Rușii de la AvtoVAZ anunță investiții de 551 milioane de euro în 2023

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul de Administrație al producătorului de automobile AvtoVAZ a aprobat un plan de investiții, în valoare de circa 551 milioane de euro, pentru 2023.

La fel ca mulți alți producători de automobile care au activat pe piața din Rusia, Renault a părăsit această țară după ce și-a vândut acțiunile AvtoVAZ la finalul lunii aprilie, pe o rublă, către Institutul de Știință al Federației Ruse. Această decizie a fost luată în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Francezii au păstrat opțiunea de a le răscumpăra în decurs de șase ani.

Până la începutul lunii decembrie, producătorul auto rus a asamblat în 2022 aproximativ 200.000 de vehicule. În 2023, AvtoVAZ intenționează să dubleze această cifră.

Pentru a atinge acest obiectiv, Consiliul de Administrație a aprobat recent un plan de investiții în valoare de 40 de miliarde de ruble (circa 551 milioane de euro) pentru 2023.

Informația a fost confirmată chiar de președintele AvtoVAZ, Maxim Sokolov. "Da, a fost aprobat," a declarat acesta, potrivit agenției de presă RIA, citată de Reuters.

via Economica

Comentarii (4)

  • Am văzut că deja produc Loganuri break (MCV) electrice (150 CP , 400 km autonomie, 60 kw baterie litiu-ion) Nu rupe gura târgului dar e ok. Ceea ce ar trebui să-i strângă în spate pe occidentali este cine a cumpărat fabrica adică Institutul de Știință al Federației Ruse.
    3 3
  • "La fel ca mulți alți producători de automobile care au activat pe piața din Rusia, Renault a vândut acțiunile AvtoVAZ la finalul lunii aprilie, pe o rublă, către Institutul de Știință al Federației Ruse."
    Interesanta afirmatie. Ne poate spune autorul care sunt acei "mulți alți producători de automobile care au activat pe piața din Rusia" care au "vândut acțiunile AvtoVAZ la finalul lunii aprilie, pe o rublă, către Institutul de Știință al Federației Ruse" precum Renault?
    4 8
  • @r
    Da, cu două amendamente: autonomia este 400 km în condiții ideale, practic va fi undeva pe la 280-300 și un pic. Deocamdata nu produc, este doa intentie, producătorul nu a oferit alte date despre mașină, cum ar fi prețul sau data la care va începe productia și nici dacă Renault își da acceptul pentru că Lada Largus să fie produsă în continuare.
    2 0
  • vor fabrica masini cu shenile/
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru