OFICIAL: Mercedes-Benz părăsește piața auto din Rusia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 26.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz și-a anunțat oficial retragerea de pe piața auto din Rusia, ca urmare a declanșării războiului din Ucraina. Acțiunile subsidiarelor deținute de constructorul german vor fi vândute unui dealer auto local.

Constructorul german de automobile premium a anunțat oficial că părăsește piața auto din Rusia. Acest anunț vine după ce alte două nume importante din industria auto, Renault și Nissan, s-au retras la rândul lor din această țară.

Subsidiarele deținute de Mercedes-Benz în această țară vor fi vândute unui investitor local. Mai exact, acestea vor trece în proprietatea unui dealer auto numit Avtodom. În schimb, participația de 15% pe care Mercedes-Benz o deține asupra Kamaz, o companie producătoare de camioane, nu va fi afectată. Aceasta va fi transferată către divizia de camioane Daimler Truck, așa cum era planificat.

Mercedes-Benz și-a suspendat activitatea în Rusia la scurt timp după ce Moscova a ordonat invadarea Ucrainei. Potrivit datelor oferite de AEB (Association of European Businesses), Mercedes-Benz a vândut doar 9558 de mașini în Rusia, în primele 9 luni ale anului. Asta se traduce printr-o scădere masivă, de peste 72% față de anul trecut.

via Economica

Comentarii (9)

  • Gigi Spoitoru'
    Orice loc lăsat de europeni va fi umplut de asiatici.
    8 3
  • Cam târziu... Ce sperau nemții...
    La ce figuri au posesorii de G class sigur nu se uită ei la piata din China.
    6 1
  • parere
    Am plans. Nazistii nu mai fac profit.
    3 9
  • Cine îi crede că renunță cu adevărat? Și la ce renunță? La rețeaua de dealeri? Este doar o șmecherie. Că la sancțiunile din 2014 în timp ce toți proștii nu mai făceau comerț cu rușii ei au început construcția unei fabrici lângă Moscova.
    2 1
  • God bless America
    Cam tarzior si cam incompleta retragerea asta.
    Va dati seama ce bine s-ar fi inteles in continuare si ce love ar fi existat intre nemti si rusi daca nu exista America? Ribbentrop-Molotov 2 scria pe noi astia mai mici din est.

    Pentru gigi spoitoru: da, sa fie umplut de asiatici, sper ca spatiul Siberiei sa revina pana la urma proprietarilor de drept, adica asiaticilor. Poate se trezeste dorinta de suveranitate si in randul baskirilor, buryatilor, cecenilor, tatarstanezilor, komilor si altor inca vreo 20 de popoare care probabil s-au saturat sa fie carnea de tun a rusilor in timp ce li se fura petrolul, gazele, minereurile, padurile. Care bogatii, nu-i asa, nu stau sub moscova.
    8 0
  • Le vând toți pe 1 EUR. dar cu opțiunea să le răscumpere în 5 ani.

    Așa a făcut și Renault.
    2 0
  • @God bless America

    Te-ar surprinde să afli că toți asiaticii ăia din Siberia se consideră ruși. Știu și mie mi se pare ciudat, dar așa e.
    2 2
  • @ignis
    pentru ca au fost spalati pe creier de propaganda. Vedem si in Basarabia multe asemenea specimene. Treaba lor, daca ei sunt multumiti sa fie prostii oligarhilor de la moscova, asa sa fie. Din cate stiu eu cecenii ii urasc tare pe rusi, Kadarov&co fiind un sclav bine platit sa inabuse orice tentativa de independenta.
    4 0
  • Educatorul
    @parere, esti binevenit sa te inrolezi in armata ruSSa si sa lupti pentru de-nazificarea Ukrainei. Te asteapta ivan cu bratele deschise. Ai voie sa-ti alegi puscariasul care sa te violeze inainte sa pleci linistit in linia intai.Cu putin noroc poate prinzi si tu o buda s-o trimiti acasa, inainte sa pupi un HIMAR.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru