Nissan donează 2.5 milioane de euro pentru criza umanitară din Ucraina. Exportul de vehicule în Rusia, suspendat

de Alexandru Monenciu
Marti, 08.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță înființarea unui fond de 2.5 milioane de euro pentru a sprijini criza umanitară din Ucraina. Din această sumă, 1 milion de euro vor fi donați Crucii Roșii și altor organizații non-profit.

Întreaga lume s-a mobilizat pentru a ajuta Ucraina, în urma invaziei declanșate în urmă cu aproape 2 săptămâni de către Rusia. Acum, și Nissan se alătură celorlalți producători de automobile, și înființează un fond de 2.5 milioane de euro pentru a sprijini criza umanitară din țara vecină.

Prin intermediul acestui fond, denumit Nissan Cares, producătorul nipon va dona 1 milion de euro Crucii Roșii și altor organizații non-profit, pentru a sprijini activitățile de urgență în curs de desfășurare. Pe scurt, salvarea de vieți omenești și livrarea de provizii esențiale familiilor și copiilor afectați de această situație.

Restul banilor, adică 1.5 milioane de euro, vor merge către angajații Nissan (și implicit către familiile lor) afectați de criza umanitară.

Mai mult, Nissan anunță că a suspendat exportul de vehicule în Rusia. Totodată, producția va fi oprită în curând la uzina din Sankt Petersburg.

via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru