Renașterea mărcii Moskvich. Producția va fi reluată în decembrie la fosta uzină Renault

de Alexandru Monenciu
Vineri, 21.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția mașinilor Moskvich va fi reluată în luna decembrie, la fosta uzină Renault din Rusia, susține chiar primarul Moscovei, Sergei Sobyanin.

Ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia, Renault a anunțat în luna mai că părăsește această țară. Uzina de lângă Moscova, unde erau asamblate modele ca Duster, Kaptur, Arkana și Nissan Terrano, a fost naționalizată și redenumită "Moscow Automobile Factory Moskvich".

Tot în luna mai s-a vorbit serios despre renașterea mărcii Moskvich. Acum, primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a declarat că acest lucru se va întâmpla în luna decembrie, atunci când va fi reluată producția de mașini Moskvich la fosta uzină Renault.

Anul acesta vor fi asamblate aici 600 de mașini, inclusiv 200 cu zero emisii. În 2023, uzina va produce 50.000 de unități.

Mai mult, primăria din Moscova și constructorul de camioane Kamaz vor investi circa 81 de milioane de dolari în această uzină.

via Reuters

Comentarii (8)

  • Tesla e mic copil, rușii vor găsi 50.000 de clienți în 2023 pentru un Moskvich electric . Sunt șanse mai mari ca Rusia să câștige premiul de cea mai pacifista țară.
    10 5
  • Omu’
    Sunt sigur că Moskvich va da lovitura. Investind mult, ai și profit, iar oligarhii știu asta bine.
    2 8
  • Asta este că nu ma doare mâna. (Copy/paste)
    NU SUNT CU ZERO EMISII!!!!
    Folosesc curent produs peste 50% cu emisii.
    Bateriile poluează la fabricație si la fel la sfârșitul duratei de utilizare.

    Așa greu este sa editeze Electrică, vrem sa fim filozofi sau nu ne dam seama ca mințim?
    12 4
  • Globalistu
    cererea va fi puternic amplificata acum de noile inrolari. Multi parinti vor primi Lada mult visata cand copilul lor va imbraca costumul de scanduri in Ucraina.
    3 5
  • @dutz, Argumentul tău e mult prea des uzitat de eco-sceptici, ca să nu observăm că e total fals. E vorba de zero emisii în exploatare. Căci, de poluat, poluează și alea termice, atât la exploatarea, rafinarea și transportul combustibilului, cât și la reciclarea sistemului de propulsie termic. Și mai e vorba și de sănătatea oamenilor din orașe, nu doar de emisiile de gaze cu efect de seră.
    9 3
  • Care poluare la ”reciclarea sistemului de propulsie termic”? Adică toate componentele metalice care pur și simplu sunt retopite și e recuperat aproape 100% din material?
    E mare tupeu să consideri asta ”poluare” când procesul periculos, complex și energofag de reciclare PARȚIALĂ a acumulatorilor bazați pe litiu nici măcar nu ajunge să aibă loc pentru multe vahicule electrice.
    https://www.washingtonpost.com/nation/2022/06/22/tesla-fire-sacramento/

    Oamenii din orașe, pentru sănătatea lor, ar trebui să-și mai miște din mașini și să meargă pe jos până-n stația de tramvai / troleibuz și să folosească singurele electrice fezabile: alea cu fir.
    8 4
  • Off Topic: Primul război mondial a fost ca s-au certat verii primari intre ei, acum practic, se bat frații intre ei. Eu nu știu sa discern corect informațiile venite din toate sensurile despre acest război, un singur lucru este cert: suferim!
    On Topic: daca rușii ar face mașini bune precum vodca lor (este cea mai buna de departe), atunci toți ceilalți s-ar uita la ei cu invidie. Dar, nu sunt in stare, asta cu mașini electrice este din teoria conspirației
    Iar Moskvich, o sa fie o alta troaca tip Niva făcută de ei
    4 1
  • Era păcat să se piardă o asemenea marca istorica provenita din transplantul unei fabrici Opel din Germania în Rusia după război, probabil cu tot angajații care mai erau în viata. Că primul Moskvich 401 de prin 1950 era exact Opelul (model 1936) pe care îl avea bunicul în curte.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru