Grupul Volkswagen își oprește producția și vânzările în Rusia

de Tiberiu Safta
Joi, 03.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că va opri producția de mașini la uzinele sale din Rusia și va înceta să mai livreze mașini către această țară. Grupul german se alătură altor producători în a înceta livrările către Rusia după ce aceasta a declanșat un război în Ucraina.

Piața auto din Rusia este pe cale să intre în colaps. După ce mai mulți producători ca Volvo, BMW, Ford, Audi și General Motors au anunțat că renunță să mai livreze mașini în Rusia, acum și Grupul Volkswagen se alătură acestei decizii.

Asta înseamnă că toate mărcile din cadrul grupului: Volkswagen, Skoda, Seat, Audi, Porsche și Bentley, precum și MAN și Scania, nu vor mai livra automobile în Rusia. Pe lângă asta, gigantul german a anunțat că va opri producția la uzinele din Nijni Novgorod și Kaluga.

La uzina din Nijni Novgorod sunt produse modelele Skoda Octavia, Karoq și Kodiaq, precum și Volkswagen Taos. La fabrica din Kaluga erau asamblate, de către firma rusească GAZ, modelele Volkswagen Polo, Tiguan și Skoda Rapid, precum și Audi Q7 și Q8. Cea din urmă uzină are aproximativ 4000 de angajați.

Într-un comunicat oficial, compania a declarat că “urmărește atacul Rusiei asupra Ucrainei cu foarte multă îngrijorare și consternare. Suntem convinși că o soluție sustenabilă conflictului poate avea loc numai pe baza legii internaționale.

Gândurile noastre sunt cu cei de la fața locului. Siguranța și integritatea tuturor, inclusiv cea a angajaților noștri, este cea mai mare prioritate”, mai este precizat în comunicat.

Anul trecut, Skoda a vândut 90.000 de mașini în Rusia, ceea ce a reprezentat a doua cea mai mare piață pentru marca din Cehia. Asta va avea un efect profund asupra vânzărilor, nu numai pentru Skoda, ci pentru întreg grupul.

Între timp, Honda, Jaguar Land Rover și Aston Martin au anunțat și ei că vor opri livrările de mașini către Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina declanșat în urmă cu exact o săptămână.

via Autocar

Comentarii (11)

  • Îmi pare rău de cetatenii nevinovați, dar nu știu ce-i așteaptă dacă această situație se prelungește, domeniul auto este cea mai mică problemă, se pare că și unii politicieni ruși credeau că economia lor este foarte puțin conectată de exterior, dar nu este așa, cum spunea ambasadorul rus la Helsinki acum câteva săptămâni, sintetizand în mare politica externă a Rusiei în regimul Putin, citez " ne pisam pe sancțiunile voastre "....ei bine astăzi, când rubla este pe tobogan și va ajunge în câteva luni mai ieftină ca hârtia igienică, dacă va continua situația, domnul ambasador o să se prindă că o face fix împotriva vântului .
    32 6
  • PREGATITI-VA SI PENTRU CHINA...
    10 9
  • Dacă îmi spui sincer de cate ori au atacat rușii meleagurile pe care locuim, începând de pe la 1711-1722, nu te suspectez de teoria conspirației .

    Indiferent dacă am fost adversari, neutri, sau aliați, mereu am avut de pierdut, ca de altfel mare parte dintre vecinii Rusiei, in politica lor n-a fost niciodată o prioritate o relație de bună vecinătate, cu nimeni, o țară cât un continent, vrea garanții de securitate de la cei mici, dar oricâte garanții îi sunt oferite, nu sunt respectate, vezi tratatul din 1994 dintre Ucraina și Rusia, prin transferul a peste 2000 de focoase nucleare către Rusia, în care rușii s-au angajat să respecte integritatea teritorială a fratilor lor mai mari, pentru că Kiev era acum 1000 de ani deja un mare oraș, în timp ce Moscova era un târg .

    Nu, nu acuza nimeni Rusia pentru toate nenorocirile din lume, doar pe cele din Europa, de aceea poate unii, mai slab de înger, nu înțeleg de ce în ultimele decenii au fugit toți de influența Moscovei unde au văzut cu ochii, adică UE și NATO, nimeni nu dădea buzna in aceste organizații, bune sau rele, dacă Rusia nu era un mare bau bau .
    29 6
  • Mircea Badea
    acum ca nu se mai vinde nimic catre rusia ar trebui sa revina cipurile la normal.

    despre ucraina, ghinion daca au ascultat de vest...acum ii lasa singuri sa se lupte cu balaurul zgandarat aiurea. au atatia rusi in tara, stapanu a zis nu, daca au insistat uite ce se intampla..si o sa ne coste pe toti..
    10 22
  • Anonim
    Toate sanctiunile astea sunt ca un bumerang se intorc si asupra celor care le-au impus . Din pacate in Europa cei mai loviti au sa fie muncitorii de rand . Inchiderea unei piete de desfacere uriase cum este Rusia nu o poti inlocuii prea repede daca nu chiar deloc . Asta insemna somaj pentru multa lume si saracie . Preturi tot mai mari si venituri tot mai mici . Rusii o stiu pe a lor "piriot" , iar daca americanii trag speranta ca schimba liderul usor ca in Irak , Libia si pe unde au mai instaurat ei "pacea" se inseala amarnic Rusia nu este tarile arabe. Nasol de poporul ucrainean care chiar au mers pe fenta NATO ca ii primeste in organizatie au crezut gogosii vanduti de UE cu darnicie . Acuma sunt singurei in fata rusilor . Trebuie sa fi senil sa crezi ca plantezi baze militare cu rachete pe granita rusiei .
    13 23
  • Off atâția troli ruși pe aicea.
    17 10
  • inca o chestie
    rubla e 1/120 la oficial. In realitate iei un dolar cu 2-300 de ruble.
    Spre amuzamentul tuturor ia uite cat valoreaza rubla in raport cu moneda oficiala a Botswanei:

    https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=BWP&To=RUB

    La mai mult.
    14 4
  • Îți amintești bine @inexo, am avut multe discuții pe această temă în ultimii ani, dacă în domeniul auto ne-am contrazis, acceptat, este normal să fie păreri diferite, în privința statului rus și a politicii sale, am fost mereu sensibil, ca să spun așa, încă de pe vremea când nu știam ce-i ăla NATO sau UE, pentru că istoria n-am învățat-o odată cu apariția internetului, ceea ce am repetat ani de zile se confirma în aceste zile, au rămas la retorica URSS, nici nu mai vreau să dezvolt, nici să mai aud " da americanii sunt mai breji "?, omiți în mod voit niște realități, iar despre bătălia globală, Rusia nu mai este de multă vreme o super putere ( in afară de cea nucleară), iar acum demonstrează că nici militară nu este, iar economic vor ajunge rapid in groapă. Desigur, cea mai vinovată este Europa care a facut afaceri până în ultima clipă cu acest regim, prima este Germania, să trăiești madam Merkel, finantand fără număr armata roșie, acum se miră toți, posibil cam târziu .

    Mulțumesc pentru susțineri, dar știi că mă descurc cu omul deranjat, eu as vrea să mai discutăm despre mașini.
    19 8
  • Mircea Badea
    e amuzant ca Putin e cu neonazistii in gura toata ziua acum, a uitat de fratioratul cu germania asa repede?

    si de ce nu zice nimic de soros totusi?

    si cel mai important, de ce a precizat la inceput ca nu vrea sa schimbe ordinea mondiala? adica pe cine nu vrea sa supere?
    5 5
  • nu vrea s-o schimbe, dar tocmai a schimbat-o. De cand te uiti in gura rusului si sa iei de bun ceea ce zice? Te credeam mai destept.
    2 2
  • Mircea Badea
    esti tu sigur ca a schimbat-o? mie mi se pare ca merge si mai bine acum..ameninta cu nucleara dar ii e frica sa schimbe ordinea mondiala...asa fiorosi sunt papusarii?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru