Industria auto din Rusia, în plin colaps. Doar 3700 de mașini au fost produse în mai

de Tiberiu Safta
Joi, 30.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Industria auto din Rusia a intrat în colaps ca urmare a retragerii marilor companii de pe această piață. În luna mai au fost produse doar 3720 de mașini, o scădere record pentru piața auto din Rusia.

Războiul declanșat în Ucraina și retragerea celor mai multe mărci auto de pe piața din Rusia a afectat puternic industria auto din această țară. Potrivit unor date ale Serviciului de Statistică din Rusia, în luna mai, industria auto a înregistrat scăderi record la capitolele producție și vânzări. Practic, industria auto din Rusia se află în plin colaps, ca urmare a sancțiunilor impuse de țările occidentale pentru declanșarea războiului din Ucraina.

Luna trecută au fost produse doar 3720 de mașini în țara est-europeană. Prin comparație, anul trecut au fost produse 112.000 de vehicule în aceeași lună. De asemenea, vânzările de mașini au scăzut cu 83.5% în luna mai, fiind vândute doar 24.268 de vehicule, potrivit datelor oferite de Asociația Afacerilor Europene (AEB) din Rusia.

Cea mai bine vândută marcă a fost Lada, cu 6012 vehicule vândute, o scădere de 84% față de anul trecut. Urmează Renault, cu 1789 de mașini comercializate și o scădere de 86%.

Anul trecut, constructorul francez a reușit să vândă 12.482 de mașini în aceeași perioadă.

Modelele Duster, Logan și Sandero sunt produse și în Rusia și se află în topul 25 al celor mai bine vândute modele în luna mai. Astfel, Renault Duster s-a vândut în 561 de exemplare, Logan a fost comercializat în 361 de bucăți, iar Sandero s-a vândut în 315 exemplare.

via Economica

Comentarii (6)

  • comandant de detasament
    da, dar a crescut rubla. Uraaaa!
    8 4
  • Alioșa
    Davai, Hrai!
    2 5
  • N-au nevoie de mașini, au tablouri cu liderul suprem, călărind calul la bustul gol. Nu bustul calului e gol, să nu fie confuzie.

    Cam atât rămâne din industria auto a Rusiei, dacă sunt lăsați să se descurce .
    20 6
  • Lucian
    Pot sa-si foloseasca tancurile in loc de masini.

    Fabrici de masini autohtone nu prea mai au, dar fabrici de tancuri au din destul.

    Petrol au, deci nu-i problema ca ard 200l/100km

    Davai, davai cu tancul la birou, in vacanta, etc...
    9 4
  • Nu au venit cu nimica sa ajute vânzările măcar ca si optionale, un lansator de grenade, o turela cu mitraliera… etc.
    1 1
  • ^^^ aruncător
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru