Renault părăsește Rusia: francezii confirmă vânzarea diviziei din această țară și acțiunile Avtovaz

de Alexandru Monenciu
Luni, 16.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o perioadă destul de grea, generată în special de războiul din Ucraina, Renault a anunțat că părăsește Rusia. Consiliul de Administrație al Grupului a aprobat vânzarea subsidiarei din această țară, dar și acțiunile Avtovaz.

Rusia este o țară importantă pentru Renault. Pe lângă faptul că este a doua piață majoră a grupului, după Franța, gigantul din Hexagon mai deține aici o divizie comercială, constructorul Avtovaz (producătorul mașinilor Lada) și o uzină, lângă Moscova, unde asamblează modele ca și Kaptur, Duster, Arkana și Nissan Terrano.

În martie, însă, la puțin peste o lună de la invadarea Ucrainei, Grupul Renault a suspendat activitățile la uzina din Moscova și la fabricile Avtovaz.

Acum, reprezentanții companiei își anunță ieșirea din Rusia. Consiliul de Administrație al Grupului a aprobat vânzarea diviziei din această țară, către primăria orașului Moscova, dar și pachetul de acțiuni deținut la Avtovaz, către Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Automobilelor și Motoarelor din Rusia (NAMI).

Potrivit Renault, încheierea acestor tranzacții nu este supusă niciunei condiții. Mai mult, gigantul francez are opțiunea de a răscumpăra acțiunile Avtovaz în următorii 6 ani.

"Azi am luat o decizie dificilă dar necesară, în deplină responsabilitate față de cei 45.000 de salariați pe care îi avem în Rusia, în dorința de a menține performanța Grupului și a posibilității de a reveni în viitor în această țară, într-un context diferit," a declarat Luca de Meo, șeful Grupului Renault.

via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru