Toyota a decis închiderea fabricii sale din Rusia, cu posibilitatea de a o vinde ulterior

de Gabriel Nica, Foto: Toyota
Duminica, 25.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începutul conflictului din Ucraina și sancțiunile aplicate de către Occident împotriva Rusiei au dus la mari probleme pe lanțul de aprovizionare pentru majoritatea producătorilor auto din țara condusă de Vladimir Putin. Toyota este doar ultimul nume dintr-o listă lungă de producători care anunță renunțarea la facilitățile de producție din Rusia.

Decizia celor de la Toyota a venit la sfîrșitul săptămânii, anunțul fiind făcut prin intermediul unui comunicat emis de compania Japoneză. Conform acestuia, din luna martie fabrica din Rusia s-a confruntat cu mari probleme pe lanțul de aprovizionare dar a încercat să se mențină pe linia de plutire.

Cu toate acestea, decizia închiderii fabricii a devenit inevitabilă: ”În această perioadă, ne-am păstrat pe deplin forța de muncă și ne-am asigurat că uzina noastră este gata să repornească producția dacă circumstanțele ne permit. Cu toate acestea, după șase luni, nu am reușit să reluăm activitățile normale și nu vedem niciun indiciu că putem reporni în viitor.”

Producătorul japonez a mai declarat că își va respecta toate obligațiile sociale față de angajați și le va oferi acestora chiar și plăți suplimentare semnificative pentru a face despărțirea mai ușoară. Mai mult, rețeaua de dealeri nu va fi afectată în niciun fel, serviciile post-vânzare fiind păstrate, atât pentru modelele Toyota, cât și Lexus.

Deși o revenire nu pare posibilă, Toyota a afirmat că fabrica va fi conservată, pentru a putea fi vândută eventual în viitor.

Aceasta are o capacitate de 100.000 de unități pe an și producea modele Camry și RAV-4.

Via: News.ro

Comentarii (7)

  • Mircea Badea
    de ce in poza apare o mizerie de suv? eu nu asociez toyota cu suv-ul.
    3 12
  • Seriff
    @mircea badea, du-te la Sapoca, pe vremea cand face Toyota Land Cruiser te incaltai cu fesul.
    8 3
  • Mircea Badea
    si cine isi cumpara masina aia pe atunci? in nici un caz toti pacaneii ca acum, sa se duca cu ea pana la birt..
    4 10
  • Seriff
    Dar ce te intereseaza pe tine cine si ce isi cumpara? Vezi-ti de viata ta, frustrat mai esti.
    7 3
  • @sheriff
    unora li se spala creierii usor...daca toyota inseamna suv....mai bine inapoi la caruta.
    1 5
  • Poate ca ție îți place in căruță si dacă ți se potrivește pentru mine este ok atâta timp cât circuli pe unde este permis… nouă unora ne place Land Cruiser, una dintre cele mai bune realizări ale industriei auto in general. Avem una in familie de 10 ani… indestructibilă!!!
    6 2
  • Seriff
    @Dutz corect, e tanc de masina, dar ce sa stie Mircea Badea, el inca strange bani sa isi ia un Golf 4 pe gpl.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru