toyota a decis închiderea fabricii sale din Rusia, cu posibilitatea de a o vinde ulterior

Începutul conflictului din Ucraina și sancțiunile aplicate de către Occident împotriva Rusiei au dus la mari probleme pe lanțul de aprovizionare pentru majoritatea producătorilor auto din țara condusă de Vladimir Putin. Toyota este doar ultimul nume dintr-o listă lungă de producători care anunță renunțarea la facilitățile de producție din Rusia.
Miercuri, 06 Iulie 2022 | General

Volkswagen închide una dintre uzinele sale din Rusia, din cauza războiului din Ucraina

Potrivit Automotive News Europe, Grupul Volkswagen a închis definitiv uzina sa din orașul Nijni Novgorod din Rusia. Motivul închiderii uzinei este atribuit lipsei de componente esențiale cauzate de războiul din Ucraina.
Joi, 30 Iunie 2022 | Industrie

Industria auto din Rusia, în plin colaps. Doar 3700 de mașini au fost produse în mai

Industria auto din Rusia a intrat în colaps ca urmare a retragerii marilor companii de pe această piață. În luna mai au fost produse doar 3720 de mașini, o scădere record pentru piața auto din Rusia.
Miercuri, 29 Iunie 2022 | Industrie

Nissan oprește producția de mașini în Rusia pentru 6 luni

Nissan a anunțat că a suspendat producția de mașini la uzinele sale din Rusia pentru o perioadă de 6 luni. Acest anunț vine după o perioadă mai lungă în care constructorul japonez a încetat să mai livreze mașini în această țară, din cauza declanșării războiului în Ucraina.
Vineri, 10 Iunie 2022 | Industrie

Volkswagen le oferă o recompensă angajaților din Rusia care își părăsesc locul de muncă

Potrivit publicației Automotive News, Volkswagen le va oferi angajaților de la uzina din Nijni Novgorod din Rusia o recompensă echivalentă cu șase salarii lunare. Activitatea uzinei a fost oprită în martie ca urmare a războiului din Ucraina.
Miercuri, 08 Iunie 2022 | Industrie

Moskvitch preia, oficial, uzina Renault din Moscova. Va produce mașini din China

Moskvich, compania care a renăscut în acest an, ca urmare a războiului din Ucraina, a preluat uzina Renault din Moscova. Fabrica deținută până recent de francezi va produce modele noi sub numele Moskvich, iar compania va colabora cu compania chineză JAC.
Luni, 16 Mai 2022 | Industrie

Rusia reînvie marca Moskvitch. Uzina Renault de lângă Moscova, naționalizată

Potrivit celor mai recente informații, Rusia intenționează să readucă la viață marca Moskvitch. Inițial, aceasta ar urma să producă mașini cu motoare termice, dar ulterior ar putea trece la asamblarea exclusivă de modele cu zero emisii.
Luni, 16 Mai 2022 | Industrie

Renault părăsește Rusia: francezii confirmă vânzarea diviziei din această țară și acțiunile Avtovaz

După o perioadă destul de grea, generată în special de războiul din Ucraina, Renault a anunțat că părăsește Rusia. Consiliul de Administrație al Grupului a aprobat vânzarea subsidiarei din această țară, dar și acțiunile Avtovaz.

Tag-uri similare

Volkswagen, Renault, Ford, Toyota, Porsche, Nissan, Opel, Hyundai, Fiat, Volvo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru