Rusia a început să producă Citroen C5 Aircross cu piese venite din China

de Tiberiu Safta
Vineri, 16.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C5 Aircross a început să fie produs în Rusia cu ajutorul pieselor venite din China. Uzina de la Kaluga, care aparține Grupului Stellantis, dar asupra căreia nu mai are niciun control, va produce acest model cu ajutorul celor de la Dongfeng prin importuri paralele.

Odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, cei mai mulți producători consacrați au început să se retragă de pe această piață. Printre aceștia se numără și Grupul Stellantis, care a părăsit piața din Rusia în aprilie 2022, la două luni după declanșarea războiului. Grupul multinațional a produs mașini în această țară la uzina de la Kaluga, un oraș aflat la 150 de kilometri distanță de Moscova.

Chiar dacă Stellantis a încetat să mai producă mașini la Kaluga și să se retragă complet din Rusia, uzina este în continuare deținută de grupul multinațional, în proporție de 70%. Restul de 30% este deținut de Mitsubishi. Cu toate acestea, Stellantis a precizat că nu mai are niciun control asupra tuturor entităților sale din Rusia. Rezultatul este reprezentat de pierderi în valoare de 144 de milioane de euro.

Acum, uzina și-a reînceput activitatea și a început să producă un model Citroen cu ajutorul chinezilor. Mai exact, este vorba despre Citroen C5 Aircross, produs acum de către firma rusă Automotive Technologies, înregistrată în martie 2023.

Această companie a importat 42 de kit-uri de asamblare provenite din China, de la Dongfeng. Compania chineză este și unul dintre partenerii importanți ai Grupului Stellantis, în special pe piața din țara asiatică.

Pentru a putea construi această mașină, Rusia se folosește de așa-numitele „importuri paralele”. Pe scurt, asta le permite importatorilor să aducă produse din străinătate fără permisiunea proprietarului mărcii înregistrate. În decembrie 2023, Automotive Technologies spunea că va asambla o serie pilot de 48 de mașini importate, înainte ca producția în masă să înceapă în acest an.

Mai mult, potrivit publicației Reuters, doi dealeri auto din Rusia vor primi modelul Citroen C5 Aircross produs local cu piese venite din China. În schimb, nu se știe dacă mașinile vor păstra numele Citroen sau dacă vor fi vândute sub o altă denumire.

via Reuters

Comentarii (15)

  • Catalin
    Vai, nu mai pot eu...
    4 4
  • Octavian
    Eu nu cred ca Stellantis este strain de aceasta situatie. Adica nu cred ca trimit chinezii fara acordul Stellantis.
    6 3
  • Isi bat rusii p*** de toata cireada de puliticieni de 2 lei din europa. Si bine fac. Eu daca as fi in locul lor as produce Hyundovskaya, Citron si Heinekenski. As face Ioniq5 Diesel, numai asa la misto. :)))
    7 11
  • Libertate pentru toți idioții utili din Europa. Rusia va așteaptă cu dieseluri ieftine și salarii bune în armată.
    Călătorie sprâncenată!
    9 5
  • Pentru nefericitele consoarte ale amintiților idioți: sunt și recompense grase în caz de deces în lupta împotriva occidentul cel rău. Împușcați doi iepuri dintr-o lovitură.
    8 5
  • Te cred c-ai face asta, dar ti-ai cumpăra un Citron ? Asta e important .
    8 0
  • Andrei
    Cine a zis ca mașinile ICE nu au viitor? Iată, viitorul e strălucit!
    Din 2035 descurcăreții vor face contrabandă cu Moscit C5 Aircross, versiunea aia mișto, de export.
    9 1
  • Banditos
    Au renuntat la Lada alba? Mandrele sotii de erou neosovietic vor primi Airmoskokova de export cu al treilea stergator pe barbriZZ odata cu receptionarea sicriului gol? Sau SUV-urile astea vor fi rezervate elitei politice care se va lauda ca renunta la masinile occidentului decadent si isi v-a purta slanina de pe c.r in masini "autohtone". Poate ca e un nou inceput pentru marea industrie auto rusa, dar astea 42 de kituri de la fratii mai mari (sic!) si constipati seamana mai mult a nutret pentru filorusii frustrati de pretutindeni.

    Sa fie intr-un ceas bun zic...dupa munitia expirata din Coreea de Nord vor primi si caroserii din carton presat de la chineji.
    10 6
  • Răutăcioșilor. Le face Ivan de merg și cu vodcă, că e mai ieftina decât motorina.
    10 1
  • Concluzia e ca mareata rusie a ajuns la mana Chinei. Ha ha ha ha...
    8 5
  • Defapt concluzia care ne intereseaza e ca toata lumea a ajuns la mana Chinei. Tot ce inseamna bunuri de larg consum e facut in China.
    4 3
  • Nu e adevarat. M-am mutat in casa noua si mi-am cumparat tot nou prin casa. Am studiat piata si produsele. Tot ce mi-am luat e facut in Europa. Si majoritatea celorlalte erau facute aici.
    3 4
  • Cel mai mult își bat de sclavii care îi idolatrizeaza. Cred că râd cu fundul trolii plătiți de prin Sankt Petersburg când citesc online că sclavii fac aceeași muncă dar pe gratis și cu pasiune.
    3 4
  • @trolii.de.dreapta
    mai bine ne imprietenim cu rusii si chinezii si astfel recuperam toate teritoriile pierdute, iar chinezii ne umplu de zgarie-nori etc.

    wise dac - 2024
    3 2
  • @șoșociști
    Vă gudurați pe lângă ruși în speranța că vă dau câte o șaorma cu de toate dacă merg lucrurile cum vor ei. Una mare pentru amazoană. O sa primiți ciuciu.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru