Volkswagen a vândut uzina sa din Rusia pentru 125 de milioane de euro

de Tiberiu Safta
Duminica, 21.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat oficial că a vândut uzina sa din Rusia, situată în orașul Kaluga. Potrivit informațiilor din presă, grupul german a vândut această fabrică pentru suma de 125 de milioane de euro.

La mai bine de un an după ce și-a încetat activitatea în Rusia, Volkswagen tocmai a anunțat că a vândut una dintre uzinele sale din această țară. Mai exact, este vorba despre uzina de la Kaluga, care are o capacitate de 225.000 de vehicule produse pe an și peste 4000 de angajați.

Potrivit informațiilor din presă, grupul german ar fi vândut această uzină pentru suma de 125 de milioane de euro către compania locală Art-Finance LLC, deținută de un dealer Volkswagen. Grupul german a anunțat că se retrage de pe piața din Rusia, ca urmare a declanșării războiului din Ucraina.

via Economica

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    pff, vine china si o dubleaza. eventual ne si vinde ceva de acolo.
    7 2
  • Se pare ca au luat aproape 10% din cât valora… la o capacitate de aproape 1000 de masini pe zi este o treaba serioasă.
    3 0
  • Nu inteleg, daca si-a incetat activitatea pe motive de blocada economica, asta inseamna ca isi cedeaza orice drepturi de proprietate acolo, si drept urmare, isi denunta proprietatea asupra acelei fabrici, si nicio vanzare.
    Asa ar face diverse alte grupari globale de tip cotropitoare.
    Shefulica ai plecat de aici pe motiv ca nu esti de acord cu mine, ti-ai luat la revedere de la fabrici si uzine, sunt ale mele.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru