Hyundai se pregătește să părăsească Rusia

de Silvian Irimia
Sambata, 27.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai este ultimul producător de mașini care iese din Rusia. Aceștia vând două fabrici companiei ruse Art-Finance.

Hyundai a semnat un acord pentru vânzarea a două fabrici din Rusia, devenind astfel cel mai recent producător global de automobile care iese din Rusia de la începutul conflictului din Ucraina.

Compania rusă Art-Finance, a declarat că a finalizat achiziția fabricilor Hyundai din St. Petersburg pe 24 ianuarie și a primit aprobările guvernului rus.

Majoritatea producătorilor europeni și asiatici au suspendat producția și au părăsit piața rusă după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina în februarie 2022.

Hyundai a anunțat în decembrie că intenționează să-și vândă activele din Rusia pentru 101.90 euro, suferind o pierdere de 197,8 milioane de euro. Operațiunile la principala sa fabrică au fost suspendate în martie 2022.

Art-Finance a declarat că activele Hyundai au devenit parte a grupului său AGR. Acesta a menționat că activele includ două situri de producție ale unei companii din St. Petersburg: o fabrică în zona industrială Kamenka și o fabrică în zona industrială Shushary.

A doua fabrică a aparținut anterior General Motors înainte ca Hyundai să o cumpere în 2020.

Cele două fabrici au o capacitate anuală combinată de aproximativ 300.000 de vehicule. Art-Finance este deținut de Andrei Pavlovich, care a achiziționat activele Volkswagen Group în Rusia în mai 2023.

Fabrica Volkswagen a fost redenumită AGR Automotive. Art-Finance a spus că fabrica Hyundai va fi redenumită odată ce toate procedurile de înregistrare vor fi finalizate.

Hyundai a declarat în decembrie că intenționează să continue să ofere servicii post-vânzare pentru vehiculele existente, având în vedere condițiile locale din Rusia.

Producătorii chinezi de automobile au umplut golurile lăsate în Rusia de competitorii lor occidentali, dar vânzările de mașini chineze par să fi atins un vârf de peste 56% din piață, pe măsură ce producția internă a Rusiei s-a redresat ușor.

Comentarii (5)

  • George Simion
    interesant. rusia va avea masini mai bune in curand, chinezesti, iar in europa doar luminite si maimute la noxe etc
    7 8
  • Trilulilu
    Nu numai bune, dar și mai ieftine.
    2 3
  • Vladimir Vladimirovici TatraUR
    Intradevar rusia e cea mai tehnologica tara din lume. Respect adanc marelui strateg care va fi canonizat alaturi de kiril in Glavnyy Khram Vooruzhonnykh Sil Rossii de la Kubinka sau poate la mausoleul din piata rosie alaturi de parintele bolsevismului international proslavnic , inca nu e stabilit. Amin.
    4 0
  • pariem
    că în mai puțin de 5 ani le va părea rău și că vor dori să revină? S-ar putea să le fie mai greu atunci...
    0 2
  • :))) buna tare aia cu maimuta la noxe.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru