Rusia

Luni, 02 Mai 2022 | General

Germanii, îndemnați să conducă mai puțin pentru a reduce dependența țării față de petrolul rusesc

ADAC, cel mai mare club auto din Germania, își îndeamnă membrii să conducă mai puțin (sau deloc, dacă este posibil), iar atunci când o fac să circule cu viteză redusă, pentru a reduce dependența acestei țări față de importurile de petrol din Rusia.
Miercuri, 27 Aprilie 2022 | Economic

Renault vinde simbolic acțiunile AvtoVAZ, pe o rublă, către Institutul de Știință

Potrivit agenției de presă ruse Interfax, Renault ar fi vândut simbolic acțiunile AvtoVAZ către Institutul de Știință pentru prețul de numai o rublă. Constructorul francez a cedat și acțiunile uzinei din Moscova către autoritățile locale. Renault va putea răscumpăra toate aceste acțiuni în următorii 5 sau 6 ani.
Miercuri, 06 Aprilie 2022 | Industrie

Piața auto din Rusia, aproape de colaps. Mașinile s-au scumpit chiar și cu 40%

Piața auto din Rusia este pe cale să intre în colaps după ce vânzările de mașini noi au scăzut cu 60% în luna martie, potrivit Rolf, cel mai mare dealer din Rusia. Prețurile mașinilor noi au crescut cu până la 40%, ca urmare a sancțiunilor impuse statului care a declanșat războiul din Ucraina.
Joi, 31 Martie 2022 | Industrie

Renault ar putea părăsi piața din Rusia. Transferul de proprietate AvtoVAZ, luat în calcul

Grupul Renault a anunțat că analizează un posibil transfer de proprietate a pachetului de acțiuni AvtoVAZ către un investitor local. Astfel, grupul francez ar putea părăsi piața din Rusia cu totul ca urmare a sancțiunilor economice impuse acestui stat după declanșarea războiului din Ucraina.
Vineri, 25 Martie 2022 | Industrie

Renault oprește producția de mașini în Rusia la câteva zile după ce a fost reluată

Renault a anunțat că a oprit producția de mașini la uzina sa din Moscova, la doar câteva zile după ce aceasta a fost reluată. Decizia vine după ce mai mulți oameni, inclusiv persoane publice și politicieni, au îndemnat la un boicot asupra mărcii din Franța.
Luni, 21 Martie 2022 | Industrie

Lada oprește din nou producția de mașini din cauza lipsei de componente

Pentru a doua oară în mai puțin de o lună, Lada a anunțat că va opri producția de mașini la uzinele sale, din cauza lipsei de piese esențiale. Activitățile uzinelor vor fi oprite între 21 și 25 martie.
Luni, 21 Martie 2022 | Industrie

Bosch își suspendă activitatea în Rusia. Vehicule militare rusești au fost echipate cu piesele sale

Unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto, Bosch, a anunțat că își suspendă activitățile în Rusia din cauza războiului din Ucraina. Mai multe piese produse de acesta se regăsesc la vehiculele militare ale armatei ruse.
Vineri, 18 Martie 2022 | Industrie

LIVE UPDATE: Cum afectează războiul din Ucraina industria auto mondială

Ca și cum pandemia de coronavirus și criza mondială de semiconductori nu erau de ajuns, industria auto suferă acum de pe urma războiului din Ucraina. Majoritatea constructorilor și-au oprit producția la mai multe uzine, iar unii chiar au donat sume de bani pentru a sprijini țara vecină.
Luni, 14 Martie 2022 | Industrie

Bridgestone oprește producția de anvelope din Rusia și încetează livrările către această țară

Compania de anvelope Bridgestone a anunțat că va sista producția în Rusia, precum și livrările către această țară ca urmare a războiului din Ucraina. Activitățile companiei în Rusia vor fi oprite începând din 18 martie.
Vineri, 11 Martie 2022 | Industrie

Rusia interzice exporturile de mașini. Hyundai și Stellantis opresc importurile și exporturile din această țară

Ca urmare a sancțiunilor economice impuse Rusiei pentru declanșarea războiului în Ucraina, Kremlinul a interzis exporturile de produse, inclusiv de automobile, potrivit agenției de știri TASS. De asemenea, Hyundai și Stellantis au anunțat că opresc livrările de mașini către Rusia.
Joi, 10 Martie 2022 | Industrie

Lada oprește temporar producția de mașini, ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei

Cea mai mare marcă de volum din Rusia, Lada, a anunțat că va opri temporar producția de mașini la uzina din Toliatti. Motivul este atribuit lipsei de componente esențiale ca urmare a sancțiunilor economice impuse Rusiei pentru declanșarea războiului din Ucraina.
Miercuri, 09 Martie 2022 | Industrie

Ferrari și Lamborghini opresc livrările către Rusia și donează un milion de euro către victimele din Ucraina

Cei doi eterni rivali din lumea supermașinilor, Ferrari și Lamborghini, au anunțat că vor opri livrările de mașini către Rusia din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, ambele mărci au donat câte 1 milion de euro către eforturile umanitare din statul vecin României.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 08 Martie 2022 | Industrie

Porsche oprește producția la o uzină din Germania, din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Potrivit unor informații recente, Porsche ar fi oprit producția de mașini la uzina din Leipzig, ca urmare a războiului din Ucraina. Motivul este atribuit lipsei de componente esențiale, care proveneau chiar din vestul Ucrainei. Uzina din Zuffenhausen își continuă, în schimb, activitatea.
Joi, 03 Martie 2022 | Industrie

Grupul Volkswagen își oprește producția și vânzările în Rusia

Grupul Volkswagen a anunțat că va opri producția de mașini la uzinele sale din Rusia și va înceta să mai livreze mașini către această țară. Grupul german se alătură altor producători în a înceta livrările către Rusia după ce aceasta a declanșat un război în Ucraina.
Joi, 03 Martie 2022 | F1 TOP

F1: Nikita Mazepin, interzis la Marele Premiu al Marii Britanii, ca răspuns la situația din Ucraina

Singurul pilot rus din Formula 1, Nikita Mazepin, nu va fi lăsat să ia parte la Marele Premiu al Marii Britanii. Motorsport UK a luat această decizie ca răspuns la situația din Ucraina.
Miercuri, 02 Martie 2022 | Industrie

BMW oprește producția de mașini din Rusia și va înceta livrările către această țară, ca urmare a războiului din Ucraina

BMW a anunțat oficial că va înceta să mai producă mașini la uzina sa din Rusia, ca urmare a declanșării conflictului în Ucraina. De asemenea, constructorul bavarez va opri și livrările de mașini și componente către această țară.
Marti, 01 Martie 2022 | Industrie

Volvo oprește livrările de mașini către Rusia din cauza războiului din Ucraina

Constructorul suedez a anunțat că va opri livrările de automobile către Rusia ca urmare a războiului declanșat săptămâna trecută în Ucraina. Volvo este primul producător care ia o asemenea decizie.
Sambata, 26 Februarie 2022 | Industrie

Consecințele războiului din Ucraina: industria auto din Rusia, lovită din plin

După declanșarea invaziei rusești de pe teritoriul Ucrainei, în cursul zilei de joi, majoritatea țărilor vestice au impus sancțiuni drastice împotriva statului condus de președintele Putin. Printre acestea se numără stoparea exporturilor de tehnologii vitale pentru industria auto rusească.
Duminica, 09 Ianuarie 2022 | Modele noi

Un producător de rachete militare din Rusia va intra pe piața mașinilor electrice cu un SUV de 430 de cai

Compania rusească Almaz-Antey se ocupă, de obicei, cu producția de armament și rachete militare. Acum, firma deținută de statul rus va intra pe piața automobilelor cu un SUV electric, numit E-Neva.
Luni, 27 Septembrie 2021 | F1 TOP

MP al Rusiei: Lewis Hamilton ajunge la 100 de victorii în Formula 1. Dezamăgire pentru Lando Norris

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei s-a terminat cu un Lando Norris dezamăgit după ce a pierdut prima poziție și șansa la prima sa victorie în Marele Circ, și cu un Lewis Hamilton ajungând la victoria cu numărul 100 în Formula 1.

Tag-uri similare

Volkswagen, Renault, Ford, Toyota, Porsche, Nissan, Opel, Hyundai, Fiat, Volvo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru