Hyundai va părăsi piața din Rusia. Uzinele, vândute unei firme din Kazahstan

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor oficiale, Hyundai se pregătește să părăsească piața auto din Rusia. Constructorul sud-coreean, unul dintre cei mai mari producători de mașini din această țară înainte de războiul din Ucraina, urmează să-și vândă uzinele către o firmă din Kazahstan.

Piața auto din Rusia este pe cale să fie complet izolată de marii producători de automobile din lume. Odată cu declanșarea războiului din Ucraina în iarna anului trecut, cei mai mulți producători și-au încetat activitățile în această țară și chiar au părăsit piața.

Acum, după mai bine de un an de când și-a suspendat activitatea, Hyundai confirmă că va părăsi piața din Rusia în acest an. În prezent, constructorul sud-coreean se află în ultima etapă de negocieri cu autoritățile ruse cu privire la vânzarea uzinelor sale. Proprietatea lor urmează să fie transferată către o firmă din Kazahstan, odată cu aprobarea finală a guvernului rus.

„Este adevărat că există discuții în desfășurare cu privire la vânzare, însă nimic nu a fost decis”, a declarat Hyundai într-un comunicat oficial.

La final, constructorul asiatic a precizat că ia în considerare mai multe scenarii cu privire la o posibilă revenire pe piața din Rusia. Însă, nici în privința acestui aspect nu a fost luată o decizie.

Înainte de invazia lansată de Rusia asupra Ucrainei, Hyundai producea 200.000 de mașini pe an în această țară.

Asta însemna 4% din capacitatea sa totală de producție la nivel mondial. Printre cele mai populare modele pe această piață se număra și berlina subcompactă Solaris.

via Automotive News Europe

Comentarii (4)

  • Octavian
    cam tarziu
    3 4
  • Banditos
    in presa scrisa dar si TV-ul kremlinez au si gasit explicatia....concurenta acerba facuta de producatorul local, Lada, a eliminat de pe piata si ultima ramasita a occidentului decadent care "sujea sinjele poporului", tovarashi!
    11 7
  • Trilioane
    Ducă-se precum europenii! China are peste 40 de producători autohtoni care abia așteaptă să agațe alte piețe. India la fel. Se va găsi unul care să-i înlocuiască. Salonul Auto de la Shanghai a șocat multă lume occidentală anul ăsta. CS e în mare rahat oricum, mai ales că mare parte din materiile prime necesare producției provin din Rusia, în special petrol și gaz. Celelalte din China, aliatul Rusiei. BRICS se pare că va
    2 4
  • Banditos
    @Trilioane

    intre timp zeci de producatori auto chinezi au dat faliment si cei mai maricei inregistreaza pierderi de miliarde fara a fi capabili sa iasa din impas

    lumea occidentala o fi fost "socata" dar "in fata e vopsit gardu" si ...atat.

    chinezii au mari, extrem de mari probleme si nu as fi atat de optimist in privinta aliantei intre o China care incepe sa schiopateze pentru ca productia auto/electronice a acesteia se externalizeaza catre India (in principal) si o Rusie care nu e in stare sa faca un kkt de automobil in ciuda faptului ca sta pe un munte de resurse naturale si are o populatie de peste 100 milioane de mujici.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru