Volkswagen închide una dintre uzinele sale din Rusia, din cauza războiului din Ucraina

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit Automotive News Europe, Grupul Volkswagen a închis definitiv uzina sa din orașul Nijni Novgorod din Rusia. Motivul închiderii uzinei este atribuit lipsei de componente esențiale cauzate de războiul din Ucraina.

Cei mai mulți producători auto, printre care și Volkswagen, au părăsit piața din Rusia și au pus capăt activităților uzinelor sale de acolo, ca urmare a declanșării războiului din Ucraina. La începutul verii, grupul german a anunțat inițiativa neobișnuită de a încuraja angajații uzinelor sale de la Kaluga și Nijni Novgorod să-și părăsească locurile de muncă în schimbul unei recompense echivalente cu șase salarii și asigurare medicală.

Acum, potrivit publicației Automotive News Europe, Grupul Volkswagen a anunțat că a închis definitiv uzina de la Nijni Novgorod. Ca urmare a sancțiunilor economice impuse Rusiei după declanșarea conflictului din Ucraina, uzina s-a confruntat cu probleme mari de aprovizionare cu piese produse în Uniunea Europeană și Ucraina.

Uzina și-a încheiat activitatea în 5 iulie, iar acest lucru a afectat circa 200 de angajați. Cei mai mulți dintre ei au beneficiat de inițiativa grupului german de a-și părăsi voluntar locul de muncă.

Uzina de la Nijni Novgorod este deținută de Grupul GAZ, care a stabilit un acord cu grupul german de a construi mașinile sale la această fabrică.

Modele precum Skoda Kodiaq, Karoq, Octavia și Volkswagen Taos au fost produse la această uzină. Deocamdată, nu se știe dacă și uzina de la Kaluga va avea aceeași soartă. Acolo lucrează, în prezent, circa 4200 de angajați. Înainte ca activitatea fabricii să fie suspendată, la Kaluga au fost construite Audi Q7, Q8, Volkswagen Polo, Tiguan și Skoda Rapid sub licență GAZ. Tot aici au fost fabricate și mai multe motoare pe benzină ale grupului.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru