Volkswagen, dat în judecată de rușii de la GAZ pentru 319 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Marti, 11.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german este dat în judecată de către grupul rusesc GAZ pentru suma de 319 milioane de euro. Compania din Rusia vrea să recupereze banii pierduți de pe urma ieșirii mărcii germane de pe această piață ca urmare a declanșării războiului din Ucraina.

Anul trecut, cele mai multe nume importante din industria auto s-au retras aproape complet de pe piața din Rusia, ca urmare a deciziei Moscovei de a invada Ucraina în februarie 2022. Unul dintre aceste nume care au părăsit piața din acest stat este și Volkswagen.

Acum, însă, constructorul german se află într-o dispută legală cu grupul rusesc GAZ, producător de vehicule comerciale. Înainte de plecarea celor de la Volkswagen din Rusia, GAZ se ocupa și de asamblarea mașinilor constructorului german pentru această piață la uzinele din Nijni Novgorod și Kaluga. Potrivit agenției de presă Reuters, GAZ cere despăgubiri în valoare de 28.4 miliarde de ruble, adică în jur de 319 milioane de euro.

Deocamdată, nu au fost publicate alte detalii despre disputa legală dintre cei doi producători. Procesul a fost depus la un tribunal regional din Nijni Novgorod în 7 aprilie.

Alături de acest proces, Volkswagen mai are de înfruntat și o a doua dispută legală cu cei de la GAZ.

În acest proces, rușii cer despăgubiri în valoare de 15.6 miliarde de ruble, echivalentul a circa 175 de milioane de euro.

În prezent, Volkswagen dorește să-și vândă activele rusești, care includ și uzina de la Kaluga. Constructorul german se află în curs de a solicita aprobarea vânzării acestora de către agențiile guvernamentale ruse. Uzinele de la Kaluga și Nijni Novgorod și-au încetat activitatea în martie 2022, la scurt timp după declanșarea războiului din Ucraina.

via Reuters

Comentarii (1)

  • banditos
    Nesimtiti penibili, mujicul rus in toata "splendoarea" sa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru