Mazda se retrage din joint venture-ul rusesc creat împreună cu Sollers

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda și-a vândut acțiunile pe care le deținea în joint venture-ul rusesc Mazda Sollers Manufacturing Rus pentru suma de 1 euro. Cele 50% vor putea fi răscumpărate de japonezi în următorii 3 ani.

Tot mai mulți producători de automobile se retrag de pe piața din Rusia sau din companiile în care au intrat alături de entități din această țară.

După Renault și Nissan, Mazda anunță oficial că și-a vândut acțiunile pe care le deținea în joint venture-ul Mazda Sollers Manufacturing Rus (MSMR) pentru suma de 1 euro. Acțiunile vor putea fi răscumpărate în decurs de 3 ani.

Potrivit celor de la Mazda, compania va pierde aproximativ 83 de milioane de euro în urma acestei decizii luate pe fondul situației create de invazia Ucrainei de către Rusia.

Compania MSMR are o uzină în Vladivostok încă din octombrie 2012. Aici se produceau anual 50.000 de vehicule, inclusiv CX-30, CX-5 și CX-9.

Un purtător de cuvânt al rușilor de la Sollers a declarat că uzina respectivă își va relua activitatea în 2023.

via Reuters

Comentarii (3)

  • FumezJoint
    De ce s-or screme unii să scrie „joint venture” în loc de „societate mixtă”?!...
    20 0
  • Oare ce vor face cu banii rezultati in urma vanzarii?
    4 0
  • Pute a păcăleală de aici din Românica. 1 euro (ce poți cumpăra în occident cu 1 euro?), după 3 ani (adică după ce se liniștesc apele sau războiul) cumpără tot cu un euro și o iau de la capăt, nu spune nimeni nimic ce se întâmplă în tot acest timp (probabil că la cioloveci le convine niște spații de producție pentru ceva armament) . Totuși oblicii s-ar putea să aibă o problemă după 3 ani să găsească locul ocupat de Geely, Dongfeng sau cum se mai cheamă miile de firme pirania chinezești care abia așteaptă să se hrănească cu o piață așa de mare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru