Nissan oprește producția de mașini în Rusia pentru 6 luni

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că a suspendat producția de mașini la uzinele sale din Rusia pentru o perioadă de 6 luni. Acest anunț vine după o perioadă mai lungă în care constructorul japonez a încetat să mai livreze mașini în această țară, din cauza declanșării războiului în Ucraina.

Constructorul japonez a suspendat producția de mașini la uzinele sale din Rusia. Activitatea a fost oprită încă din luna aprilie, însă informația a fost dezvăluită abia acum de către Nissan. În luna martie, constructorul japonez a oprit livrările către această țară și a donat 2.5 milioane de euro pentru criza umanitară din Ucraina.

Mai mult, anunțul vine la o lună după ce Renault a vândut propria sa uzină din Moscova către primăria capitalei. La acea uzină au fost produse atât modele ale mărcii franceze cât și unele modele Nissan.

Deocamdată, Nissan a încetat producția de mașini în Rusia pentru o perioadă de 6 luni. Acest interval s-ar putea prelungi, în schimb, așa cum sugerează Makoto Uchida, CEO-ul mărcii japoneze. „Credem că situația ar putea deveni mult mai serioasă și dificultățile se vor prelungi”, a declarat acesta.

via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru