Ford părăsește piața din Rusia

de Alexandru Monenciu
Joi, 27.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a părăsit piața auto din Rusia. Totodată, a vândut participația de 49% pe care o deținea la societatea Sollers Ford, cu opțiunea de a răscumpăra acțiunile în decurs de 5 ani.

Piața auto din Rusia este păsăsită încet, încet, de marii producători de automobile, în contextul războiului din Ucraina. După Toyota, Nissan și Mercedes-Benz, Ford anunță că pleacă și el din Rusia.

Ca urmare, Ford și-a vândut participația de 49% pe care o deținea la societatea Sollers Ford, în schimbul sumei de un euro. Americanii pot, însă, să răscumpere acțiunile în decurs de 5 ani.

Influența Ford s-a diminuat pe această piață din 2019 încoace. În urmă cu 3 ani, americanii au închis cele 3 uzine din Rusia, iar anul trecut au comercializat aici doar 22.000 de vehicule.

via Economica.net

Comentarii (3)

  • Octavian
    "În urmă cu 3 ani, americanii au închis cele 3 uzine din Rusia" - au stiut ei ceva :)
    4 1
  • Superior
    @Octavian - Păi din 2014 tot plănuiesc ruperea Rusiei, în 2019 a apărut "The RAND Corporation Raport" care spune clar că Ucraina va fi locul preferat de luptă între SUA și Rusia.
    Cine mai are impresia că Rusia este băiatul rău, este total neinformat, asta în cel mai bun caz.
    5 2
  • Mie mi se pare foarte logic ceea ce au făcut. Ford a vândut cu un euro ca să poată face ciolovecii în uzinele alea tancuri sau alte alea . Mai departe când apele se vor liniști cumva ei revin plătesc un euro și au drept la cașcaval ca și cum în timpul ăsta nu s-ar fi întâmplat nimic. Măcar nemții de la Mercedes au rămas cu 15% la Kamaz ca să le poată da tehnologia de perfecționare a motoarelor de tancuri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru